Világbajnok francia játékost igazol a Győr

Publikálás dátuma
2019.01.29. 18:36
Beatrice Edwige
Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
Beatrice Edwige szerződése két szezon erejéig szól.
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához igazol a 30 éves Beatrice Edwige, a francia válogatott játékos szerződése két szezon erejéig szól – közölte honlapján a klub. A Metzből érkező Beatrice Edwige Rio de Janeiro olimpia ezüstérmese, 2017-ben világbajnoki címet ünnepelhetett Németországban, míg tavaly decemberben Európa képzeletbeli trónjára is felülehetett a francia rendezésű Európa-bajnokságon. „Továbbra is olyan játékosokat igazolunk, akik készen állnak arra, hogy a legmagasabb célokért küzdjenek. Győrben idén nyáron Yvette Broch hiányában sajnos megbomlott a világ egyik legjobbjának tartott Amorimmal közös hármas védő tengely. Azt hiszem, Beatrice Edwige, akit 2016-ban az Európa-bajnokság legjobb védőjátékosának is megválasztottak megfelelően illeszkedik majd csapatunk játékába. Ezúton szeretném megköszönni, a Metz vezetőségének pozitív hozzáállását az átigazolással kapcsolatban” – nyilatkozta Bartha Csaba, a győri klub elnöke. Beatrice Edwige azt mondta, a csodás metzi évek után úgy érezte, most jött el az idő, hogy egy szinttel feljebb lépjen. „Igazán meglepett és nagyon sokat jelentett számomra a Győri Audi ETO KC megkeresése. A világ legjobb csapatáról van szó, akik mindig a legmagasabbra törnek. Akit ide hívnak szerintem egy percig sem gondolkodik. Szimpatikus az, ahogy Győrben a kézilabdáról gondolkodnak, és az sem mellékes, hogy remek csapattársak között folytathatom a pályafutásom. Ellenfélként játszottam már Győrben, és lenyűgözött a csapat valamint az azt körülvevő közeg. Azért jövök Győrbe, hogy mindent megnyerjek a csapattal!” – tette hozzá. 
Szerző
Témák
Győr kézilabda

Visszakozott a férfi kézilabda-válogatott szerb kapitánya

Publikálás dátuma
2019.01.29. 16:32

Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Elnézést kért hétfői kijelentéseiért Vladan Matic, aki Csoknyai Istvánnal közösen vezeti a dán-német közös rendezésű világbajnokságon tizedik helyen végzett magyar férfi kézilabda-válogatottat.
Az együttes azzal a céllal utazott el a tornára, hogy a legjobb hét között végez, ami garanciát jelentett volna a részvételre az olimpiai selejtezőn. 
Matic a DigiSportnak azt mondta, hogy nem lehetett többet várni a válogatottól, amelybe a Balatonfüred, a Tatabánya és az FTC adta a legtöbb játékost, nem pedig a Bajnokok Ligájában kemény meccseken edződő Szeged és Veszprém. A szakember azt mondta, reális volt a tizedik hely, erőnlétileg katasztrofális állapotú az együttes. Úgy vélte, szakmai hiba volt a vb előtt dániai tornán részt venni, mert ott más stílusú együttesek léptek pályára, mint amelyekkel a vb-n találkozott a magyar válogatott. Matic ezzel kapcsolatban megjegyezte, az előző kapitány, a svéd Ljubomir Vranjes vállalta el az indulást a dán viadalon, a mostani kapitány szerint azért, mert a helyszín közel volt elődje otthonához. 
Matic beszélt a hibás támogatási rendszerről, megemlítve, hogy a férfi szakágnak jutó évi 1,8 milliárd forintból összesen 1,2 milliárdot kap a Szeged és a Veszprém. 
"„Újra meghallgattam és elolvastam, amit az élő adásban talán kissé élesen és nyersen, de szívből mondtam, és rájöttem, hogy ezzel többeket megbánthattam, holott nem ez volt a szándékom – mondta Matic a Nemzeti Sportnak. – Kapitánytársammal, Csoknyai Istvánnal együtt ugyanúgy mindent megtettem a csapat jó felkészítéséért és sikeres szerepléséért, mint maguk a játékosok és a keretnél kifogástalanul dolgozó stáb tagjai. A balszerencse, valamint több előzmény és körülmény azonban úgy hozta, hogy sikertelenek maradtunk. Ezt sajnos hirtelen kimondott szavakkal magyaráztam… Bocsánat, senkit sem akartam bántani. Sokkal inkább javítani, jobbítani szerettem volna, mert annál sokkal jobban szeretem a magyar kézilabdát, a barátaimat és a sporttárasaimat, semhogy rossz szándékkal, bántóan beszéljek róluk.”
Szerző

Babos rosszul lett, feladta az első meccsét a thaiföldi tenisztornán

Publikálás dátuma
2019.01.29. 13:22
Illusztráció
Fotó: Peter PARKS / AFP
Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a thaiföldi Huahinban zajló 250 ezer dollár (69,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornától, miután kedden a második játszmában feladta a szlovén Tamara Zidansek elleni mérkőzését.
"Sajnos tegnap egész éjjel hánytam, rettentően fáradt, kimerült vagyok. Nagyon sajnálom a versenyt, fantasztikus a hely és címvédőként jöttem, készen álltam a harcra, de ma szélmalom harcot vívtam, esélyem sem volt"

A magyar játékos (a világranglista 65. helyezettje) az első gémben rögtön három bréklabdához jutott, de végül az adogató szlovén teniszező (74.) került előnybe, aki 28 percnyi játékot követően megnyerte a nyitó szettet. Babos az elbukott játszma után rosszulléte miatt ápolást kért, a rövid kényszerszünet után folytatta a játékot.
A második szettben a magyar teniszező megnyerte ugyan az első adogatójátékát, de Zidansek 2:1-es vezetését követően ismét brékelőnyhöz jutott, ami után Babos feladta a mérkőzést.
"Sajnos tegnap egész éjjel hánytam, rettentően fáradt, kimerült vagyok. Nagyon sajnálom a versenyt, fantasztikus a hely és címvédőként jöttem, készen álltam a harcra, de ma szélmalom harcot vívtam, esélyem sem volt"

- írta Facebook-oldalán Babos, aki hozzátette, el van keseredve, de bízik abban, hogy hamarosan rendbe jön.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

 Tamara Zidansek (szlovén)-Babos Tímea 6:0, 3:1-nél Babos feladta

Szerző
Frissítve: 2019.01.29. 17:05