Az elveszett szabadság hete

Azt állította a Fidesz (közleményében), hogy a Magyarországot már csak részben szabad országnak minősítő Freedom House nevű amerikai szervezet a Soros-birodalom tagja, Soros pénzeli, és most Soros választási kampányát szolgálja. A többi Soros-szervezettel együtt azért támadja Magyarországot, mert a magyarok nem akarnak bevándorló országot csinálni a hazájukból, írta a Fidesz.
Ezzel szemben a tény az, hogy a Freedom House túlnyomórészt az amerikai kormány anyagi támogatásával működik, Soros pedig ehhez semmilyen formában nem járul hozzá. De ha adna pénzt, akkor sem tudná befolyásolni a szervezet jelentéseit, amire a legjobb példa az, hogy a Freedom House szerint romlik az amerikai demokrácia állapota is. Hogy értse a Fidesz is: nem annak a nótáját húzzák, aki fizet.
Azt állította Orbán Viktor (Pozsonyban, a Visegrádi Négyek és Angela Merkel német kancellár találkozója után), hogy a találkozón az EU magállamai vettek részt, mert Európa magját azok az országok adják, amelyek a teljesítményükkel kiemelkednek. Márpedig az államadósság, a költségvetési hiány, az export, a munkanélküliségi ráta, a bankrendszer és a strukturális reformok alapján ezek Európa magállamai, Németországgal kiegészülve pedig az európai gazdaság motorját adják.
Ezzel szemben a tény az, hogy a V4-ek már csak azért sem lehetnek magállamok, mert az EU lakosságának csak 7, össztermékének körülbelül 6 százalékát teszik ki, nagyjából a negyedét a német GDP-nek. Összes exportjuk töredéke a német kivitelnek, a munkanélküliség és a költségvetési hiány adatai szintén jobbak Németországban, a bankrendszer és a strukturális reformok emlegetése pedig érthetetlen és értelmezhetetlen. Az meg, hogy a V4-ek a mag, és Németország csak kiegészíti őket a növekedésben, a kész röhej kategóriája. De nincs kedvünk nevetni.
Azt állította továbbá a miniszterelnök (ugyanott), hogy a hozzánk érkező uniós pénzek 80 százaléka visszakerül azokba az országokba, ahonnan jött, ezért „semmilyen szemrehányást nem áll módunkban elfogadni.”
Ezzel szemben a tény az, hogy az uniós pénzből lebonyolított projektekből az európai cégek elsősorban a magyaroknak fizetnek. Magyar beszállítóknak, munkásoknak, mérnököknek, tervezőknek és adó formájában a magyar államnak. Arról nem beszélve, hogy az út, a vasút, az épület, a kórházi berendezés itt marad Magyarországon. Ami tényleg visszamehet hozzájuk, az a 8-10 százalékos haszon. Ami ugyebár nem 80 százalék...
Azt állította Bayer Zsolt (az Echo TV Sajtóklub című műsorában), hogy „New Yorkban módosították az abortusztörvényt, mégpedig úgy, hogy egészen a születés előtti pillanatig elvehető, vagyis megölhető a magzat. A kilencedik hónapban abortuszt lehet végrehajtani.”
Ezzel szemben a tény az, hogy New York államban eddig mindenféle orvosi beavatkozást tiltottak a 24. hét után, mostantól viszont egészségügyi veszélyhelyzet miatt ezt engedélyezték a terhesség teljes időtartamára. A résztvevők közül Bencsik András közölte, hogy „az őrület úgy tűnik, hogy parttalan.” Speciel ebben igaza volt.
Szerző
Bolgár György
Frissítve: 2019.02.09. 09:07

