Új sportágba vág bele Shane Tusup

Publikálás dátuma
2019.01.16. 13:25

Fotó: Molnár Ádám
Augusztusban fogott először a kezében golfütőt, de máris világbajnok akar lenni.
Shane Tusup úgy döntött, hogy egy, számára egészen új sportágban próbálja ki magát: Hosszú Katinka volt férje és edzője a Facebook-oldalán közzétett levelében arról ír, hogy
golfozni fog, és világbajnoki címet akar szerezni.

Tusup beismeri, hogy augusztusban fogott életében először golfütőt a kezében, de a sportág azonnal rabul ejtette, épp úgy, mint annak idején az úszás.
Arról is írt, hogy az elmúlt évek után az úszás mert nem jelent neki olyan kihívást, mint amilyenre vágyik. Levelében Hosszú Katinkát is megemlítette, valamint úgy fogalmazott:
„2018 volt a legnehezebb és legfájdalmasabb év az életemben, emberileg és szakmailag is.”

Szerző
Témák
Shane Tusup golf

Kézi-vb: jön a csoportkör legnehezebb szakasza

Publikálás dátuma
2019.01.16. 11:45

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Egyiptom ellen folytatja vb-szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek remeklő kapusa, Mikler Roland úgy érzi, meccsről meccsre jobban teljesít a csapat.
A dán-német rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésein Balogh Zsolt nélkül áll ki Magyarország.
Az argentinokkal szembeni nyitányon elért 25-25-ös döntetlenből 11, az Angola elleni 34-24-es győzelemből négy, a Katar elleni hétfői – 32-26-os – sikerből pedig három gólt vállaló jobbátlövő legutóbb bokasérülést szenvedett, így a kedd reggeli vizsgálatokat követően hazautazott. Gyógykezelése Szegeden folytatódik, kedvező esetben a középdöntőkre csatlakozhat újra a társakhoz.
„A teljesítményünk meccsről meccsre jobb, fontos győzelmeket arattunk, melyeknek örülünk, Zsolti sérülését viszont nagyon sajnáljuk. Reméljük, pár napon belül visszatérhet közénk – nyilatkozta a Népszavának a vb-n remek formában védő Mikler Roland. – Soha nem jön jókor, ha valaki kiesik. Zsolt sérülésének nyilvánvalóan van hatása a csapatra, de nélküle is meg kell megoldanunk az előttünk álló feladatokat, ezzel mindenki tisztában van.”
A következő feladat szerdán a Miklert alkalmazó Telekom Veszprém vezetőedzőjeként is dolgozó szövetségi kapitány, David Davis által felkészített Egyiptom (18.00, tv: M4 Sport), csütörtökön pedig Svédország lesz, a három forduló után hibátlan északiak elleni mérkőzéssel zárul a csoportszakasz. A svédektől és Katartól is kikapó, de Argentínát legyőző afrikai együttes jelenleg is jó eséllyel pályázik a továbbjutásra (a hatos csoport legjobb három csapata jut tovább), a svédek pedig a sorsolás óta a csoport favoritjai – egyik összecsapás sem ígérkezik könnyűnek.
„Számunkra most jön a csoportkör legnehezebb szakasza, az eredményekből is látszik, hogy nagyon kiegyenlített a csoport. Angola legyőzte Katart, Katar Egyiptomot, egyelőre csak a svédek hibátlanok, de mi is jól állunk a szerzett pontok tekintetében. Mindegyik meccs előtt tudtuk, hogy nehéz küzdelem vár ránk, de azt is, hogy ha jól játszunk, akkor győzni fogunk. Így állunk hozzá az előttünk álló meccsekhez is, hiszen nem csupán a középdöntőbe jutás a fontos, hanem az is, hogy pontokat vigyünk magunkkal a torna következő szakaszába. Ha Egyiptom ellen győzünk, az már jó alapot jelenthet mind a továbbjutás, mind a középdöntő kapcsán – folytatta a lapunknak nyilatkozó Mikler, aki szerint az ellenfél edzőjének személye miatt különleges egyiptomi–magyar párharc résztvevői ismerik egymás variációs lehetőségeit és játékról alkotott elképzeléseit. – Ez mindkét fél számára lehet előny és hátrány is. Bízunk magunkban és a győzelemben!”
A középdöntőben két hatos csoportban 12 csapat folytathatja majd. Továbbjutás esetén a magyar válogatottnak ott minimum a negyedik helyre kell odaérni, hogy legyen esélye elérni a torna előtt kitűzött célt, az ötkarikás selejtezőtorna-részvételre feljogosító első hét hely valamelyikét.

A D csoport állása

1. Svédország 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Katar 2 (77-79), 4. Egyiptom 2 (69-75), 5. Angola 2 (67-94), 6. Argentína 1

Szerző
Frissítve: 2019.01.16. 11:49

Fucsovics párosban kiesett az Australian Openen

Publikálás dátuma
2019.01.16. 09:09

Fotó: Zádor Péter / Facebook/Budai Tenisz Centrum
Fucsovics Márton és a román Marius Copil kikapott a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit duótól a Melbourne-ben zajló ausztrál nemzetközi teniszbajnokság páros versenyének első fordulójában.
A nyíregyházi teniszező a román Marius Copil oldalán 50 perc alatt 6:3, 6:1-re kapott ki a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit kettőstől.
Fucsovics Márton a mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak azt mondta, ellenfeleik nagyszerűen játszottak: "minden bejött nekik".
„Mi egyéni játékosok vagyunk, mindketten nyertünk kedden – nem mondom, hogy könnyelműen vettük a meccset, de a fejünkben ott volt, hogy csütörtökön ismét pályára lépünk, a párosjátékosok viszont csak erre fókuszáltak. Nem tudtunk mit csinálni, ha beütöttük az első szervát, akkor is elütötték mellettünk a labdát. Aztán úgy voltunk vele, akkor minek megfeszülni? A második játszma elején rögtön brékeltek, mi a szervájuknál pedig pontot is alig nyertünk, szóval éreztük, hogy nincs esélyünk. Ilyenkor már sokkal óvatosabban áll oda az ember, próbál tartalékolni az energiával”

Csütörtökön - magyar idő szerint hajnali 2:30 körül - Fucsovics egyesben lép pályára, ellenfele a 11. helyen kiemelt Borna Ćorić lesz.
Eredmény: Australian Open, Melbourne  Férfi páros, 1. forduló Bambridge, O'Mara (britek)–Fucsovics, Copil (magyar, román) 6:3, 6:1
Szerző