Holttestet találtak egy leégett pilisi családi ház romjai alatt

Publikálás dátuma
2019.01.31. 07:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A több mint hatvan négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete és több helyisége is lángokban állt, a födém beszakadt.
Leégett egy ház Pilis külterületén, a tűzoltók a romok között holttestet találtak - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila elmondta: a Pilishez tartozó Bényei tanyán egy hatvan négyzetméteres vályogházban keletkezett tűz csütörtökre virradóra.
Amikor a monori tűzoltók a helyszínre értek, már az egész ház égett.

A több mint hatvan négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete és több helyisége is lángokban állt, a födém beszakadt - derül ki a katasztrófavédelem honlapjáról. Miután eloltották a lángokat, az egységek egy holttestet találtak a törmelékek alatt. A tűz okát és a körülményeket vizsgálják.
Témák
tűzhalál Pilis

Ámokfutó Korzikán: az idős férfi a járókelőkre lőtt, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.01.30. 19:31
Illusztráció: Shutterstock
A 70 éves férfi hét embert sebesített meg, majd elbarikádozta magát a saját házában. A rendőrség és a csendőrség erői körbevették az épületet. Egy ember életét vesztette, egyet jelenleg műtenek.
Járókelőkre lőtt egy férfi szerda délután a Franciaországhoz tartozó Korzikán, Bastia egyik déli kerületében. A támadásban egy ember meghalt, további hatan megsérültek, egyikük sérülése súlyos - számol be francia hírportálok tudósításáról az atv.hu. Az első hírek öt sérültről szóltak, de rendőrségi források később azt közölték, hogy heten sérültek meg a támadásban, közülük egy ember a kórházba szállítás közben életét vesztette, egy másik sérültet pedig jelenleg műtenek. A Corsematin regionális lap internetes oldala szerint a férfi késsel is megtámadta a járókelőket. A sérültek között van egy rendőr is. A gyanúsított a hírek szerint elbarikádozta magát abban az épületben, ahol lakik. A helyszínen rendőrségi akció van folyamatban, az épületet nagy erőkkel vették körbe a fegyveresek, akik megpróbálnak kapcsolatba lépni a férfival. A rendőrség feltételezése szerint nem terrorcselekmény történt, de a támadó indítékai egyelőre nem tisztázottak. A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyanúsított egy 70 éves helyi lakos. A férfi büntetett előéletű, köztörvényes bűncselekmények és emberölés miatt ítélték el korábban, és rendszeres konfliktusban állt a szomszédjaival.
Szerző

Az eltűnt focista gépének üléspárnáit találták meg egy strandon

Publikálás dátuma
2019.01.30. 19:20
Emiliano Sala
Fotó: LOIC VENANCE / AFP
A felfedezés segít jelentősen leszűkíteni azt a területet, ahol érdemes keresni a gépet, amely múlt héten Emiliano Salával a fedélzetén eltűnt Franciaország és az Egyesült Királyság között.
Az előzetes vizsgálatok alapján valószínűleg megtalálták a múlt hét elején eltűnt Emiliano Salát szállító gép ülésének párnáit egy francia strandon, így a repülő roncsai utáni kutatás itt folytatódik majd tovább – írja az Index a brit Telegraph értesüléseire hivatkozva. A francia nyomozók még hétfőn bukkantak rá egy ülőpárna darabjára az észak-franciaországi Surtainville-től nem messze, a tengerparton. Erről tájékoztatták is a kutatást végző brit kormányügynöksége, később pedig egy másik párna is előkerült a közelben.
A tárgyakon időközben elvégzett vizsgálatok alapján több mint valószínű, hogy az elveszett gépről származnak.

A párnákat több mint 60 kilométerre találták meg attól a helytől, ahol a gépnek nyoma veszett. A kutatást vezető szervezet szóvivője hozzátette, hogy az eltűnés pillanatától kezdve fontolgatták a víz alatti kutatást, ezzel a felfedezéssel azonban jelentősen sikerült lecsökkenteni azt a területet, ahol érdemes is keresni a gépet. A víz alatti kutatást ugyanakkor a körülmények miatt csak a hétvégén kezdik majd meg. A 28 éves argentin futballista klubrekordot jelentő 17 millió euróért szerződött a francia Nantestól az angol Premier League-ben szereplő Cardiffhoz. Épp új csapatához tartott január 21-én, amikor az őt szállító kisrepülőgépnek nyoma veszett a La Manche csatorna felett. A Sala és a pilóta utáni keresést már múlt csütörtökön leállították, ám erre válaszul közösségi gyűjtés indult, az összegyűlt pénzből pedig hétfőn újraindult a kutatás.
Szerző
Frissítve: 2019.01.30. 19:23