Két nőt is megpróbált megerőszakolni egy miskolci férfi

Publikálás dátuma
2019.01.28. 16:16

Fotó: police.hu
A rendőrök őrizetbe vették a 30 éves gyanúsítottat.
A járőrök a második helyszín közelében elfogták azt a 30 éves miskolci férfit, aki korábban két nőt is meg akart erőszakolni – írja a police.hu. A gyanúsított vasárnap hajnalban a Búza tér környékén, majd a Csabavezér utcán támadott meg egy nőt. A férfi a fiatal nőket hátulról megragadta, majd leteperte és a földön bántalmazásuk közben megpróbálta letépni az alsó ruházatukat. Mindkét nő hevesen ellenállt, valamint segítségért kiabált, így a férfi végül mindkét helyszínről elmenekült. A Csabavezér utcán megtámadott nőtől kapott személyleírás alapján a járőrök a helyszín közelében elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. B. Pált – kihallgatását követően – a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és előterjesztéssel élnek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. 
Fotó: police.hu
Szerző

Alkut akart kötni a megerőszakolt ceglédi kislány apja

Publikálás dátuma
2019.01.28. 16:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi ügyvédje elmondta: védence a szabadlábra helyezését kérte arra hivatkozva, hogy nem ő követte el a bűncselekményt.
Átszállították a Pest Megyei Főügyészségre hétfő délelőtt a fogdáról azt az apát, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta a 4 éves kislányát október elején – írja a 24.hu. A letartóztatásban lévő román férfi ügyvédje, Tímár Mátyás a portál érdeklődésére elmondta, hogy miért vitték át az ügyészségre ügyfelét:
„Védencem kérése volt, hogy hallgassák meg, mert az egyik rabtársa javaslatára egyezséget szeretett volna kötni az ügyészséggel. Az új büntető eljárás szerint azonban erre csak akkor van lehetőség, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz az előkészítő ülés során. Mivel ügyfelem továbbra is tagadja a bűncselekményt, ezért ez az ő esetében természetesen szóba sem jöhet.”

– fogalmazott.

Szavai szerint az eljárás megszüntetésére tettek indítványt.
„Ügyfelem szabadlábra helyezési kérelmét kérte arra hivatkozva, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Az álláspontunk az, hogy megtörtént az ügyfelem által elmondott baleset”

– tette hozzá.

A rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást októberben ismeretlen tettes ellen. A kislányt kórházba vitték, megműtötték, a gyámhatóság pedig azonnal kiemelte a családból a kisebbik gyermeket. A kislány a testvéréhez hasonlóan azonnal nevelőszülőkhöz került. Tímár Mátyás a gyerekek elhelyezésével kapcsolatba közölte:
„A gyerekek még mindig nevelőszülőknél vannak. A gyámhivatal február elején bírálja majd el az ideiglenes elhelyezésüket. Azaz ekkor döntenek majd arról, hogy hazamehetnek-e az édesanyjukhoz.”

A portál felidézi, hogy az eset után a kislány édesapjától, nagypapájától és nagybátyjától is DNS-mintát vettek, ez az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett. Az előzetes szakértői vélemény szerint a román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát.
Szerző
Témák
Cegléd

Így emelték ki a tűzoltók az árokba csúszott kamiont - videó

Publikálás dátuma
2019.01.28. 15:08

Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Átszakította a szalagkorlátot és az út menti árokba csúszott egy kamion hétfő reggel Veszprém megyében, a 8-as főút városlődi szakaszán.
A helyszínre az ajkai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik daruval emelték ki az árokból a járművet. A balesetben senki nem sérült meg. A kamion műszaki mentése befejeződött, a 8-as főúton a forgalom ismét zavartalanul halad.  
A videót Csondor Henrietta készítette.
Szerző