Előfizetés

Bártfai-Mager Andrea milliókat tett félre fél év alatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.07. 18:17
Bártfai-Mager Andrea, májusi miniszterjelölti meghallgatásán
Fotó: Vajda József /
Egy hét késéssel jelent meg a miniszter vagyonnyilatkozata.
Egy hét késéssel jelent meg a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vagyonnyilatkozata, bár a kormány honlapján január 31-i dátummal szerepel – vette észre a hvg.hu. A portál összefoglalója szerint Bártfai-Mager Andrea friss bevallása szerint átrendezte befektetéseit, de fél év alatt – a kormánytagok többségéhez hasonlóan – neki is több millió forinttal sikerült növelnie befektetéseit. MKB-papírjai értéke 400 ezer forinttal növekedtek, megjelent egy új, 20 millió forintos befektetés Egyéves Magyar Állampapírban (K1091002), viszont lenullázta készpénzállományát, életbiztosítását és nyugdíj-előtakarékosságát (NYESZ). Bankban változatlanul 2 millió forintot tart, viszont már csak 8 millió forintnyi devizája van, ez 4 millióval kevesebb a tavaly nyári bevallásban szereplő összegnél. Önkéntes magánnyugdíjpénztári megtakarítását 700 ezerrel, 18 millió forintra tudta növelni. Más változás nem volt fél év alatt, szőlői és erdője is megvan; budai lakásával és a tavaly vásárolt siófoki nyaralójával hozza a kormánytagok 5 ingatlanos átlagát. Ingatlan-bérbeadásból változatlanul havi 320 ezer forint bevétele van.

Kétszázmilliót repkedhet el a Németh Szilárd vezette birkózószövetség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.07. 17:10

Fotó: Tóth Gergő
Ugyanaz a cég intézi a repülőjegy foglalásokat és az ezzel kapcsolatos ügyintézést, mint az elmúlt években.
Nettó 200 millió forint értékű keretszerződést kötött meg január 28-án a Németh Szilárd elnöksége alatt működő Magyar Birkózó Szövetség – írja a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetmény alapján az mfor.hu. A szerződő fél ugyanaz, mint a korábbi években, a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A hatóság adatbázisa szerint már 2016-ban is ugyanettől a cégtől szerezték be a repülőjegyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, noha akkor a keretszerződés értéke a mostani töredéke volt, néhány 10 millió forint. Az eljárást összegző dokumentum szerint más ajánlattevő nem volt, a társaság pedig alvállalkozót sem fog bevonni a feladatba. A hirdetmény szerint a Maurinak kell intéznie a repülőjegy foglalásokat, az ezzel kapcsolatos teljes körű ügyintézést, beleértve a jegymódosítást, jegylemondás intézését, valamint a fel nem használt jegyek visszatérítését. Emellett a vízügyintézés is a feladatuk lesz és 0-24 órás rendelkezésre állást kell biztosítaniuk. Az összefoglaló tájékoztató alapján a Mauri Kft.
  • a repülőjegy foglalását jegyenként 99 forintért végzi el,
  • a módosítást alkalmanként 289 forintért,
  • a részben vagy egyáltalán fel nem használt jegyek visszatérítésének kezelési költségeként pedig szint 289 forintot határozott meg.

Tudta, hogy havi 200 ezer forintos fizetéssel máris a milliomos klub tagja lehet?

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.07. 13:20

Fotó: Népszava
Egy friss összesítés szerint 275 ezer ügyfél vesz igénybe prémium, azaz magasabb színvonalú szolgáltatást a hazai bankoknál. Egy ilyen számlán átlagosan kicsivel több, mint 10 millió forint van.
Egyre több pénzt kezelnek a hazai prémium banki szolgáltatók, még úgy is, hogy nem minden szolgáltató közölt a vagyonra vonatkozó adatot felmérésünkhöz. Az adatokat szolgáltató intézmények tavaly év végén összesen több mint 2500 milliárd forintot kezeltek, ami nagyjából hasonló, 2% körüli bővülést jelent féléves és éves szinten is - írja elemzésében a portfolio.hu.

Továbbra is az OTP kezeli a legnagyobb prémium vagyont mintegy 800 milliárd forinttal, ezt követi nem sokkal lemaradva (750 milliárd) az Erste, ahol az elmúlt időben látott vagyonnövekedés egyik fő oka, hogy a citis ügyfelek átvétele főként a bank prémium szegmensében csapódott le. Harmadik a CIB 483 milliárddal.
A portál megjegyzi, december végén az adatot közlő prémium szolgáltatók összesen több mint 275 ezer ügyfélszámlát kezeltek, az egy ügyfélszámlára jutó átlagvagyon pedig jelenleg 10,8 millió forint,

ami némi visszaesést mutat az előző időszakhoz képest. Jelenleg a vidéki ügyfelek adják a prémium ügyfélbázis 52%-át, a fennmaradó 48%-ot pedig a fővárosiak - ez persze még mindig azt jelenti, hogy Budapest - nem meglepő módon - meglehetősen felülreprezentált, hiszen a főváros lakossága valamivel az ország népességének 20%-a alatt van. Az adatközlés alapján meglehetősen nagy a szórás a tekintetben, hogy melyik intézetnél milyen vagyon vagy jövedelem esetén lehet valaki prémium ügyfél, azaz vehet igénybe magasabb színvonalú szolgáltatást. A megtakarítás esetén van, ahol már 2 millió forint is elegendő, de akad, ahol 30 milliót várnak el. Ami pedig a kereseteket illeti, legalább havi 200 ezer forintos jóváírás kell ahhoz, hogy valaki prémium ügyfél lehessen, de van, ahol 1 millió a beugró. A portfolio.hu a kilátásokról is megkérdezte a prémium szolgáltatókat: három éves időtávon a válaszok több mint 40%-a szerint a piaci vagyon 4-8%-kal fog bővülni, míg a saját vagyon növekedése kapcsán a 4-8%, illetve a 8-12% közötti bővülés is népszerű válasz volt. A prémium szektorra leselkedő kockázatok közül a szabályozói és piaci környezettől tartanak a legjobban.
A szolgáltatók kifejtették, hogy a szabályozói/piaci környezet gyors változása az utóbbi években is az egyik legmeghatározóbb kockázat volt a szolgáltatók számára

és ebben egyelőre nem várnak változást. Ilyen eseményként említették példaként a lakáskasszák állami támogatásának megvonását tavalyról.