Fémdarab lehet benne: gnocchit hívott vissza a Spar

Publikálás dátuma
2019.02.08. 20:25
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Nébih arra figyelmezteti a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kivonta a forgalomból az olasz gyártmányú S-Budget gnocchi 500 g megnevezésű termékét fémdarab esetleges jelenléte miatt – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).   A kifogásolt termékben Ausztriában találtak fémdarabot. A Nébih arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt. A SPAR Magyarország zárolta az érintett tételeket és termékvisszahívást kezdeményezett, melyet a honlapján is közzétett. Tájékoztatásuk szerint ha a vásárlók visszaviszik a terméket az áruházba, visszatérítik az árat.
Forrás: Nébih

A Magyarországon forgalomba hozott termék adatai:

SPAR S-Budget gnocchi 500 g Tételazonosító: 0109 – Minőség-megőrzési idő: 10.01.2020 

Szerző
Frissítve: 2019.02.08. 20:29

Balog Zoltán is dönthet a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Publikálás dátuma
2019.02.08. 20:13

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Az emberi erőforrások volt minisztere a testület egyetlen tagja, aki se nem tudós, se nem művész.
Balog Zoltán református lelkészt, az emberi erőforrások volt miniszterét kérte fel a miniszterelnök az évente megújított Kossuth- és Széchenyi-díj bizottságba Szőcs Géza Kossuth-díjas költő, volt államtitkár helyett – vette észre a hvg.hu. A portál kiemeli, hogy Balog lesz a tíztagú testület egyetlen tagja, aki se nem tudós (ezek közé sorolva Bogsch Eriket, a Richter Gedeon gyógyszercég elnökét), se nem művész. Rajta kívül olyan tag is csak egy van, aki nem birtokosa maga is a Kossuth- vagy a Széchenyi-díjnak, amelynek kiosztására javaslatot tesznek a kormánynak, de a másik ilyen, Klinghammer István volt államtitkár egyúttal akadémikus, térképész professzor. A többiek: Freund Tamás és Hámori József neurobiológus, Vékás Lajos jogász, illetve Eperjes Károly színész, Marton Éva operaénekes, Mezey Katalin költő és Sánta Ferenc hegedűművész.
Szerző

Megbukhatott a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta

Publikálás dátuma
2019.02.08. 19:20

Fotó: Tóth Gergő
Az LMP társelnöke nem válaszolt egyértelműen az ezzel kapcsolatos kérdésere, de közölte: szerinte a mostani helyzet abba a támadássorozatba illeszkedik, amit a Fidesz a legkeményebb ellenfelei ellen indított.
Újabb elemmel bővült az ellenzéki képviselőkkel szembeni támadások sora. Kövér László útján tudatták Demeter Mártával, hogy veszélyt jelent a NER-re, és nem tűrik, hogy belelásson az embereket megkárosító játékaikba. Mindenféle ürügybe belekapaszkodva próbálják azt megakadályozni, hogy az ellenzék a zavaros és törvénytelen kormányzati ügyekről tájékoztathassa a magyar embereket. Nem fogadjuk el a nyilvánvalóan politikai megrendelésre készült, alaptalan megállapításokat Demeter Márta munkáját illetően, ezért az ügyben a szükséges jogi lépéseket megtesszük. Minden leszámolási kísérlet dacára folytatjuk a munkát és nem hagyunk fel a Fidesz leleplezésével és a NER felszámolásával” – ez állt az LMP csütörtök esti közleményében. Az Azonnali pénteken ezzel kapcsolatban feltette a kérdést: ez vajon jelentheti-e, hogy Demeter megbukott az átvilágításon. Demeter tavaly egy parlamenti írásbeli kérdésében azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyik lányát utaztatta haza Ciprusról az egyik honvédségi repülőgép. A Honvédelmi Minisztérium viszont közölte, hogy valójában egy ENSZ-missziót teljesítő Orbán L. nevű százados tért vissza Ciprusról, ő kapott engedélyt arra, hogy a miniszterelnök lányáéval megegyező nevű kislánya a gépen vele utazhasson. Az ügy miatt Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke kezdeményezte Kövér László házelnöknél, hogy ismét világítsák át Demetert, aki szerintük nemzetbiztonsági kockázat. A portál a közleménnyel összefüggésben megkereste Demetert és az LMP szóvivőjét is, de egyiküktől sem kaptak egyértelmű választ arra, megbukott-e az LMP társelnöke az átvilágításon. Demeter az Azonnalival közölte, hogy az elmúlt években két alkalommal is átesett nemzetbiztonsági átvilágításon, a szakmai szempontú eljárás során semmilyen kockázatot nem állapítottak meg. A harmadik átvilágításról csak annyit írt: „a mostani helyzet abba a támadássorozatba illeszkedik, amit a Fidesz a legkeményebb ellenfelei ellen indított.” Szerinte minden konkrétum nélkül és kellő homályossággal megismételték a pontosan meg nem határozott nem nyilvános adathoz való viszonyulását.
Szerző