4 gyerek, 4 szoba, 5 kerék

Gondban lehet szegény miniszterelnök. Vasárnap huszonegyedszerre kell évet értékelnie. Halálosan unhatja már, de hát, mint a viccben, megígérte a bocsoknak. 
Milyen főnök az, akinek még évértékelőre sem futná! Trump is tartott egyet, pedig van elég baja, többek között velünk is. Képzeljék, ő a képviselőházban beszél, micsoda hülye amcsi szokás, hát így az ellenzék is kellemetlenkedhet! A Pesti Srácok megírta, hogy azok is mind komcsik, akár a mieink. Ez onnan látszott, hogy míg Trump párttársai 102-szer tapsoltak (nekik se lehet könnyű), a demokraták csak egyszer. „Duzzogva ültek akkor is, amikor az elnök sorolta a gazdasági sikereket. Ebből is jól kivehető, mennyire csak a hatalom megszerzése a céljuk, valahogy úgy, mint Magyarországon.” A kommentelők le is vonták a következtetést: „A liberális, ha nincs hatalmon, kártékonyan duzzog. Megérett a világ Jézus urunk eljövetelére!” Ha ne adj isten a magyar ellenzéket beeresztenék az évértékelőre, fogadni mernék, az is kártékonyan duzzogna. Most is tüntetnek majd, és hol? A Szent György téren. Soros György miatt, világos. És mivel mégsem valószínű, hogy Jézus urunk eljövetele vasárnapig bekövetkezik, csak össze kell rakni valahogy azt a kormányfői beszédet.
Az eleje meg a vége megvan. Az eleje arról szól, hogy megint meg kell védeni Magyarországot, most az EP választáson. Már tavaly ilyenkor megkaptuk (az is, aki nem érdemli) a miniszterelnök levelét: „A bevándorlás támogatói most újabb támadást indítottak hazánk ellen. Soros lebontaná a határzárat, és milliókat akar betelepíteni Afrikából és Közel-Keletről.” Szegény Finkelstein hagyott párszáz stiláris változatot, abból még sok évértékelőre futja. Sajnos a kollégája elnyilatkozta magát, hogy az egész Soros-krimi csak megrendelésre előállított mese, de a válogatott híveket az ilyen apróságok nem rendítik meg. Soros olyan, mint a káromkodásokban a „rosseb” vagy a „fene”, nem kell tudni, pontosan mi az, a lényeg, hogy lehessen vele átkozódni. A beszéd vége szerencsére adott: „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” Győztes szlogenen ne változtass.
Na de közben? Mi legyen közben? Pár büszke mondat az eredményekről, erre jön majd a taps, remélhetőleg nem bóbiskol el senki, akinek kezdeni kéne. A számok könnyen kijönnek: vesszük Lőrinc tavalyi jövedelmét meg akár a megemelt minimálbért, az átlag impozáns lesz. Adni kell a nemzeti öntudatnak is: senki sem mer velünk packázni, mi szabunk irányt Visegrádon innen és túl mindenkinek, „világnemzet” vagyunk. Ja nem, a „világnemzet” már volt 2013-ban. Most volt az ország legsikeresebb éve – oppardon, ez is elhangzott már 2001-ben. Mindegy, nekünk minden évünk a legsikeresebb. Kivéve, amikor a Fidesz ellenzékben van, olyankor „zsugorodnak a családok”, mint 2004-ben megtudtuk. Bezzeg 2000-ben, akkor vált vezérlő csillagunkká az a bizonyos 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék. 
Ezt idén, két választás évében biztosan überelni kell. Mostantól 4 gyereke, 4 szobája, 5 kereke lesz mindenkinek! Kijön az sokféleképpen: lehet pl. a családnak egy autója és egy hulahopp karikája, vagy egy triciklije és egy rollerje, esetleg egy vagy két jachtja kerék nélkül plusz egy repülőgépe két-két futóművel és egy farokkerékkel. Szabad ország, ki-ki szabadon választ. Brüsszel persze elvenné az ötödik kereket a rezsicsökkenéssel együtt, jönnek a merev európai szabályaikkal meg értékeikkel. De mi fütyülünk az uborka görbületére, a strasbourgi bíróságra és a 4 kerék dögletesen polkorrekt dogmájára.
Itt jöhet néhány szomorú sóhaj a külső és belső ellenségről, emelkedett hangú kérés az ellenzékhez: vegyék komolyan magukat, ne harapdáljanak biztonsági őröket, ne fogadjanak el édességet idegentől és csúnya náci jobbikostól. Elvégre mindenkinek csak a másik nácija büdös. Aztán a honvédő háború évi sikerei: legyőztük a bevándorláspárti hajléktalanokat, a bevándorláspárti civileket, a bevándorláspárti egyetemeket CEU-stul, a bevándorláspárti Akadémiát és a bevándorláspárti bíróságokat. Akinek még kedve és ideje volna bevándorláspártisodni, azt lekötjük a 400 túlórával. 
De most jön a neheze. A nép hálátlanabb (és persze bevándorláspártibb) része cirkuszol, tüntet, előválaszt. Félmillió fideszes szavazónak nyoma veszett. A sereg azt várja a vezértől, mondjon valami lelkesítőt az elpártoltak visszacsábítására. Ezért kellene valahogy elővenni a gyerek-szoba-kerék szentháromságot, szolidan rárímelve az isten-haza-család spirituálisabb hármasára. Ígérni kell, bedobni némi lóvét, különben baj lehet. A legvalószínűbb, hogy a család lesz a csodafegyver. Újabb CSOK, anyák adómentessége, főállású anyaság? Ki szólna ellene: jobb helyre megy, mintha a klientúra vinné haza. Szerintem most azon rágódnak, hogyan tudnák elkerülni, hogy a szegény, pláne cigány sokgyerekes mamák is kapják a főállású anyák bérét. Nehogy már potyázzanak!
Nem aggódom: találnak megoldást, ha nem vasárnapra, akkor később. Legfeljebb lesz, akinek a négy gyerek mellé kerék-ügyben csak a saját keserű sorsa mókuskereke marad.
Szerző
Lendvai Ildikó
Frissítve: 2019.02.09. 12:11

