Idős magyar férfi lövöldözött Los Angelesben

Publikálás dátuma
2019.01.21. 08:22

Fotó: Shutterstock
Indítékai egyelőre nem ismertek, családja szerint problémás természetű volt.
Lövések hallatszottak a Sherman Oaks negyedben, Los Angelesben helyi idő szerint péntek délután fél négykor - írja az NBC nyomán a Bors. A lap szerint
a házban egy 70 év körüli, magyar származású férfi élt.

A szomszédok rendőrt hívtak, a férfi pedig elbarikádozta magát. Kiszállt a SWAT különleges egység és túsztárgyalók is, majd négy órás patthelyzet következett. Végül a jelek szerint magával is végzett a férfi. Indítékai egyelőre nem ismertek, családja szerint problémás természetű volt.
Szerző

85-re nőtt a mexikói vezetékrobbanás halottainak száma, az olajtársaság is elismerte felelősségét

Publikálás dátuma
2019.01.21. 07:54

Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP
Nem zárták el a vezeték szelepét azonnal, amikor szivárgást észleltek. Megelőzhető lett volna tragédia.
Nyolcvanötre nőtt a megcsapolt üzemanyag-vezetéknél bekövetkezett robbanás halálos áldozatainak száma Mexikóban – írja a mexikói egészségügyi miniszter közlése nyomán a hirado.hu. A vezetéket üzemeltető állami olajvállalat, a Pemex közben elismerte, hogy nem zárta el a vezeték szelepét azonnal, mihelyt észlelte a szivárgást, mert eleinte azt hitte, hogy az nem jelentős.
A Tuxpan és Tula városok között futó vezeték péntek este robbant be, néhány órával azután, hogy Tlahuelilpan külterületén tolvajok illegális csapoló nyílást fúrtak rajta, majd a helybéliek kannákkal és vödrökkel próbálták felfogni a sugárban szanaszét fröcskölő üzemanyagot. A robbanás következtében hatalmas tűz ütött ki, és sok holttest szénné égett, ami lehetetlenné teszi az azonosításukat.
A szerencsétlenség épp három héttel azután következett be, hogy Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kampányt hirdetett a bandák ellen, amelyek megcsapolják az üzemanyag-vezetékeket, évente mintegy 3 milliárd dollár veszteséget okozva az államnak.
Szerző

Káoszt okoz a havazás az USA-ban

Publikálás dátuma
2019.01.20. 18:55

Fotó: JOSEPH PREZIOSO / AFP
Hótakaró borítja az amerikai Középnyugatot és a keleti partvidéket. A közlekedésben fennakadások vannak, repülőjáratokat töröltek és tízezrek áram nélkül maradtak.
A széles téli viharzóna a hétvégére elérte az Egyesült Államok keleti partvidékét, és az országos meteorológiai szolgálat a középnyugati Missouritól az északkeleti Maine államig húzódó térségben 15 tagállamra adott ki viharriadót. A Középnyugaton és az Ohio völgyében, a Nagy Tavak vidékén szombaton este 25-30 centiméteresre nőtt a hótakaró, több államban balesetekről számoltak be. Missouriban például az egyik országúton 15 autó csúszott össze, Kansasben egy hókotró csúszott az útpadkára és gázolt el egy férfit, a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren pedig a kifutópályáról csúszott ki az arizonai Phoenixből leszálló gép 129 utassal a fedélzetén. Sérülés nem történt. A hóvihartól szenvedő térségben több repülőjáratot töröltek. Bostonban vasárnap 250 járatot függesztettek fel, tucatnyi járat nem indul a New York-i Kennedy repülőtérről és a szomszédos newarki légikikötőből sem. A Washington melletti Reagan repülőtéren az esőzés és a sűrű köd akadályozta a forgalmat. Vasárnap az Amtrak vasúttársaság nem indított vonatokat Chicagóból Bostonba, New Yorkba, Pennsylvaniába és Washingtonba.
Míg New York városában alig havazott, New York állam fővárosában, Albanyban 30 centiméternyi hó hullott vasárnapra virradóra, a Nagy Tavak egyike, az Erie-tó partján fekvő Buffalóban is 30 centiméternyinél vastagabb a hótakaró. Connecticut államban mintegy 14 ezren maradtak áram nélkül, de a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ennél jóval többeket fenyeget áramkimaradás. A térségben ugyanis sokfelé nem hó, hanem ónos eső esik, vasárnap éjjelre fagyot jósolnak, ez pedig azzal fenyeget, hogy leszakadnak a vezetékek. A keleti parton árvízriadót is kiadtak. Vasárnapi Twitter-bejegyzéseinek egyikében Donald Trump elnök óvatosságra intette az amerikaiakat.
Fotó: AFP / JOSEPH PREZIOSO
Szerző