A mentősökre támadt egy férfi Ózdon

Publikálás dátuma
2019.01.28. 16:33
Illusztráció
Fotó: Népszava
Egy vita közben megsebesítette magát, majd agresszívan viselkedett az őt ellátó ápolókkal szemben.
Rátámadt a mentősökre egy férfi Ózdon, a 26 éves gyanúsítottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást – írja a police.hu. A helyi férfi szombat este egy ózdi lakásban, családi vita közben tükörrel megsebesítette a saját fejét. A sérülthöz mentőt hívtak, aki agresszívan viselkedett az őt ellátó ápolókkal szemben, egyiküket meg is rúgta és sértő szavakkal illette a mentő személyzetét. Az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a férfit, továbbá a hatóság előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.
Szerző
Témák
Ózd mentő
Frissítve: 2019.01.28. 17:18

Két nőt is megpróbált megerőszakolni egy miskolci férfi

Publikálás dátuma
2019.01.28. 16:16

Fotó: police.hu
A rendőrök őrizetbe vették a 30 éves gyanúsítottat.
A járőrök a második helyszín közelében elfogták azt a 30 éves miskolci férfit, aki korábban két nőt is meg akart erőszakolni – írja a police.hu. A gyanúsított vasárnap hajnalban a Búza tér környékén, majd a Csabavezér utcán támadott meg egy nőt. A férfi a fiatal nőket hátulról megragadta, majd leteperte és a földön bántalmazásuk közben megpróbálta letépni az alsó ruházatukat. Mindkét nő hevesen ellenállt, valamint segítségért kiabált, így a férfi végül mindkét helyszínről elmenekült. A Csabavezér utcán megtámadott nőtől kapott személyleírás alapján a járőrök a helyszín közelében elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. B. Pált – kihallgatását követően – a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és előterjesztéssel élnek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. 
Fotó: police.hu
Szerző

Alkut akart kötni a megerőszakolt ceglédi kislány apja

Publikálás dátuma
2019.01.28. 16:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi ügyvédje elmondta: védence a szabadlábra helyezését kérte arra hivatkozva, hogy nem ő követte el a bűncselekményt.
Átszállították a Pest Megyei Főügyészségre hétfő délelőtt a fogdáról azt az apát, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta a 4 éves kislányát október elején – írja a 24.hu. A letartóztatásban lévő román férfi ügyvédje, Tímár Mátyás a portál érdeklődésére elmondta, hogy miért vitték át az ügyészségre ügyfelét:
„Védencem kérése volt, hogy hallgassák meg, mert az egyik rabtársa javaslatára egyezséget szeretett volna kötni az ügyészséggel. Az új büntető eljárás szerint azonban erre csak akkor van lehetőség, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz az előkészítő ülés során. Mivel ügyfelem továbbra is tagadja a bűncselekményt, ezért ez az ő esetében természetesen szóba sem jöhet.”

– fogalmazott.

Szavai szerint az eljárás megszüntetésére tettek indítványt.
„Ügyfelem szabadlábra helyezési kérelmét kérte arra hivatkozva, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Az álláspontunk az, hogy megtörtént az ügyfelem által elmondott baleset”

– tette hozzá.

A rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást októberben ismeretlen tettes ellen. A kislányt kórházba vitték, megműtötték, a gyámhatóság pedig azonnal kiemelte a családból a kisebbik gyermeket. A kislány a testvéréhez hasonlóan azonnal nevelőszülőkhöz került. Tímár Mátyás a gyerekek elhelyezésével kapcsolatba közölte:
„A gyerekek még mindig nevelőszülőknél vannak. A gyámhivatal február elején bírálja majd el az ideiglenes elhelyezésüket. Azaz ekkor döntenek majd arról, hogy hazamehetnek-e az édesanyjukhoz.”

A portál felidézi, hogy az eset után a kislány édesapjától, nagypapájától és nagybátyjától is DNS-mintát vettek, ez az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett. Az előzetes szakértői vélemény szerint a román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát.
Szerző
Témák
Cegléd