Molnár: Tényleg ki akartam menni a székházból

Publikálás dátuma
2019.02.07 19:22

Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt
A rendőrség sem tud semmilyen megállapodásról.
Túl jól sikerült az előválasztás, és ez a hazug szivárogtatás a Fidesz pánikreakciója, kommentálta a szocialista Molnár Zsolt a köztévé elfoglalásának részleteit rögzítő MTVA-jegyzőkönyv részletét. A 444.hu által nyilvánosságra hozott dokumentumrészletben az áll: „Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani”.
- Mielőtt a jegyzőkönyv kifejezés megtévesztene valakit, hadd jelezzem: ez nem az ügyben indított ügyészségi vizsgálat anyaga, nem egy hivatalos irat. Mindössze egy darab papír, aminek a hitelességéről mindent elmond, hogy az az MTVA fogalmazta meg, amelyik azt hazudta: Hadházy Ákost udvariasan kikísérték a köztévé biztonsági emberei, Varju Lászlóval pedig tapintatosan bántak - magyarázta az MSZP budapesti elnöke.
Molnár azt nem vitatja, hogy a rendőrsorfalon simán átjutott, ám állítja: utána fél órát keringett az épület körül, mire a harmadik bejáraton bejutott. Eközben egyszer valóban beszélt a helyszínparancsnokkal, hogy meg tudja, miképp hatolhatna be az épületbe.
A tömeg azt kiabálta, hogy „Gyertek ki!”, és a szocialista képviselők, Kunhalmi Ágnes kivételével, egyértelműen a szákház elhagyását pártolták Molnár Zsolt emlékei szerint. - Hadd legyek őszinte, engem különösképp lelkesített a gondolat, hogyha kimegyünk, akkor egy felajzott politikatudatos tömegnek akartam elmondani, és el is mondtam, hogy az ellenzék meghódíthatja Budapestet – amennyiben összefog, és „egy az egy ellen” alapon küzd meg a hatalom jelöltjeivel szemben. Ha úgy tetszik, ott, a tévészékház előtt kezdődött az előválasztási kampány - fogalmazott a szocialisták budapesti elnöke.

Lapunk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahol kérdéseinkre azt közölték: "az országgyűlési képviselő egyeztetett a biztosítás parancsnokával, a biztosítás parancsnoka részére tájékoztatást adott, vele megállapodást nem kötött. A rendőrség kizárólagosan a rendezvény biztosításában vett részt".

Szerző
Témák
hírek
2019.02.07 19:22
Frissítve: 2019.02.07 19:22

Parlament: már az ellenőrzőket is ellenőrzik

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:39

Fotó: / Vajda József
Szigorítják a belépést: az országgyűlési őrök saját kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat.
Az Országgyűlés Hivatala főigazgató-helyettesének vasárnapi körlevelében az szerepel, hogy „2019. február 18-tól további intézkedésig az Országházba, illetve az Országgyűlés Irodaházába történő belépés során a biztonsági igazolvánnyal, az Országgyűlési Őrség szolgálati igazolványával rendelkező személyeket, és az Országgyűlés Hivatala által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőket és munkavállalókat az Országgyűlési Őrség tagjai csak biztonságtechnikai ellenőrzést (személy- és csomagellenőrzést) követően léptetik be” – írja a hvg.hu. A portál szerint a körlevél indoklást, magyarázatot nem tartalmaz.    Mint írják, „biztonsági igazolványt” a vonatkozó házelnöki rendelkezés szerint „az Országgyűlés, illetve a védett személyek biztonságáért felelős fegyveres testületek – amelyek ellátják a személyvédelmi, illetve a Szent Korona és a hozzá kapcsolódó jelvények védelmi feladatait – az Országházban, az Irodaházban szolgálatot teljesítő állománya” használ. Vagyis az ellenőrzőket is ellenőrzik, az országgyűlési őrök saját éppen szolgálatban lévő kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat. Az újságíróknak és más látogatóknak eddig is túl kellett esniük ilyen ellenőrzésen. Magukra az országgyűlési képviselőkre az intézkedés nem vonatkozik, mert az ő okmányukat képviselői igazolványnak hívják.
2019.02.17 19:39

Tíz méter mély gödörből mentettek ki egy macskát a budapesti tűzoltók (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:25

Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A szerencsétlenül járt négylábút állatvédők várták a felszínen.
Tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap délután Budapesten, a XVIII. kerületi Alacskai úton – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Facebook-oldalán. A budapesti tűzoltók alpintechnika használatával mentették ki a szerencsétlenül járt négylábút. A macskát állatvédők várták a felszínen. Az OKF egy videót is közzétett a mentésről, a felvételeket Czétényi Balázs tűzoltó őrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportjának munkatársa készítette.
2019.02.17 19:25