Parlament;Orbán Viktor;Karmelita kolostor;dolgozószoba;

2019-01-31 14:43:44

Két dolgozószobája is lehet Orbánnak

Kolostori magányából néha a parlamentbe is átruccanhat dolgozni a miniszterelnök – az országházi honlap szerint legalábbis még megvan a helyi irodája.

Fenntartja-e a dolgozószobáját és az eddig is számára biztosított egyéb helyiségeket Orbán a Kossuth téren – ezt firtatta cikkében a Hírklikk.

A portál arra is kíváncsi volt, hogy ha megmarad a miniszterelnök országházi rezidenciája, akkor itt is tartanak fent külön állandó személyzetet, mennyibe kerül a stáb és a megőrzött szobák fenntartása. Kérdéseikre azonban a Miniszterelnöki Sajtóiroda és az országgyűlési sajtószolgálat sem reagált csütörtökig.

A felvetés onnan ered, hogy bár Orbán Viktor nemrég beköltözött fényűzően puritán, 4 milliárd forintból átépített budavári dolgozószobájába, a parlament honlapján változatlanul szerepel a helyi irodájáról szóló leírás: „az Országház déli szárnyában találhatóak a miniszterelnök fogadótermei és munkaszobája. A szobacsoportban két nevezetes terem is található... A Nándorfehérvári terem a parlament egyik legpatinásabb helyisége” Igaz, Áder János is megtartotta országgyűlési szobáit, miután a Sándor-palotába költözött.

A lap megjegyzi, Orbán Viktornál akkor sem volt szempont a takarékosság, amikor 2011-ben a Parlamenten belül költözött új helyiségekbe. Korábban ő is abban a 70 négyzetméteres irodában dolgozott, ahol elődjei közül Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is, ám Orbán egy 180 négyzetméteresre váltott.