Szakács Árpádot is meghallgatták a meghekkelt Orbán-interjú ügyében

Publikálás dátuma
2019.01.28 17:29

Fotó: Népszava/
Törölt fájlok visszaállításával igyekeztek rekonstruálni a történteket.
Szakács Árpádot, a Fidesz sajtójának kultúrharcosát is meghallgatta a bíróság a meghamisított Orbán-interjú miatt indult büntetőeljárásban – írja a Magyar Hang. A lap szerint az ügyet a Veszprémi Járásbíróság tárgyalja, és Szakácsot mint a kormányfővel készült interjú szerzőjét idézte be a bíróság tanúként. A cikkben kiemelik, hogy – noha a cikksorozatával több, a kormányhoz lojális kulturális vezetőt is élesen kritizáló Szakács Árpád újságíróként közszereplő – a tárgyaláson felismerhető képmás készítését nem engedélyezte. Rövidesen aztán kiderült az is, hogy nemcsak személyével, de túl sok érdemi információval sem tud hozzájárulni a történek feltárásához. A lap felidézi, hogy a perben a második tárgyalási napot tartották hétfőn, és az interjú meghekkelésével F. Gábort, a Veszprémi Napló volt digitális menedzserét vádolták meg, ellene információs adat megsértése miatt emeltek vádat.
A bíróság most egy informatikai szakértőt is meghallgatott. Az ő megállapítása szerint két nappal az interjú megjelenése után F. Gábor számítógépes állománya alól nagy számban töröltek a lomtár megkerülésével fájlokat. Ezek visszaállításával igyekezett rekonstruálni a történteket. A szakvélemény egyébként olyan számítógépről készült, amely – miután F. Gábornak át kellett adnia a PLT szakembereinek –, több programot lefuttattak. A vádlott és a védője ebbe igyekszik kapaszkodni. Akadnak ugyanis olyan fájlok, amelyek keletkezése, elnevezése nem tisztázott. Mivel ezekkel kapcsolatban a szakértő a vádlott ügyvédjének nem minden kérdésére tudott válaszolni, kérésére a bíróság a szakvélemény kiegészítését rendelte el (rosszindulatú, vagy hamisításra utalom nyomokat egyébként nem talált a gépen). Ezen kívül a következő tárgyaláson a PLT újabb munkatársát és igazságügyi szerkesztői szakértőt is meghallgatnak. Utóbbit azért tartja szükségesnek F. Gábor ügyvédje, mert a tanúk egybehangzóan állították: három-négy perc alatt – a szakértő szerint ennyi ideig piszkálták F. Gábor gépéről az interjút – lehetetlen a szerkesztői programban úgy megváltoztatni a kész interjút, hogy az senkinek sem tűnik fel.
2019.01.28 17:29

Tíz méter mély gödörből mentettek ki egy macskát a budapesti tűzoltók (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:25

Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A szerencsétlenül járt négylábút állatvédők várták a felszínen.
Tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap délután Budapesten, a XVIII. kerületi Alacskai úton – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Facebook-oldalán. A budapesti tűzoltók alpintechnika használatával mentették ki a szerencsétlenül járt négylábút. A macskát állatvédők várták a felszínen. Az OKF egy videót is közzétett a mentésről, a felvételeket Czétényi Balázs tűzoltó őrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportjának munkatársa készítette.
2019.02.17 19:25

Itt a bűvös hatos: nézze meg lottószelvényét!

Publikálás dátuma
2019.02.17 16:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 6 (hat) 15 (tizenöt) 34 (harmindnégy) 35 (harmincöt) 39 (harminckilenc) 44 (negyvennégy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 469 315; a 4 találatos szelvényekre 9620; a 3 találatos szelvényekre 1990 forintot fizetnek.
Szerző
2019.02.17 16:37