Újabb razzia a bulinegyedben – Hét embert állított elő a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.20. 08:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ellenőrzéseket a következő időszakban is folytatják.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság január 18-án ismét ellenőrzést tartott a VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén – írja a police.hu. Az ellenőrzést a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival közösen végezték. Ennek során a rendőrök összesen hét embert állítottak elő, közülük
  • hat személyt kábítószer fogyasztása és kábítószer birtoklása miatt,
  • egy embert pedig személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése miatt.
Összesen 61 taxist ellenőriztek, és két esetben szabálysértés miatt tettek feljelentést, a társhatóságok pedig 13 esetben kezdeményeztek eljárást. Az ellenőrzéseket a következő időszakban is folytatják a bulinegyedben és annak vonáskörzetében.
Szerző

Teherautók lángoltak egy vecsési telephelyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.19. 08:42
Illusztráció
Fotó: Tóth Norbert / BM túzoltóság/Facebook
Égő járműről terjedt a tűz, végül több teherautó is lángokban állt az Almáskerti úton.
Teljes terjedelmében égett egy fém alkatrészekkel megpakolt teherautó szombatra virradó éjjel a Vecsés határában húzódó Almáskert út egyik telephelyén – írja Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 
 A helyszínre nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akiknek kiérkezésére a lángok több teherautóra is átterjedtek. Az egységek öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzesetről videó is készült, a felvételt az OKF fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette. 
Szerző

Baltával fenyegette feleségét, majd felrobbantotta lakásukat egy járdánházi férfi

Publikálás dátuma
2019.01.18. 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Miután összeverte a nőt, bezárkózott a társasházi lakásba, és kinyitotta a gázt. Letartóztatták.
Összeveszett feleségével egy járdánházi férfi, majd bezárkózott a lakásukba, majd gázrobbanást idézett elő kedden, január 15-én. A férfit a Miskolci Járásbíróság letartóztatta - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
A férfi először egy baltával megfenyegette feleségét, hogy megöli.

A nő ekkor bezárkózott társasházi lakásuk fürdőszobájába, de férje felfeszítette az ajtót, majd kétszer megütötte a menekülő asszony hátát és megdobta mobiltelefonnal. A feleség könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a gyanúsított bezárkózott a lakásba - a rendőrök sem tudtak bejutni hozzá -, majd felgyújtotta a berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját megnyitva robbanást idézett elő. A tüzet a tűzoltók eloltották.
A négylakásos társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.

A gyanúsított ellen ezért nemcsak súlyos testi sértés kísérlete, hanem közveszélyokozás miatt is eljárás indult. A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.