A rabszolgatörvényről kérdezték a Volánbuszt, szóról szóra ugyanazt válaszolta, mint a Posta

Publikálás dátuma
2019.01.30. 15:06
alkovics László innovációs és technológiai miniszter és Dávid Ilona, a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója bemutatják az új au
Fotó: Tóth Gergő
A kormánypropagandát visszhangozva sorosozott a társaság ahelyett, hogy elmondta volna, kell-e heti hat napot dolgozni a buszsofőröknek.
A rabszolgatörvény alkalmazásáról kérdezte volna a Volánbusz Zrt.-t a hrportal.hu, ám válasz helyett a társaság szóról szóra ugyanazt küldte el, mint amivel korábban a Magyar Posta is lerázta az érdeklődést:
"Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában".

Így nem derül ki, heti hat nap munkára kötelezik-e például a buszsofőröket, sem az, hogy számíthatnak-e béremelésre.
Korábban az MVM és a MÁV is azt közölte, az új szabályozás ellenére sem tervezik a túlórakeret megemelését.
Szerző

Andy Vajna díszpolgár lett

Publikálás dátuma
2019.01.30. 14:16

Fotó: Népszava
A posztumusz kitüntetésről rendkívüli zárt ülésen döntött a kisvárdai önkormányzat testülete.
Kisvárda önkormányzatának képviselő-testülete Kisvárda Város Díszpolgára posztumusz kitüntető címet adományozott Andy Vajnának – értesült a FrissMédia. A portál az előterjesztőktől megtudta, hogy a díszpolgári cím adományozása már korábban felmerült, idén nyáron akarták benyújtani a képviselő-testülethez az erről szóló előterjesztést. Andy Vajna halála miatt azonban erre már most sor került, és az immár posztumusz kitüntetésről rendkívüli zárt ülésen 29-én döntött is a testület, egyhangú szavazással. Andy Vajna 1944-ben született Budapesten, anyai, anyai nagyszülői ágon kötődik Kisvárdához, gyermekkorában sokat járt itt a rokonoknál.

Mégsem a művészparcellába kerül Andy Vajna

A Blikk szerdán azt írta, hogy megkezdődtek Andy Vajna temetésének előkészületei a Fiumei Úti Sírkertben. Úgy tudják, kormányzati közbenjárásra megnyílt a 19-es parcella, amely nemcsak előkelőbb, hanem zárt körű búcsúztatás rendezésére is alkalmasabb. A cikk szerint csütörtökön a temető nem zár be, csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel.

Szerző

Huszonegyezer sportszerrel küzd a tanulói lemorzsolódás ellen az Oktatási Hivatal

Publikálás dátuma
2019.01.30. 12:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A csomagban focilabdák, kézilabdák, kosárlabdák, ugrálókötelek és láthatósági mellények vannak.
Összesen 21 ezer sporteszközt (+30 százalék opció) vásárol az Oktatási Hivatal (OH), a csomagban van egyebek között 810 focilabda, ugyanennyi kézilabda és kosárlabda, 2700 ugrálókötél és 5400 láthatósági mellény – vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményben a hvg.hu. A sporteszközöket az OH a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló, összesen 12,9 milliárd forintos uniós projekt keretében vásárolja. Az OH eredetileg 94 millió forintot szánt a beszerzésre, és nyolc cég adott be ajánlatot, a győztes csak 37 millió forintot kért a sporteszközökért. A nyertes amúgy a Dalnoki-Sport Kft. lett, ami elég jól teljesített az elmúlt időszakban az állami sporteszköz-beszerzéseken. A cég egyik tulajdonosa annak a Réczicza Istvánnak a testvére, akinek az ügyvédi irodája több, a Fidesz-kormányokhoz köthető ügyben is tevékeny szerepet vállalt jogi képviselőként.
Szerző