Minden jegy elkelt a szlovák-magyar meccsre a vendégszektorba

Publikálás dátuma
2019.02.06. 15:50

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A szlovák szövetség által biztosított mintegy kétezer, a vendégszektorba szóló belépő mindegyike elkelt szerda délutánra a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen március 21-én, Nagyszombatban sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőjére.
A magyar szövetség (MLSZ) a Facebook-oldalán azt írta, "a jegyek értékesítése az előzetesen meghirdetetteknek megfelelően reggel 8 órakor elindult", ugyanakkor "az online rendszer a kiemelkedően nagy érdeklődés miatt a beérkező igényeket hosszabb várakozás után tudta beengedni a vásárlási felületre". A jegyek 7800 és 9900 forintba kerültek. Lapunk is megírta: összeomlott az MLSZ jegyértékesítési rendszere, emiatt voltak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a meccsre, viszont a belépő árát levonták tőlük a vásárlás során. A rendszer hibája miatt a hétvégi első osztályú focimeccsekre, így például az Újpest FC-Ferencváros rangadóra sem lehetett online jegyet vásárolni órákon keresztül.
Az MLSZ emlékeztetett rá, hogy a hazai Eb-selejtezőkre bérletet is lehet majd váltani, elsőként péntektől vasárnapig a Szurkolói Klub tagjai vehetik meg bérleteiket a négy hazai meccsre, jövő hétfőtől az első budapesti mérkőzés napjáig pedig mindenki számára megnyitják a vásárlási lehetőséget.
A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek időpontjai: március 21.: Szlovákia-Magyarország március 24.: Magyarország-Horvátország június 8.: Azerbajdzsán-Magyarország június 11.: Magyarország-Wales szeptember 9.: Magyarország-Szlovákia október 10.: Horvátország-Magyarország október 13.: Magyarország-Azerbajdzsán november 19.: Wales-Magyarország

Összeomlott az MLSZ jegyértékesítési rendszere

Publikálás dátuma
2019.02.06. 12:31
Fotó: Népszava
Rengeteg szurkoló jelezte a hibát, a szövetség türelmet kér, mert a Szlovákok elleni válogatott meccsre nagyon sokan próbálnak egyszerre jegyet vásárolni.
Szerda reggel óta vehetik meg (elvileg) a szurkolói kártyával rendelkező drukkerek a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül a belépőket a Szlovákia elleni nagyszombati március 21-i Európa-bajnoki selejtezőre. A szövetség Facebook-oldalára érkező rengeteg kommentből azonban az derül ki, hogy a rendszer nem működik. 
Vannak drukkerek, akiktől a rendszer többször is levonta a jegy árát, a belépőhöz viszont nem jutottak hozzá. Mások arról panaszkodtak, hogy miután kosárba tették a jegyüket, több perc várakozás után kidobta őket a rendszer, így azt sem tudják, lezajlott-e a vásárlás vagy újra kell kezdeniük a folyamatot. Többen próbálták telefonon elérni az MLSZ-t, ám szintén nem jártak sikerrel. 
Az MLSZ a Facebook-oldalára az alábbi közleményt tette ki: "Az előzetesen meghirdetetteknek megfelelően reggel 8 órakor elindult a Szlovákia–Magyarország Eb-selejtező mérkőzésre szóló jegyek értékesítése. A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel jelentősen megnőtt a várakozási idő. Türelmüket és megértésüket köszönjük!"
Szerző
Témák
labdarúgás

