Két férfit állítottak elő a szombati tüntetés után a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.01.20. 13:32
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt intézkedtek.
A szombati tüntetésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfit a rendőrök előállították és garázdaság gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Arról is beszámolnak, hogy miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és akadályozta a Lánchíd forgalmát. „A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget” – teszik hozzá. A közlemény szerint a rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja egy intézkedő rendőrt hátulról meglökött, aki a földre esett. Mint írják, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit azonosították a rendőrök és – nem messze az elkövetés helyétől – elfogták. Ezt követően hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.
Szerző

Láncfűrésszel vágta meg egy férfi a szomszédja arcát

Publikálás dátuma
2019.01.20. 09:01

Fotó: police.hu
Súlyos sérülést okozott, őrizetbe vették a rendőrök.
Láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét egy 44 éves dunavecsei férfi, életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított pénteken, 15 óra körül az otthonában a vele azonos címen, de külön lakrészben lakó szomszédjának arcát vágta meg a láncfűrésszel. A férfi súlyos sérülést szenvedett, és a bántalmazás módja és az elkövetés eszköze miatt a gyanúsított még súlyosabb sérülést okozhatott volna szomszédjának. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
Szerző

Újabb razzia a bulinegyedben – Hét embert állított elő a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.20. 08:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ellenőrzéseket a következő időszakban is folytatják.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság január 18-án ismét ellenőrzést tartott a VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén – írja a police.hu. Az ellenőrzést a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival közösen végezték. Ennek során a rendőrök összesen hét embert állítottak elő, közülük
  • hat személyt kábítószer fogyasztása és kábítószer birtoklása miatt,
  • egy embert pedig személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése miatt.
Összesen 61 taxist ellenőriztek, és két esetben szabálysértés miatt tettek feljelentést, a társhatóságok pedig 13 esetben kezdeményeztek eljárást. Az ellenőrzéseket a következő időszakban is folytatják a bulinegyedben és annak vonáskörzetében.
Szerző