önkormányzat;Székesfehérvár;Cser-Palkovics András;

„Ez elfogadhatatlan!” – Már a fideszes polgármesternek is feltűnt, hogy gond van a közbeszerzésekkel

Cser-Palkovics András szerint nincs rendben, hogy ekkora értékű fejlesztéseknél csak 1-2 ajánlattevő legyen.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebook-oldalán írt arról, hogy a kormány az elmúlt napokban két, a Modern Városok Programjának részét képező székesfehérvári beruházás előkészítése vonatkozásában is nemet mondott a megnövekedett költségigény teljesítésére. A polgármester pedig azzal a javaslattal él majd a pénteki közgyűlésen, hogy a képviselőtestület nyilvánítsa érvénytelenné a középiskolai campus beruházására kiírt közbeszerzési eljárást. Mint írta, ezt a megváltozott fejlesztési irányok és körülmények miatt javasolja.

„De! Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a középiskolai campus építésére mindösszesen csak egy, azaz egy építőipari cég kívánt ajánlatot tenni, amely okok alapján eleve nincsen verseny egy ekkora beruházás elnyeréséért. Ez elfogadhatatlan! Van munkaerőhiány, van kapacitáshiány, van alapanyaghiány, de az akkor sincs rendben, hogy ekkora értékű fejlesztéseknél a közbeszerzési eljárásokban csak 1-2 ajánlattevő legyen”– hangsúlyozta a fideszes polgármester.

Kiemelte, hogy eddig a jogszabályok betartásával, tisztességesen, a legnagyobb gonddal jártak el, felelősen bánva a közpénzzel, nyugodt lelkiismerettel nézve az emberek szemébe, és így fognak eljárni a jövőben is, „még akkor is, ha így ezek az egyébként szükséges beruházások sajnos késedelmet szenvednek”.

„Megértjük tehát a kormány döntését. Székesfehérvárnak természetesen továbbra is kiemelten fontosak azok a beruházások, amelyeket az MVP tartalmaz. A kormánnyal megkötött megállapodás hatályban van és a kórházfejlesztés második üteme, a középiskolai campus, valamint a rendezvénycsarnok is meg fognak valósulni. De olyan időben, amikor garantálható, hogy az építőipar tisztességes verseny után, megfelelő minőségben és vállalható árakon képes megvalósítani ezeket a beruházásokat”– tette hozzá.

Cser-Palkovics a bejegyzésben leszögezte, hogy

„megálljt kell parancsolni az elszabadult beruházási költségeknek.”

Az RTL Híradó kedden számolt be arról, hogy nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház új épületének fejlesztésére, amelynek egyik építője Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lett volna.

Az említett jégcsarnokot Garancsi István cége, a Market Zrt. építhette volna fel.