Küszöbön az újabb Donald Trump-Kim Dzsongun találkozó

Publikálás dátuma
2019.01.31 18:43

Fotó: AFP/ SAUL LOEB
A két vezető második tárgyalására várhatóan február végén kerülhet sor, valahol Ázsiában.
Delegációt küldött az amerikai külügy, hogy megkezdjék Donald Trump és Kim Dzsong-un következő tárgyalásának az előkészítését - írja az atv.hu. A tervek szerint a két politikai vezető második találkozójára a következő hónap vége felé kerülhet sor. A helyszínről egyelőre annyit tudni, hogy valahol Ázsiában fogják rendezni.

A múlt héten Vietnám már jelezte: alkalmasnak tartaná magát egy ilyen horderejű esemény vendégül látására. Mások szerint Szingapúr is az esélyes jelöltek között van – itt tartották kettejük első találkozóját, még 2018 június 12-én.

Tiltakoznak a palesztinok Orbán Viktor bejelentése ellen

Publikálás dátuma
2019.02.20 15:35

Fotó: AFP/ DEBBIE HILL
„Elítéljük és visszautasítjuk ezt a döntést, amely igazságtalan a palesztinokkal szemben és megrengeti a magyar-palesztin kapcsolatokat” - írta közleményében a budapesti Palesztin Nagykövetség arra a hírre reagálva, hogy Orbán Viktor kedden Jeruzsálemben bejelentette, Magyarország külkereskedelmi képviseletet nyit a városban.
A közlemény emlékeztet rá, hogy a nemzetközi jog, valamint a hatályos ENSZ BT határozatok értelmében Kelet-Jeruzsálem megszállt palesztin terület. A Palesztin Nagykövetség magyarázatot kért a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, felszólították a magyar kormányt, hogy vonja vissza a nemzetközi határozatokat megszegő döntését, valamint egyeztetésekbe kezdett a magyarországi arab és iszlám diplomáciai testületekkel a lépés közös elítélésére.

Bevezették az internetadót Ugandában, meg is lett az eredménye

Publikálás dátuma
2019.02.20 14:23

Fotó: AFP/ ISAAC KASAMANI
Több millió ember fordított hátat a világhálónak az elnöki döntés nyomán.
Az adóbevételek emelkedését, és a "pletykák" terjedésének megállását várta Yoweri Museveni ugandai elnök, amikor az internet megadóztatása mellett döntött, írja a BBC. Utóbbi téren talán sikerült is eredményeket elérnie:
A körülbelül 43 milliós ország lakosságának valamivel több mint 40 százaléka, nagyjából 19 millió ember internetfelhasználó az ugandai kommunikációs bizottság adatai szerint (Reuters), így jelentős visszaesést sikerült elindítania az elnöki döntésnek.
A 2018 tavaszán bevezetett adó egyébként egészen konkrétan a közösségi oldalakat érinti: a WhatsApp, a Facebook és a Twitter használóinak kell napi 200 shillinget fizetnie, vagyis nagyjából 15 forintnyit. Mivel az országban egy ember átlagos keresete 34 ezer forintnyi körül mozog (Uganda Business News), ez sok pénznek számít.