Előfizetés

Lázár János 16 milliós műtárggyal kereskedett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:53

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Tekintélyes ingatlanvagyona tovább gyarapodott, és a földjein is egyre többet keres.
Lázár vagyonnyilatkozatában oldalakon át sorolja hódmezővásárhelyi, mindszenti és mártélyi ingatlanjait, szántóit, legelőit, erdőit, de akad mocsár és töltés is a vagyonelemek között, írja a 24.hu. 2018-ban vásárolt egy XIII. kerületi, 96 négyzetméteres ingatlant, és nyilatkozatába bekerült a batidai kastélyhoz köthető Grosswiese Befektetési Zrt. is, melyben részvényes. Úgy tűnik azonban, a kormánybiztos - aki már nem a Miniszterelnökséget vezető miniszter - megvált a 2016-ban vásárolt, 2013-as Mercedes-Benzétől. Friss nyilatkozatában így már csak a hat éves Land Rover Defender és a 2018-ban vásárolt BMW 5-ös maradt, szúrta ki a 444.hu.
A tavaly bevallott 25 millió forint értékű kötvényeihez képest már csak 5 milliónyi szerepel bevallásában. Eltűnt a 6,8 milliós életbiztosítás is a felsorolásból, készpénzből viszont több lett: a korábbi 4 millióhoz képest 6 millió. Bankszámláján szintén 6 millió forint van. Tartozásai csökkentek: az 55 milliós, pénzintézettel szembeni tartozása 35 millióra, magánszemélyekkel szembeni tartozását pedig 30 millióról 20 millióra sikerült törlesztenie.
Lázár eladott továbbá egy jelentős értékű műtárgyat 16 millióért. A földbérleti díjakból és osztalékból a tavalyi éves 10 millióhoz képest most 14,5 milliós bevételt jelölt meg.

Kövér László 2,4 milliós életbiztosítást kötött

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:33

Fotó: Vajda József / Népszava
A tavalyi 600 ezer után a házelnöknek 4 millió forint van a bankszámláján.
Kövér László házelnök tavaly óta nem törlesztette a 10 millió forintos banki hiteltartozását. Az index.hu azt is hozzáteszi, a bankszámláján ugyanakkor ismét 4 millió forint van, a tavalyi 600 ezer helyett. A házelnöknek eltűnt a júniusban még feltüntetett hozománybiztosítása, vagy legalábbis most életbiztosításként tüntette fel: minden esetre előbbi hiányzik, utóbbiból pedig megjelent egy, mely értéke 2,4 millió forint.
Ugyanannak a szigetszentmiklósi ingatlannak a tulajdonosa és ugyanazzal a Skoda Superbbel jár, mint 2017-ben. Fia már külön háztartásba költözött.

Matolcsynak se autója, se megtakarítása

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:24

Fotó: TÓTH GERGŐ / Népszava
Csak havi 5 milliós fizetése és másodállása van az MNB elnökének.
Az országgyűlési képviselők mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének is január 31-ig kellett leadnia vagyonnyilatkozatát, amiből kiderült, hogy Matolcsy Györgynek jegybanki teendői mellett oktatói másodállára is van ideje. Előbbivel havi 5 milliót keres, utóbbival 750 ezret, ami - mint a 24.hu megjegyzi - önmagában is jóval több, mint a magyar átlagfizetés, az átlagos fizetésről nem is beszélve.
Magas fizetése ellenére semmilyen megtakarítással nem rendelkezik Matolcsy.

Ingatlana pedig még mindig Balatonakarattyán van - ahol volt felesége a polgármester, teszi hozzá az index.hu -, autót még mindig nem birtokol.