Ismét lezárták a Lánchidat a tüntetők (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.10 13:45

Fotó: Népszava/ Kökényesi Gábor
A Hősök terén gyülekeztek, az Andrássy úton indult el a csoportnyi tüntető. Páran a Várkertnél is akcióztak.
Takarodj, bűnöző! címmel hirdették meg a demonstrációt, amely sokáig viszonylag eseménytelenül telt.
A felhős nap vonulásainak monotonitását a Várkert Bazárnál a Momentum aktivistái törték meg valamelyest, amikor az Orbán Viktor évértékelőjének helyszínét körülvevő fekete lepelre azt írták fel: "109". A kevéssé szimbolikus szám jelentése: összesítésük szerint jelen pillanatig ennyi helyreigazítási pert vesztett el a kormányközeli sajtó.
A résztvevők korábban azért várakoztak, mert a létszámuk nem haladta meg a 100 főt, a rendőrök nem engedték őket az úttesten vonulni. Libasorban állva számolták, mennyien lehetnek. Mivel végül meglett a százas létszám, a demonstrálók elindultak az Andrássy úton. "Orbán, takarodj!" - skandálják. A Lánchidat ismét lezárták egy időre, majd innen mentek tovább a Várkert Bazárhoz, ahol Orbán Viktor évértékelt.   A demonstráció szervezői reggel is lezárták a Lánchidat, amelyen 25-30 autóval vontak blokádot. Akkor úgy nyilatkoztak: éjfélig vannak bejelentve, de ha elegen maradnak a tüntetők, az esemény valamilyen formában akár folytatódhat.
Témák
tüntetés
Frissítve: 2019.02.10 16:02

Tarlós: Demszky hozta a nyakunkra a dugódíjat

Publikálás dátuma
2019.04.18 15:10
MTI Fotó: Máthé Zoltán
A főpolgármester nem mondhatja egyértelműen, hogy nem lesz dugódíj, de az unió "tulajdonképpen türelmes".
A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni - mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tarlós István a napokban a kérdésben megjelent hírekre reagálva emlékeztetett: tíz évvel ezelőtt eldőlt kötelezettségről van szó. Nem a kormány és a városvezetés "valós vagy virtuális vitája" a lényeg, ennek nincs relevanciája. Van egy kötöttség, amiben az unió Budapesttel "tulajdonképpen türelmes", és nem az a vita tárgya, hogy akar-e valaki dugódíjat vagy nem - tette hozzá. Közölte, az ügyben még nem született döntés, a behajtási díjjal foglalkozik majd a fővárosi közfejlesztési tanács, és az Európai Unióval is folytattak már egyeztetéseket. Hozzáfűzte: nem mondhatja azt kategorikusan, hogy nem lesz dugódíj, mert Demszky Gábor "jogutódja", s ha kijelentené ezt, akkor az Európai Unió milliárdos bírságot szabhatna ki.
Szerző

Elege lett a gyűlölködésből, elhagyja az országot az ember, aki elintézte, hogy az anyáknak ne a földön kelljen aludni a kórházakban

Publikálás dátuma
2019.04.18 14:49

Fotó: Forrás: Facebook/Orosvári Zsolt
Nem akarja, hogy a kislányai ilyen környezetben nőjenek fel.
Eladja több évnyi felújítás után éppen csak elkészült házát és elhagyja az országot az „Ágyat az anyukáknak” akciót szervező Orosvári Zsolt - írja a hvg.hu. A sárbogárdi családapa online gyűjtést indított, amiből több mint 400 összecsukható ágyat vásárolt és juttatott el az ország ötven, gyerekeket is ellátó kórházába, hogy a beteg gyerekeiket kísérő szülőknek ne a földön vagy székeken kelljen éjszakázniuk. Most viszont elege lett. Pár napja felháborodott Facebook-posztban számolt be róla, hogy a kertben játszó, hároméves kislányát egy nyugdíjas korú nő azzal traktálta kerítésnél, tudja-e, hogy terrorista migránst fogtak Magyarországon, majd – miután elzavarták – még egy „ismeretterjesztő” szórólapot is át akart adni erről. „Inkább elmenekülök innen! Inkább én leszek migráns valahol” – írta másnap Orosvári Zsolt. Elege van a gyűlölködésből, uszításból és agymosásból, nem akarja, hogy a kislányai ilyen környezetben nőjenek fel.  
Témák
kórház