Kifosztották a Kutyapárt irodáját

Publikálás dátuma
2019.01.16. 16:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hétfőn pakolták ki az irodát, ahol nem volt kulcsra zárva az ajtó – a tettes vagy tettesek értékes kameraszettet és egy laptopot is elvittek.
„Bár már évek óta megszűnt a bűnözés, valaki mégis bejött hétfőn az irodánkba, és elvitte az alsó képen levő cuccokat.  az ajtó zárva volt, de nem kulcsra, mi meg pár percig fent voltunk az emeleten)” - így jelentette be a Facebookon Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy kifosztották őket.  
A tettes vagy tettesek az MKKP szerint nagy értékű kamerát, mikroportokat és mikrofont, és laptopot is loptak tőlük – hogy pontosan mekkora értékben, nem derül ki ac bejegyzésből, de a felsorolt lista alapján többmilliós kár érhette őket. A párt mindenkit arra kér, hogy jelezzék, ha a felsorolt eszközöket látja valamelyik használt árus oldalon, vagy éppen személyesen kínálták fel nekik. A bejelentés kommentelői jellemző módon már azt is tudni vélik, ki a tettes: többek szerint Soros lehetett, volt, aki látta is, ahogy a kormánypropaganda által megalkotott Főellenség az Ecseri piacon árulta a kameraszettet. 
Szerző

Közös hadgyakorlatra készülnek a V4-ek

Publikálás dátuma
2019.01.16. 15:58
A honvédség talán már a német gyártmányú Leopard-tankokkal vesz részt az őszi hadgyakorlaton
Fotó: Christof Stache / AFP
A négy visegrádi ország összesen 800 katonával vesz részt a Csehországban tervezett gyakorlaton.
Nemzetközi hadgyakorlatot tart ősszel Csehországban a négy visegrádi ország hadserege. A Czech Lion elnevezésű hadgyakorlaton a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák fegyveres erők gyalogsági egységei vesznek részt – jelentette be szerdán Prágában Vlastimila Cyprisová, a cseh hadsereg vezérkarának szóvivője. 
A hadgyakorlat elsődleges célja a kölcsönös együttműködési képesség erősítése, a parancsnoki kar tevékenységének összehangolása és az információk átadása. A gyakorlaton, amelyre Dél-Morvaországban kerül sor, a négy ország hadseregének mintegy 800 katonája vesz részt. „Az a cél, hogy ellenőrizzük, mennyire képesek a parancsnokok és a nemzetközi vezérkarok irányítani és vezetni az alárendelt katonai egységeket, közösen megtervezni és irányítani a harcászati cselekményeket, valamint rugalmasan reagálni a hadszíntéren lezajló eseményekre" - mondta Josef Kopecky, a cseh hadsereg gyalogsági egységeinek parancsnoka újságíróknak abból az alkalomból, hogy kedden Prágában a négy hadsereg képviselői megtartották első egyeztető tárgyalásaikat. A következő egyeztető tárgyalásokra májusban kerül sor. A hadgyakorlaton a kommunikáció nyelve az angol lesz, az anyanyelvet csak az egyes nemzeti egységeken belül fogják használni a katonák. Mind a négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - a NATO tagja, hadseregeik számos esetben szorosan együttműködnek egymással, teszi hozzá az MTI.
Szerző

Blanka bátor, de védelemre van szüksége - az MSZP felajánlotta jogászait a rendszer ellen kiálló gimnazistának

Publikálás dátuma
2019.01.16. 15:58

Fotó: Facebook/Hallgatói Szakszervezet
A kormánymédia akkor is képes a karaktergyilkosságra, ha egy gimnazista a célpont.
Nekem is vannak gyermekeim, így mélyen felháborít, amikor egy fiatalt bántanak – kommentált Tóth Bertalan, hogy kormánymédia épp karaktergyilkosságot próbál végrehajtani Nagy Blanka ellen. Emlékeztetőül: a gimnazista a túlóratörvény ellen protestáló kecskeméti tüntetésen szólalt fel – érzelem-vezérelt, szabad szájú stílusban. Bayer Zsolt visszakézből ócska, kis nyomorult prolinak bélyegezte a lányt, a Ripost pedig azzal a fake news-zal rukkolt elő, hogy Nagy Blanka több tárgyból bukásra áll. Az MSZP elnöke szerint nem vitás, hogy Blanka bátor, de védelemre van szüksége ezzel az embertelen rezsimmel szemben – így Tóth Bertalan felajánlotta, hogy amennyiben a gimnazista lány igényt tart rá, a párt jogászai készséggel segítenek, hogy érvényt szerezhessen igazának. 
Szerző