A csörömpölés csendje

Nagy csörömpöléssel fedezte fel a hatalom és uszályában a kormánypárti sajtó, hogy a Jobbik náci. A csörömpölés úgy lett egyre hangosabb, ahogyan fény derült rá, hogy a Jobbik része lehet a rendszerellenes ellenzéknek. Múltjával együtt azért lehet az, mert célként elfogadja a Fidesz által lebontott parlamentáris köztársaság helyreállítását. Ezzel együtt azt is, hogy szabad választásokon megméreti magát és nézeteit is. A szabad és tisztességes választásokon aztán a baloldal felelőssége lesz, hogy legyőzze a radikális nemzetieket. 
Nem állítjuk, hogy oktalan óvni attól, ha a múltat valaki akár csak egy taktikai szövetségért is végképp el akarja törölni. Ezért legitimnek tekintjük Köves Slomó szavait, bár van némi stichje, hogy azok éppen a Magyar Hírlapban jelentek meg. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt mondja: „A zsidóság számára az antiszemitizmus elleni cselekvés nem egy politikai kártya, amelyet igény szerint lehet éppen a színére vagy a visszájára fordítani. Számunkra ez a mindennapi biztonság kérdése. A Jobbikot nem az aktuális választási törvény következményei teszik elfogadhatatlanná, hanem az, hogy antiszemitizmusban és rasszizmusban fogant. A párt sohasem határolódott el korábbi önmagától, sohasem vált meg azoktól, akik ezeket a nézeteket szították és tették a magyar társadalom egy egy jelentős része számára legitimmé. Karácsony Gergely és az ellenzéki pártok a választási győzelemhez keresnek szövetségeseket, a zsidó közösség pedig saját jólétének és biztonságának garantálásához kell, hogy szövetségeseket keressen”.
Szép, elvi állásfoglalás ez, azzal a szépséghibával, hogy nem a Jobbik ellen lép fel, hanem a Fidesz mellett. Ha Köves Slomó nem vette volna észre, a magyar zsidóság egy részét – minden korábbi antiszemita megnyilvánulásával együtt – nem a Jobbik, hanem éppen a kormánypárt használja politikai kártyaként. A kormányt talán soha nem érdekelte valójában a zsidóság, csak az érdekli, hogy a hatalma megőrzésének szempontjából ki a hasznos és ki a haszontalan. Ameddig a menekültügyet e célok szolgálatába tudja állítani, addig eszerint osztja fel nemcsak Magyarország vagy  Európa, hanem a világ politikai szereplőit. Ha a magyar zsidóság egy része van olyan vak, hogy inkább remél mindennapi biztonságot egy autoriter hatalomtól, semmint a liberális parlamenti demokrácia törvényrendszerétől, akkor éppen azért teszi a legtöbbet, ami ellen felkorbácsolt önvédelmi félelmében tenni szándékozott. 
A magyar kormány többet tett az antiszemitizmus megerősödéséért a Soros-plakátokkal, mint amennyit a Jobbik előélete során bármikor. De nem csak erről van szó: Orbán és Netanjahu barátságában két autoriter vezető egymásra találását pillanthatjuk meg. 
Köves Slomó a zsidóság nevében szövetségeseket keres saját jóléte és biztonsága érdekében. Nem állítjuk, hogy ezt a Jobbik ígéreteiben találhatja meg, de azt állítjuk, hogy a Fidesz oldalán nem fogja megtalálni.
Szerző
Friss Róbert
Frissítve: 2019.02.09. 09:05