Öten haltak meg közlekedési balesetben a hétvégén

Publikálás dátuma
2019.02.04. 07:32
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
A hétvégén közel száz közlekedési baleset történt az országban, öten életüket vesztették.
Magyarország területén 2019. február 1-jén 0 órától 2019. február 3-án 24 óráig a rendőrök 89 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 27 súlyos és 57 könnyű sérüléssel végződött - közölte honlapján a rendőrség. 
A hétvégén összesen 481 személyt fogtak el, közülük 106 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 280 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 516 személyt állítottak elő, köztük 248 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 32 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 284 esetben foganatosítottak - tartalmazza a rendőrség hétvégéről készült összesítése.
Szerző

Anyát és lányát is félholtra verték Turán, szökésben a tettes

Publikálás dátuma
2019.02.03. 17:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség egy 31 éves helyi férfit gyanúsít és keres a bűncselekménnyel kapcsolatban.
Életveszélyt okozó testi sértés gyanújával körözi a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Bogdán Máriót: a 31 éves férfi adataik szerint szombat dél körül részt vett egy tettlegességig fajuló vitában. A konfliktus egy turai étteremben, két asztaltársaság tagjai között robbant ki, majd az utcán folytatódott: a gyanúsított az étterem előtt megvert egy 26 éves nőt, majd a lányát védeni próbáló 55 éves anyát is.
A fiatal nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy kórházba kellett szállítani. A rendőrök ezután azonosították a feltételezett elkövetőt, akit azonban nem tudtak még elfogni. Megtalálásához ezért a lakosság segítségét is kérik.
főkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képen látható férfit, tud hollétéről, az hívja központjukat a a 06-1/236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 
Szerző
Frissítve: 2019.02.03. 19:23

Viccből hívta a rendőröket, az ügyészség is kíváncsi a poénra

Publikálás dátuma
2019.02.03. 11:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megkéselt, kirabolt áldozathoz riasztották a kecskeméti járőröket. Nem nevettek, amikor kiderült, hogy átverték őket.
Hatóság félrevezetése miatt kell felelnie a egy 47 éves kecskeméti lakosnak, aki még tavaly júliusban, némi iszogatás után jó poénnak találta, hogy a 112-es segélyhívó számon kérjen hatósági intézkedést egy kitalált bűntény miatt. A férfi korábban összekapott egy ismerősével, majd berúgott –ezután jött az ötlet, hogy a helyi Mezei utcába riassza a mentőket és rendőröket: azt állította, hogy személyt ismeretlenek megvertek, megszurkáltak, majd elvették összes pénzét. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol természetesen nem találtak senkit.
Ezután kiderítették, honnan érkezett a megtévesztő hívás, a betelefonáló ellen pedig eljárás indult a megyeszékhelyi kapitányságon. A férfi szabadlábon védekezhet – az ügyben folytatott eljárás a napokban lezárult, és hamarosan a vádhatóság elé kerül, írja a police.hu.
Szerző