Előfizetés

Középkorú férfi halhatott meg a kollégiumi tűzben

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.01.24. 11:45

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Valószínűleg egy középkorú férfi vesztette életét a szerda esti IX. kerületi kollégiumi tűzben - közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata.
A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara Markusovszky téri kollégiumának második és harmadik emelete szerda este gyulladt ki. Az oltási műveletek közben a tűzoltók egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban. Az MRE tájékoztatása szerint az épület tulajdonosa, a Dunamelléki Református Egyházkerület szerda este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben azt kérték a diákoktól, hogy egy megadott számon adjanak életjelet magukról. A diákok ezt kivétel nélkül megtették, így valószínűsíthető, hogy az áldozat a kollégiumban vendégként elszállásolt férfi. A rendőrségi vizsgálat még tart. Hozzátették: a kollégiumban 125 diák lakott, de sokan nem voltak bent, mert a vizsgaidőszakban hazautaztak. A közleményben kitértek arra: egyelőre nem lehet tudni, miért gyulladt ki a kollégium, és a tűzoltók még most is dolgoznak az épületben, mert a kisebb tűzfészkeket és a parázsló területeket is lokalizálni kell. Az épületet evakuálták, bemenni nem lehet. A Ráday utca érintett részére autóval nem lehet behajtani. A Köztelek utca, Ráday utca, Markusovszky tér által határolt épülettömben működik a kollégium mellett a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöki hivatala, levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. Ezekben a tűzoltók tájékoztatása szerint nem esett kár. Az egyházkerület vezetése délben válságstábot hív össze a Károli Gáspár Református Egyetem rektori hivatalában, ahol a - többi közt - azt is megtárgyalják, hogyan biztosíthatnak elhelyezést a szállás nélkül maradt diákoknak. Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök csütörtök reggel közleményében köszönte meg a tűzoltóknak, hogy a riasztástól számítva nyolc perc alatt a helyszínre értek és "emberfeletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére". A püspök megköszönte a rendőrség munkáját is, valamint a több száz felajánlást a diákok megsegítésére. Külön köszönetet mondott továbbá Bácskai Jánosnak, a IX. kerület polgármesterének, aki azonnal megnyitotta a közeli önkormányzat épületét a téli hidegben kint rekedt diákok előtt.

Polgárőröket harapdált egy mérges fürdővendég Bogácson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.24. 11:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szlovákiai férfi nem akart beletörődni, hogy bezárt a strand, inkább összeverekedett a dolgozókkal és a riasztott polgárőrökkel.
Lezárult a rendőrségi eljárás a 34 éves szlovák állampolgár ügyében, aki még tavaly augusztus 21-én endezett botrányt a Bogácsi strandfürdőben. A férfi záróráig pancsolt, de este nyolc után sem akarta elhagyni a fürdő területét, hiába szólították fel rá. Az elmérgesedő vita közben a gyanúsított rátámadt a helyi alkalmazottakra - írja a police.hu – majd megrugdosta és meg is harapta a kihívott polgárőröket.
A konfliktusnak a mezőkövesdi rendőrök vetettek véget, aki akik bevitték és kihallgatták az agresszív férfit. A szlovák állampolgár itt beismerő vallomást tett – az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie. Mivel a nyomozás lezárult, az esettel innen az illetékes ügyészség foglalkozhat. 

Idős bácsira támadtak és raboltak ki

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.24. 10:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök a két gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást T. István 63 éves nyíregyházi és L. Richárd 18 éves ibrányi lakos ellen - írja a rendőrség a honlapján. A nyomozás adatai szerint L. Richárd és ez idáig ismeretlen helyen lévő társa 2019. január 22-én kerítésén átmászva bement egy 76 éves nyíregyházi férfi házába, míg T. István a ház előtt várakozott. A 18 éves fiú és társa a házban élő férfit bántalmazták és értékek után kutatták, majd mobiltelefonokat, fényképezőgépet és pénzt tulajdonítottak el. A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, ennek eredményeképpen T. Istvánt rövid időn belül még a bűncselekmény elkövetése napján, társát L. Richárdot 2019. január 23-án Ibrányban fogták el a rendőrök. A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 63 éves nyíregyházi és 18 éves ibrányi férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.