Matolcsynak se autója, se megtakarítása

Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:24

Fotó: TÓTH GERGŐ / Népszava
Csak havi 5 milliós fizetése és másodállása van az MNB elnökének.
Az országgyűlési képviselők mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének is január 31-ig kellett leadnia vagyonnyilatkozatát, amiből kiderült, hogy Matolcsy Györgynek jegybanki teendői mellett oktatói másodállára is van ideje. Előbbivel havi 5 milliót keres, utóbbival 750 ezret, ami - mint a 24.hu megjegyzi - önmagában is jóval több, mint a magyar átlagfizetés, az átlagos fizetésről nem is beszélve.
Magas fizetése ellenére semmilyen megtakarítással nem rendelkezik Matolcsy.

Ingatlana pedig még mindig Balatonakarattyán van - ahol volt felesége a polgármester, teszi hozzá az index.hu -, autót még mindig nem birtokol.
Szerző

Rogán Antal még mindig tartozik 18 millióval

Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:12

Fotó: Tóth Gegő / Népszava
Találmányával viszont egyre többet keres.
A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2018-as vagyonnyilatkozatából kiderül: a tartós bérlettel használt tavalyi A3-as Audija már nincs meg, szúrta ki az index.hu. Ami viszont állandó, az a 18,2 milliós tartozás. Nem tudni, ki felé, de nem törlesztett a miniszter tavaly óta, hiába gyarapodott.
Rogán takarékbetétben a tavalyi 691 ezer forint helyett immár 39,3 milliót tart. 184 négyzetméteres lakása nem változott, és megmaradtak jelentős erdőterületei is.
Bevallásában továbbra is szerepel egy egyedi kifizetés, jegyzi meg a 24.hu: a miniszter találmányi hasznosítási díjat kap Mobilsign Kft.-től egy digitális aláírással kapcsolatos találmány révén. 2017-ben ez még csak 25 millió forintot hozott a konyhára, tavaly már 42,7 milliót.
Szerző

Két vállra fektette az influenza Nógrádban az intenzív ellátást

Publikálás dátuma
2019.02.01. 07:35
Illusztráció
Fotó: Népszava
Megteltek Nógrádban az intenzív osztályok, az egész megye szabad ágy nélkül maradt.
Nincs olyan nap, amikor Budapesten és Pest megyében minden intenzív osztály probléma nélkül működik. Most éppen az influenza fektette két vállra az intenzív betegellátást, és maradt egy egész megye szabad intenzív osztályos ágy nélkül. Ez derül ki a Nógrád Megyei Kormányhivatal által kiadott január 28-i tájékoztatásból, amelyet az országos tisztifőorvos asszonynak címeztek – állítja Kunetz Zsombor ovos-egészségpolitikai szakértő a 444.hu-n közzétett írásában.
Mint írja az agyi katasztrófa ellátás sincs jobb helyzetben. Csütörtökön a Budapesten és Pest megyében működő tizenegy stroke-centrumból négy mondta le a betegek fogadását különböző indokokkal. Stroke esetében élet- és életminőség-mentő lehet a minél előbbi ellátás, ezért akár egy ilyen központ kiesése is komoly időveszteséget okozhat, ezért a beteg már nem lesz alkalmas a speciális ellátásra, így akár élete végéig ápolásra szorulhat, míg az időben elvégzett beavatkozással talán teljesen meggyógyulhatott volna.
A Népszava ismertette korábban azt a január eleji tiszti főorvosi  körlevelet, melyben az ÁNTSZ utód hivatala utasított 22 fővárosi kórházat, hogy biztosítsák folyamatosan az intenzív ellátást.  Ha pedig már minden lélegeztető gépük foglalt, azaz osztályaik megteltek, mint ahogyan ez az év utolsó napjaiban már be is következett, akkor „maguk kötelesek gondoskodni a saját ellátási területükhöz tartozók intenzív ellátásáról.” Akit pedig a hatóság ellenőrei azon kapnak, hogy alaposabb ok nélkül utasította vissza az ilyen betegek fogadását, az 500 ezer forintos bírságot kaphat – derül ki az ÁNTSZ helyébe lépett Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által a tisztifőorvos nevében kiküldött „hatósági” levélből.
Szerző