Gyászolók autóit törte fel a temetés alatt (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.26. 10:50

Fotó: police.hu
Alig szólalt meg a temetés kezdetét jelző harang Győrben, amikor egy férfi a szertartásra érkező gyászolók autói közül kettőt is feltört. A rendőrök tetten érték és elfogták.
A megyei rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói 2019. január 25-én 9 óra 10 perckor egy gyanúsan viselkedő férfira lettek figyelmesek az egyik győri temető parkolójában. A férfi, az aznap 9 órakor kezdődő temetésre érkező gyászolók leparkolt autóit járta körbe, majd a szertartás kezdetét jelző harang megszólalását követően, rövid idő alatt két gépkocsit is feltört. Az egyikben egy női táskát talált, amiből készpénzt lopott. A nyomozók a második kiszemelt jármű kinyitása közben tetten érték és elfogták a tolvajt. A rendőrök K. Tamás 33 éves zalaegerszegi lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbe vétele mellett - lopás és annak kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait soha ne hagyja a gépkocsiban!
  • Mobiltelefont, GPS-t és egyéb értékes műszaki cikket semmilyen körülmények között ne hagyjon az utastérben vagy a kesztyűtartóban!
  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, amennyiben gépjárműve rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel, sebességváltó zárral stb., használja azokat!
  • Autórádiójának előlapját, GPS készülékének és telefonjának tartószerkezetét se hagyja a gépkocsiban!
  • Kiszállás után mindig ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
Szerző

Álló buszba rohant egy autó Balassagyarmaton

Publikálás dátuma
2019.01.26. 09:53

Fotó: Népszava
A jármű egy gyalogost is elsodort.
Álló autóbusznak ütközött hátulról egy személygépkocsi Balassagyarmaton, a Rákóczi fejedelem úton - közölte a Katasztrófavédelem. A baleset következtében az autó egy embert is elsodort. A mentők az elsodort embert, valamint a személyautó két utasát ápolják. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
Szerző

Jég alá került, meghalt egy ember Szigetszentmiklós határában

Publikálás dátuma
2019.01.25. 21:45
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
A tragédia egy horgásztónál történt. Az idős férfit kihozták a búvárok, de már késő volt.
Elmerült egy ember egy horgásztóban Szigetszentmiklós határában péntek este, a tűzoltók és társszolgálatok kihozták, de már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta: arról kaptak bejelentést, hogy elmerült, a jég alá került egy ember. A tűzoltók mellett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárjai próbálták megtalálni az eltűnt embert. Rövid keresés megtalálták és kihozták az idős férfit, de a mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani.