Két halottat találtak egy lángoló családi házban Nemespátrón

Publikálás dátuma
2019.01.15. 22:01
Képünk illusztráció
Fotó: Massoud Hossaini / AFP
A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az égő épületből, a lakókat már nem lehetett megmenteni.
Családi ház égett kedden este a Zala megyei Nemespátrón, a Fő utcában: a helyszínre riasztott tűzoltók oltás közben két holttestet találtak az épületben – írja közleményében a megyei katasztrófavédelem.
Mint írják, a konyha és az egyik szoba égett. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók elfojtották a lángokat, és egy gázpalackot is kihoztak a tűzből, megakadályozva a robbanást. 
Szerző

Lezuhant és meghalt egy munkás egy szombathelyi építkezésen

Publikálás dátuma
2019.01.15. 17:16
Fotó: Tóth Gergő
Lezuhant egy munkás egy szombathelyi építkezésen kedd délután, az 54 éves vasvári férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség az állami hírügynökséggel.
Az eset körülményeit foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt vizsgálják. A baleset a vaol.hu hírportál beszámolója szerint a Szent László király utcában egy vívócsarnok építése közben történt. A férfi állítólag egy gerendát akart ledobni, mielőtt a 8-10 méteres magasságból lezuhant. Életéért hosszú ideig küzdöttek a mentők, de nem jártak sikerrel.
Szerző

Kirabolta az aggastyánt, de visszaadta a pénz egy részét

Publikálás dátuma
2019.01.15. 15:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bátyai férfi 15 ezer forintot zsákmányolt volna idős áldozatától, ám megsajnálta az őt kérlelő öreget. Ettől még fegyházba kerülhet.
 Minősített rablás miatt emelt vádat a kalocsai járási ügyészség egy 35 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki tavaly októberben, az áldozat homokmégyi otthonában rabolt ki egy 91 éves sértettet. A vádirat szerint a rabló október 7-én, alig öt nappal azután indult „beszerző körútra”, hogy a kalocsi járásbíróság egy más ügyben nem jogerősen börtönbüntetésre ítélte. A bátyai férfi beosont az áldozat házába, miközben az a verandán aludt, de nem talált bent semmi értékeset. Mikor kilépett a házból, az áldozat is felébredt – a vádlott kezet fogott vele, aztán észrevette az idős férfi zsebéből kilógó pénztárcát.
Ekkor rövid huzakodás kezdődött, amiben nem lepő módon az aggastyán vesztett: a rabló kivett a pénztárcából 15 ezer forintot, 2 ezret és némi aprót azonban visszaadott. A sértett kérlelésére azonban még további ötezret adott vissza, majd távozott a helyszínről. Nem jutott sokra a zsákmánnyal: hamarosan elfogták, és a pénz maradékát is visszaadták a tulajdonosnak.
Mivel a bátyai férfi többszörös visszaesőnek számít, a rablást pedig idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követte el a vádhatóság szerint, az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kéri az ügyben. A férfi bűnösségéről szintén a kalocsai járásbíróság fog dönteni
Szerző
Témák
rablás Kalocsa