Fél kilogramm kokaint talált a rendőrség egy fővárosi irodában

Publikálás dátuma
2019.02.09. 08:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda négy férfit fogott el az akció során, és lefoglalt többek közt egy nagy értékű luxusterepjárót is.
Fél kilogramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak a rendőrök egy irodában Budapest XIX. kerületében. Elfogtak négy férfit, lefoglaltak 4 millió forint készpénzt és egy nagy értékű luxusterepjárót is - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szombat hajnalban. Azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 49 éves budapesti I. Zoltán és társai ellen. A magyar férfi rendszeresen értékesített kokaint a XIX. kerületi irodájában.

Szerdán összehangolt akciót tartottak a nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével közösen. Elfogtak egy 41 éves magyar férfit, aki korábban az irodában járt. Az autójában a nyomozók 25 gramm kokaint találtak, amit lefoglaltak. A TEK munkatársai az épület előtt elfogták az onnan távozó I. Zoltánt és 23 éves szír bűntársát, valamint az irodában elkaptak egy 59 éves szintén szír állampolgárt, aki ugyancsak a bűnözői csoport tagja volt.

A KR NNI munkatársai átkutatták az irodahelyiséget, ahol 500 gramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak. A kábítószer hígításához és porciózásához szükséges eszközökön és 4 millió forint készpénzen túl az I. Zoltán használta nagy értékű luxusterepjárót is lefoglalták.

Az elfogott négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki. I. Zoltánnak és 23 éves szír társának kezdeményezték a letartóztatását, a két másik férfi szabadlábon védekezik - idézi a közleményt az MTI.

Szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg egy ember Székesfehérváron

Publikálás dátuma
2019.02.09. 08:15

Fotó: Kállai Márton
Szombatra virradóra két embert vittek kórházba a mentők a Homoksoron található lakóházból a mérgező gáz miatt, egyikük később életét vesztette.
Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember Székesfehérváron - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombatra virradó éjszaka az MTI-vel. Azt írták, hogy rosszullét miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit egy lakóházhoz a Homoksoron. Az egység méréseket végzett és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A mentők két embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba vittek, ahol egyikük életét vesztette - olvasható a közleményben.

Keresik a férfit, aki magát rendőrnek kiadva próbált átverni egy idős nőt

Publikálás dátuma
2019.02.08. 21:08

Fotó: police.hu
Az ismeretlen elkövetőről egy fotót is közzétett a rendőrség.
Csalás kísérletének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok szerint pénteken a VI. kerületben egy férfi felhívott egy Eötvös utcai idős nőt, és – magát rendőrnek kiadva – azt állította, hogy az asszony fia balesetet szenvedett, megsérült és pénzre van szüksége. A férfi később elment az idős nőhöz, azonban az asszony nem adott át pénzt az elkövetőnek – írja a police.hu. Az ismeretlen férfiról felvétel is készült.
Az elkövető 40-45 év körüli, körülbelül 160 centiméter magas, erős testalkatú, szemüveges férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötétkék baseball sapkát, sötét kabátot, kapucnis felsőt és koptatott világoskék farmernadrágot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.
Szerző