ellenzék;Magyar Posta;túlórapénz;rabszolgatörvény;

2019-01-29 17:47:12

A rabszolgatörvényről kérdezték, erre a Magyar Posta is sorosozni kezdett

Korábban az MVM és a MÁV is azt közölte, az új szabályozás ellenére sem tervezik a túlórakeret megemelését - a Postától viszont már a kormánykommunikációnak megfelelő reakció érkezett az ügyben.

Ellenzéki képviselők ma a Magyar Posta budapesti székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelyen az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a cég vezetőjét is meg akarják kérdezni arról, bevezetik-e a rabszolgatörvényt a vállalatnál. Ezzel kapcsolatban a 24.hu megkereste a Magyar Postát, és többek közt azt tudakolta, igent mondanak-e a rabszolgatörvényre, azaz lesz-e náluk évi 400 túlóra és hároméves munkaidőkeret, valamint, hogy tavaly mennyi túlóra volt a postán. A vállalat válasza annyi volt:

Az állami cég reakciója kísértetiesen hasonlít a kormány kommunikációjához. Érdemes felidézni, hogy nemrég két másik nagy állami vállalat még nem volt ennyire "fegyelmezett", sőt, előbb az MVM, majd a MÁV is azt jelezte, nem tervezi, hogy a jelenlegi határon (300 óra) túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára. Elképzelhető, hogy valakiknek nem tetszett, hogy a két állami cég ezzel lényegében nemet mondott a rabszolgatörvényre, ezért mostantól mindenki csak a "szokásos" válaszokat adhatja az ellenzéki politikusok vagy a média ilyen témájú megkeresésére.

Erre enged következtetni az is, hogy a már említett sajtóeseményen Bangóné Borbély Ildikó közölte, a múlt héten írásban több mint 150 állami cég vezetőinek tették fel a rabszolgatörvénnyel kapcsolatos kérdéseiket, de mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták:

A képviselőnő ezt úgy értékelte, hogy a megkérdezett állami cégek nem tettek eleget a törvényi kötelezettségeiknek, vagyis "nem adtak valódi választ".