önkormányzat;Székesfehérvár;Cser-Palkovics András;

2019-01-17 09:17:58

„Ez elfogadhatatlan!” – Már a fideszes polgármesternek is feltűnt, hogy gond van a közbeszerzésekkel

Cser-Palkovics András szerint nincs rendben, hogy ekkora értékű fejlesztéseknél csak 1-2 ajánlattevő legyen.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebook-oldalán írt arról, hogy a kormány az elmúlt napokban két, a Modern Városok Programjának részét képező székesfehérvári beruházás előkészítése vonatkozásában is nemet mondott a megnövekedett költségigény teljesítésére. A polgármester pedig azzal a javaslattal él majd a pénteki közgyűlésen, hogy a képviselőtestület nyilvánítsa érvénytelenné a középiskolai campus beruházására kiírt közbeszerzési eljárást. Mint írta, ezt a megváltozott fejlesztési irányok és körülmények miatt javasolja.

Kiemelte, hogy eddig a jogszabályok betartásával, tisztességesen, a legnagyobb gonddal jártak el, felelősen bánva a közpénzzel, nyugodt lelkiismerettel nézve az emberek szemébe, és így fognak eljárni a jövőben is, „még akkor is, ha így ezek az egyébként szükséges beruházások sajnos késedelmet szenvednek”.

Cser-Palkovics a bejegyzésben leszögezte, hogy

Az RTL Híradó kedden számolt be arról, hogy nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház új épületének fejlesztésére, amelynek egyik építője Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lett volna.

Az említett jégcsarnokot Garancsi István cége, a Market Zrt. építhette volna fel.