Két dolgozószobája is lehet Orbánnak

Publikálás dátuma
2019.01.31 14:43

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/
Kolostori magányából néha a parlamentbe is átruccanhat dolgozni a miniszterelnök – az országházi honlap szerint legalábbis még megvan a helyi irodája.
Fenntartja-e a dolgozószobáját és az eddig is számára biztosított egyéb helyiségeket Orbán a Kossuth téren – ezt firtatta cikkében a Hírklikk. A portál arra is kíváncsi volt, hogy ha megmarad a miniszterelnök országházi rezidenciája, akkor itt is tartanak fent külön állandó személyzetet, mennyibe kerül a stáb és a megőrzött szobák fenntartása. Kérdéseikre azonban a Miniszterelnöki Sajtóiroda és az országgyűlési sajtószolgálat sem reagált csütörtökig.
A felvetés onnan ered, hogy bár Orbán Viktor nemrég beköltözött fényűzően puritán, 4 milliárd forintból átépített budavári dolgozószobájába, a parlament honlapján változatlanul szerepel a helyi irodájáról szóló leírás: „az Országház déli szárnyában találhatóak a miniszterelnök fogadótermei és munkaszobája. A szobacsoportban két nevezetes terem is található... A Nándorfehérvári terem a parlament egyik legpatinásabb helyisége” Igaz, Áder János is megtartotta országgyűlési szobáit, miután a Sándor-palotába költözött. A lap megjegyzi, Orbán Viktornál akkor sem volt szempont a takarékosság, amikor 2011-ben a Parlamenten belül költözött új helyiségekbe. Korábban ő is abban a 70 négyzetméteres irodában dolgozott, ahol elődjei közül Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is, ám Orbán egy 180 négyzetméteresre váltott.
2019.01.31 14:43
Frissítve: 2019.01.31 14:59

Parlament: már az ellenőrzőket is ellenőrzik

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:39

Fotó: / Vajda József
Szigorítják a belépést: az országgyűlési őrök saját kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat.
Az Országgyűlés Hivatala főigazgató-helyettesének vasárnapi körlevelében az szerepel, hogy „2019. február 18-tól további intézkedésig az Országházba, illetve az Országgyűlés Irodaházába történő belépés során a biztonsági igazolvánnyal, az Országgyűlési Őrség szolgálati igazolványával rendelkező személyeket, és az Országgyűlés Hivatala által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőket és munkavállalókat az Országgyűlési Őrség tagjai csak biztonságtechnikai ellenőrzést (személy- és csomagellenőrzést) követően léptetik be” – írja a hvg.hu. A portál szerint a körlevél indoklást, magyarázatot nem tartalmaz.    Mint írják, „biztonsági igazolványt” a vonatkozó házelnöki rendelkezés szerint „az Országgyűlés, illetve a védett személyek biztonságáért felelős fegyveres testületek – amelyek ellátják a személyvédelmi, illetve a Szent Korona és a hozzá kapcsolódó jelvények védelmi feladatait – az Országházban, az Irodaházban szolgálatot teljesítő állománya” használ. Vagyis az ellenőrzőket is ellenőrzik, az országgyűlési őrök saját éppen szolgálatban lévő kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat. Az újságíróknak és más látogatóknak eddig is túl kellett esniük ilyen ellenőrzésen. Magukra az országgyűlési képviselőkre az intézkedés nem vonatkozik, mert az ő okmányukat képviselői igazolványnak hívják.
2019.02.17 19:39

Tíz méter mély gödörből mentettek ki egy macskát a budapesti tűzoltók (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:25

Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A szerencsétlenül járt négylábút állatvédők várták a felszínen.
Tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap délután Budapesten, a XVIII. kerületi Alacskai úton – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Facebook-oldalán. A budapesti tűzoltók alpintechnika használatával mentették ki a szerencsétlenül járt négylábút. A macskát állatvédők várták a felszínen. Az OKF egy videót is közzétett a mentésről, a felvételeket Czétényi Balázs tűzoltó őrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportjának munkatársa készítette.
2019.02.17 19:25