Ülésekben rejtettek el 11 kiló fűt, lebukott a drogfutár

Publikálás dátuma
2019.02.11 09:39
illusztráció
Fotó: AFP/
Több mint 20 millió forintos marihuánaszállítmányt kapcsoltak le a NAV röszkei pénzügyőrei.
Mintegy tizenegy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában elrejtve Röszkén – jelentette be hétfőn a NAV szóvivője.  Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén, és „kockázatelemzés alapján” a jármű  átvizsgálása mellett döntöttek.
Az ellenőrzés nem maradt eredmény nélkül: az ülések háttámlájából 13 csomagban összesen 10 843 gramm növényi törmelék – a gyorsteszt szerint marihuána – került elő. A pénzügyőrök a több mint 21 millió forint feketepiaci értékű drogot valamint a sofőrt is átadták a rendőrségnek, az ügyben pedig feljelentést tettek. 
2019.02.11 09:39

Gázpalackot hoztak ki a lakók, és holttestet a tűzoltók egy kigyulladt diósjenői házból

Publikálás dátuma
2019.02.18 19:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A ház teljesen kiégett, csak a tetőszerkezet menekült meg a lángoktól.
Teljes egészben égett egy családi ház Diósjenőn, a Haladás utcában hétfő délután, tájékoztat a katasztrófavédelem. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakók maguk hoztak ki két gázpalackot, hogy ne legyen nagyobb baj.
A tűzoltók a munkálatok közben, a helyiségek átvizsgálása során találtak egy embert, aki elhunyt.
Nem kis munkával sikerült megfékezni a tüzet; annak körülhatárolásához és oltásához öt vízsugár kellett. A tetőt megbontva állapíthatták csak meg a szakemberek, hogy a lángok odáig nem értek el.
2019.02.18 19:13

Autózott és füvezett a két barát, majd egyikük elaludt, a másik pedig kést állított a mellkasába

Publikálás dátuma
2019.02.18 16:52
Fotó: Thinkstock
Fotó: /
Abszurd bűntény, életveszélyes sérüléssel.
A gyanúsított és a sértett közel hat éve állnak baráti kapcsolatban. Együtt töltötték a múlt péntek estét is, derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből. Autóztak, közösen elszívtak egy „füves cigit”, majd az autóval éjfélhez közeledve a gödi Duna-partra mentek.
A sértett az autóban ülve elaludt, a gyanúsított pedig – minden előzmény nélkül – egy fekete műanyag nyelű, 11,5 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta.
A sértett a szúrástól felébredt. Amikor a kést meglátta a mellkasában, kinyitotta a jármű ajtaját, kiszállt a járműből, kihúzta a kést a mellkasából, majd levette a kabátját, a pulóverét és a pólóját, és elszorította a vérzést. Ekkor a gyanúsított arra utasította, hogy szálljon vissza a kocsiba, és elindultak a Váci Jávorszky Ödön Kórházba. Útközben a kést a gyanúsított a sértett kérésére kidobta az autóból. A sértettet a kórházból mentővel továbbszállították a budapesti Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
Sérülései életveszélyesnek minősültek.
A gyanúsított a cselekmény elkövetése után a sértett szüleinek a lakására ment. Azt mondta nekik, hogy fiukat egy ismeretlen személy szúrta meg.
A nyomozási bíró az ügyészi indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta: a letartóztatás általános oka, a szabadságvesztéssel is büntetendő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított a nyomozás során a gyanút ismeretlen személyre kísérelte terelni, megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a bizonyítást veszélyeztetné. Mivel a gyanúsított rendezett hátterű, és büntetlen előéletű, vele szemben elegendő nyomkövető technikai eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet elrendelése az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb június közepéig. A végzés hétfőn véglegessé vált.
2019.02.18 16:52