317,18 forinton az euró

Publikálás dátuma
2019.01.29. 19:33
Képünk illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben kedd este a reggeli szintekhez képest.
A forint kedden nyolchónapos csúcsra drágult az euróhoz viszonyítva. Az euró jegyzése 317,18 forintra csökkent este negyed nyolc körül a reggel hét órakor jegyzett 317,40 forintról. Az euró kedden 317,07 forint és 317,58 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama 279,94 forintról 278,81 forintra, a dolláré pedig 277,63 forintról 277,55 forintra csökkent. Az euró a reggeli 1,1432 dollár után este 1,1427 dolláron állt.
Szerző
Témák
forint euró dollár

Széles Gábor és fideszes képviselők is kaptak állami támogatást a turisztikai ügynökségtől

Publikálás dátuma
2019.01.29. 19:23

Fotó: Népszava
A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint szakmai szempontok alapján döntöttek a pályázatokról.
Nem csak Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodája kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program vissza nem térítendő pályázati forrásaiból támogatást, hanem fideszes parlamenti képviselők panziója és Széles Gábor zalacsányi kastélyszállója is – vette észre a napi.hu az MTÜ honlapján lévő adatbázisban. A támogatói okirattal rendelkező pályázatok listája szerint az SGHTHERMÁL Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő Kft. 101 millió forintot kapott a zalacsányi Batthányi Kúria és kastélyszálló fejlesztésére. A portál azt írja, a cég tulajdonosa az SGH Vagyonkezelő Kft. közbeiktatásával Széles Gábor, aki a Videoton Holding Zrt. és a kormánypárti Magyar Hírlap tulajdonosa. De a cikk szerint fideszes parlamenti képviselők is részesültek a pénzosztásból. A támogatói okirattal rendelkező pályázatok listájából kiderült, hogy a Vertical Art Kft. is kapott 60 millió forintot a Vertical art panzió fejlesztésére. Cégadatbázisok alapján pedig a vállalkozás Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselők tulajdonában van. Becsó Károly a salgótarjáni választókerületben nyert a tavaly áprilisi választásokon, testvére pedig a Fidesz országos listájáról lett országgyűlési képviselő. Az MTÜ-listán szerepel a Kolping Hotel Spa & Family Resort fejlesztése is, erre a KOLPING Családi Hotel Vagyonkezelő Kft. kapott 304 millió forintot. Az alsópáhoki Kolping Hotel igazgatója Baldauf Csaba, aki egyben a Szállodaszövetség általános alelnökeként is funkcionál. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerint szakmai szempontok alapján döntöttek a pályázatokról.
Szerző

Döntött a kormány: ezer forinttal lesz olcsóbb a harkányi fürdő

Publikálás dátuma
2019.01.29. 15:52

Fotó: Habik Csaba
Az Orbán Viktor által jegyzett határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben szerepel.
Mindössze ezer forinttal csökkentették a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére adott csaknem félmilliárdos összeget – vette észre az Index a legfrissebb Magyar Közlönyben. A miniszterelnök által jegyzett kormányhatározatban egészen pontosan az szerepel, hogy
a „454 475 500” szövegrész helyébe a „454 474 500” szöveg lép.

Az eredeti összeg egyébként a december 27-i Közlönyben szerepelt, akkor a Pénzügyminisztérium által kezelt Központi tartalékokból irányítottak át ennyi pénzt a Miniszterelnöki Kabinetiroda Turisztikai fejlesztési célelőirányzatába a harkányi fejlesztésre.
Szerző