Ülésekben rejtettek el 11 kiló fűt, lebukott a drogfutár

Publikálás dátuma
2019.02.11 09:39
illusztráció
Fotó: AFP
Több mint 20 millió forintos marihuánaszállítmányt kapcsoltak le a NAV röszkei pénzügyőrei.
Mintegy tizenegy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában elrejtve Röszkén – jelentette be hétfőn a NAV szóvivője.  Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén, és „kockázatelemzés alapján” a jármű  átvizsgálása mellett döntöttek.
Az ellenőrzés nem maradt eredmény nélkül: az ülések háttámlájából 13 csomagban összesen 10 843 gramm növényi törmelék – a gyorsteszt szerint marihuána – került elő. A pénzügyőrök a több mint 21 millió forint feketepiaci értékű drogot valamint a sofőrt is átadták a rendőrségnek, az ügyben pedig feljelentést tettek. 

Halálos baleset történt az M1-es autópályán

Publikálás dátuma
2019.04.24 12:31

Fotó: MTI/ Krizsán Csaba
Az egyik sérültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből.
Összeütközött négy jármű az M1-es autópályán Győr térségében a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a balesetben egy ember meghalt, a sztráda határ felé vezető oldalát lezárták - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a baleset a 125-ös kilométernél történt, a négy jármű közül az egyik egy nyergesvontató. 
Egy ember a helyszínen életét vesztette, egy embert pedig a tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki az egyik járműből.
Takács Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a forgalmat a 123-as kilométernél a 83-as útra terelik, a sztrádára a 129-es kilométernél lehet visszatérni.
Szerző

Harminckét millió forintot csalt ki három embertől egy kisvárdai férfi

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:58

Fotó: Shutterstock
A férfi Szlovákiába járt sportfogadásokat kötni, de általában nem volt szerencséje.
Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol a Kisvárdai Járási Ügyészség egy kisvárdai férfit, aki egy nem létező szlovákiai pénznyereményre hivatkozással kért a sértettektől több mint 32 millió forintot, és a pénzt nem fizette vissza - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta:
a szintén csalás miatt kapott börtönbüntetéséből 2012-ben kiszabaduló vádlott rendszeresen kijárt Szlovákiába, ahol sportfogadásokat kötött, de nem nyert sokat.
Szabadulása után két évvel ismerkedett meg egy szintén kisvárdai lakossal, akinek azt hazudta, hogy Szlovákiában nagyobb összeget nyert, de a lehívásához pénzre van szüksége. A sértettől - 92 millió forintot ígéretével - 2017 májusáig részletekben több mint 26 millió forintot csalt ki a vádlott, aki ezt a pénzt fogadásokra és egyéb célokra elköltötte - ismertette a főügyész. 
Másik két sértettől ötmillió és másfél millió forintot kért a nem létező nyereményre hivatkozva, és azt a pénzt is elköltötte.
A bűncselekmények elkövetését tagadó vádlottra az ügyészség börtönbüntetést kiszabását érte a bíróságtól.
Szerző
Témák
csalás