A lényeg, hogy München

Publikálás dátuma
2019.02.06. 12:00

Fotó: Loic Venance / AFP
A labdarúgás története bővelkedik elképesztő, néha vicces átigazolási történetekben. Volt például játékos, aki azt hitte, a Bayern München szerződteti, miközben a kisebb bajor klub, az 1860 München állapodott meg vele.
Egészen különleges - sokszor a külső szemlélő számára felfoghatatlan - események történtek egy-egy játékos le- vagy átigazolásánál. Az egyik legkülönlegesebb sztori Abedi Peléé. A 67-szeres ghánai válogatott támadót 1996-ban igazolta le az 1860 München csapata a Torinótól. Pelé azonnal igent mondott a müncheni ajánlatra, az olasz és német sajtóban is arról beszélt, mekkora boldogság számára, hogy egy ilyen nagy múltú és híres klub játékosa lehet. Az 1860 München szurkolói is nagyon várták az érkezését a szimpatikus nyilatkozata után. Pelé később vallotta be, hogy azt hitte, a Bayern kereste meg. Két évig játszott a "kis Münchenben". 
A 70-es, 80-as évek legendás futballistája, Bernd Schuster 18 évesen, 1977-ben egy nyáron három klubhoz is aláírt, elfogadta az Augsburg, a Mönchengladbach és a Köln ajánlatát. A fiatal játékos ezt azzal indokolta, hogy minden megkeresés nagyon tetszett neki, nem akart senkit sem megbántani. Végül Kölnbe szerződött. 
Andreas Köpke, az 1996-ban Európa-bajnok német válogatott kapusa a kontinenstorna után megegyezett a VfB Stuttgarttal, sajtótájékoztatón be is mutatták a hálóőrt. Másnap a kapus jelezte klubjának, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Barcelonából, szeretné felbontani az éppen aláírt szerződését. Több hetes huzavona után a Stuttgart elengedte, de közben a Barcelona már szerződtette a portugál Vitor Baiát. Köpke végül Marseille-be került.
A közelmúlt is bővelkedik különleges történetekben: 2017 nyarán Stevan Jovetic, az Internazionale montenegrói válogatott támadója Franciaországba repült, hogy az AS Monaco csapatához szerződjön. A repülőn az Olympiqe Marseille elnöke, Jacques-Henri Eyraud utazott mellette. A sportvezető nem ismerte fel a futballistát, és beszélgetés közben megemlítette, hogy a klub leigazolja majd Joveticet az Intertől. Amikor a játékos fölfedte kilétét, és elmondta, hogy Monacóba szerződik, a sportvezető elkezdett veszekedni vele, hogy mit képzel magáról, nem csaphatja be a marseille-i klubot, már mindenben megegyeztek az ügynökével. Mint kiderült, a menedzser nem tájékoztatta a futballistát a marseille-i ajánlatról, a csatár a Monacóé lett. 
Max Meyer, a Schalke 04 játékosa tavaly nyáron igazolt az angol élvonalbeli Crystal Palace csapatához. A szigetországi klub hosszú cikkben mutatta be a 23 éves német válogatott középpályást, az írást azonban Joshua Kimmich, a Bayern München válogatott futballistájának fotójával illusztrálta. Az ügyben teljesen vétlen Kimmich és az angol klub is rengeteg tréfás vagy gúnyolódó üzenetet kapott a közösségi oldalakon. 
Daniel James, a Swansea 21 éves játékosa a Leeds Unitedhez szeretett volna szerződni. Szóban mindenki mindenkivel megállapodott, a walesi játékos a megbeszélt időpontban, 15 órakor orvosi vizsgálatra jelentkezett a Leedsnél. A vizsgálat közben a két klub között nézeteltérés támadt az írásos szerződés egyes részleteiről, ezért a Leeds az ajánlatát visszavonta. A futballistának azonban erről sem szólt, James 19 órától éjfélig hiába várta a leedsi stadionnál, hogy elkezdődjön az érkezését bejelentő hivatalos sajtótájékoztató.

Kamufutballista profi szerződéssel

Carlos Kaiser azzal lett ismert, hogy bár futballozni nem tudott, több profi csapat is szerződtette. Az 1963-ban a brazíliai Porto Alegrében született "játékos" 13 éves volt, amikor nevelőszüleivel Rio de Janeiróba költözött, ahol egy futballügynök vállalta a menedzselését. Kaiser tizenhat évesen Mexikóba került, a Puebla csapatához, ahol nem érezte jól magát, ezért izomszakadást mímelve nem játszott. Későbbi klubjainál - melyek között olyan ismert együttesek is voltak, mint például a Botafogo, Vasco da Gama, Fluminense - is sokat volt "sérült", illetve családi tragédiákra hivatkozva tűnt el hetekre. A feljegyzések szerint mindegyik klubjánál "meghalt a nagymamája". Klubjainál a társak szerették, mert jó hangulatot teremtett az öltözőkben, és magára vállalta mások vétkeit, ittas vezetésért, más kihágásokért "elvitte a balhét" a többiek helyett. Pályafutásáról dokumentumfilm készült "Kaiser, a legnagyobb futballista, aki nem futballozott" címmel. Önéletrajzában azt állítja, hogy tagja volt az 1984-ben Világkupa-győztes Independiente keretének, de ezt az argentin klub cáfolja. Visszavonulása után női testépítők edzője lett, felesége a második helyen végzett a brazil bajnokságon. 

Témák
labdarúgás