Los Angelesben is végső nyugalomra helyezik Andy Vajnát

Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:40

Fotó: Facebook
Szüleit és fiát is itt temették el.
Vajna Tímea Magyarország mellett az Egyesült Államokban is örök nyugalmat szeretne biztosítani a férjének, írja a blikk.hu. Andy fiát és a szüleit is Los Angelesben temették el, így – érthetően – arra is vágyott, hogy a szerettei mellett, a Westwood Village sírkertben leljen végső nyugalomra. Tímea a szívén viseli a producer kívánságát, így Andy Vajna földi maradványainak egy része a család mellé kerül majd, lehetőséget biztosítva arra, hogy amerikai barátai is elbúcsúzzanak tőle.  A Hot! magazin informátora szerint Vajna Tímea személyesen viszi ki a Andy urnáját Los Angelesbe a február közepére tervezett búcsúztatóra, amelynek szervezésében férje kinti cégeinek alkalmazottai segítenek. A temetésen feltehetően nagyon sokan lesznek, Antonio Banderason kívül még rengeteg sztárt várnak. Úgy tudni, a családtagjai közül Timit egyedül a nagymamája kíséri el.
Szerző

Náci karlendítésnek tűnő mozdulatot mutatott be egy videón a kormánypropaganda oszlopos tagja

Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:23
Oláh Gellért (jobbról a második) náci üdvözléssel tette magát emlékezetessé a Fidelitas csoportképén
Fotó: Fidelitas Facebook borítóvideó/Youtube
Ahol minden kormánypárti ifjonc a jövőbe mutat, ott Oláh Gellért a nácik kézjelével üzen a nézőknek.
Saját szerzője adta fel a leckét a kormánymédiának: miután napokig arról a valóban kínos videóról cikkeztek, melyben a Jobbik-elnök felesége náci karlendítést produkál, most a 888.hu szerzőjéről, Oláh Gellértről derült ki ugyanez.
Oláh gesztusát a Zsúrpubi vette észre. Az újságíró a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) egyik tábori csoportfelvételén szerepelt: a videón ujjával mindenki a kamera felé mutat, kivéve Oláhot, aki összetéveszthetetlen náci köszöntést bemutatva mosolyog a kamerába. 
Nem mernénk nagy összegben fogadni. hogy erről is cikkek tucatjai születnek majd a kormánypárti lapoknál, de azért Oláh szerkesztőségénél, a 888.hu-nál rákérdeztünk: hogyan viszonyulnak a történtekhez, és lesz-e a karlendítésnek bármilyen következménye. 
Oláh Gellért nem csak videón tud meghökkentő lenni, cikkeiben fel-feltör a nem is olyan mélyen élő troll. Az esetről, amikor egy mali bevándorló Párizsban életét kockáztatva, több emelet magasra felkúszva mentette meg egy erkélyről lógó kisgyerek életét (hősiessége miatt pedig világhírű lett), a 888.hu tollnoka ezzel a címadással számolt be: „A kerítésmászó migránsnak most az egyszer jól jött a tudása”.

Felmondott, pedig ez nem is az, aminek látszik

 Oláh Gellért saját Facebook-oldalán jelentette be: felmondott a 888.hu-nál. Szerinte ő csak egy félreérthető mozdulatot említett, de azért a közössége iránti tiszteletből megválik a laptól – amit a főszerkesztő is nyugtázott.  A portál  válaszában szintén ezt a bejegyzést ajánlotta figyelmünkbe.
Szerző
Frissítve: 2019.02.07. 15:11

Parlamenti magatartáskódexszel bénítanák meg az ellenzéki képviselőket - és még jobban elrejtenék a kormány ügyeit

Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:20

Fotó: Ujhelyi István Facebook oldala
A kormány agytrösztje a Századvég jegyzi az ötletet
Új módszerekkel fegyelmezné Kövér László házelnök az ellenzéki képviselőket, írja az index.hu. Emlékeztetőül: a rabszolgatörvény megakadályozása érdekében az MSZP vezetésével az ellenzék kőkemény parlamenti obstrukciót szervezett, ennek keretében blokkolta például az elnöki pulpitusra vezető lépcsőt. És nem titok, hogy az Országgyűlés első ülésnapján az oppozíció párjai újabb akcióra készülnek.
A Fidesz agytrösztjének nevezett Századvégben hetekkel ezelőtt elkezdtek kidolgozni egy parlamenti képviselőkre vonatkozó szabálygyűjteményt. A munkát katalizálta, hogy a parlamenti botrány után az ellenzéki képviselők egy része az utcán is akcióba lépett, és a decemberi tüntetések egyik csúcspontjaként a köztévé épületébe is behatolt, majd ott éjszakázott. Az alapötlet egyszerű: a törvény részeként elfogadnának egy magatartási szabálygyűjteményt, amely a jogi előírások és lehetőségek mellett részletesen szabályozná, hogy egy képviselőnek milyen magatartási és etikai előírásokat kellene betartania. A Századvég nemcsak általános (feltehetően senki által nem vitatott) közhelyeket – „felelősség a nemzetért, „a közjó szolgálata", "a köznyugalom biztosítása" – tenne bele a kódexbe, hanem konkrét felvetései vannak a képviselők kötelezettségeit illetően. Például:
  • A képviselők közvetlenül sem vehetnek részt olyan veszélyes akciók, cselekmények megvalósításában, amelyek elhárítása nemzetbiztonsági fellépést igényel.
  • Nem kérhetnek ki nemzetbiztonsági szempontból fontos titkos dokumentumokat, és nem szolgáltathatnak részükre semmilyen információt ilyen iratokból
  • közrend elleni bűncselekmények (pl. terrorcselekmény, nemzeti jelkép megsértése, garázdaság, rendbontás vagy közérdekű üzem megzavarása) megakadályozásával kapcsolatos országgyűlési képviselői felelősséget, illetve az ilyen cselekményekben történő részvétel tilalmát explicit módon rögzíteni kellene.
Azaz a jelek szerint a törvény tovább szűkítené az ellenzék információszerzési és ellenőrzési funkcióit - példának okáért a közérdekű üzem megzavarásának tilalma esetükben azt jelenti, hogy nem ellenőrizhetnek állami intézményeket - legyen szó köztévéről, közműszolgáltatóról, vagy bármi egyébről.
Szerző