Elítélték a kollégáit kíváncsiságból mérgező ápolónőt

Publikálás dátuma
2019.02.11 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő heti rendszerességgel öntött nyugtatókat, gyógyszereket munkatársai kávéjába, hogy megnézze, milyen tüneteket produkálnak.
Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel. A vádlottat öt rendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben találták bűnösnek, ezért két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól. A pénteken meghozott, jogerős ítélet szerint próbaidőre elrendelték a nő pártfogói felügyeletét, valamint a több mint négymillió forintos bűnügyi költségből egymillió forint megtérítésére is kötelezték.

Látni akarta, hogyan lesznek rosszul

A nő 2015. novembertől dolgozott ápolónőként a pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán.
2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett - heti rendszerességgel, hetente akár többször is - öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, „hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz”
 -áll a bírósági közleményben. Az adagolt szerek hatására az érintetteknél feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki, a tünetek aztán órákon, illetve pár napon belül megszűntek. Az ápolónő a nyomozati szakaszban beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban nem tudott érdemi magyarázatot adni.  A dolgozók rosszullétéről először avaly számolt be baranyai megyeszékhely klinikáit fenntartó Pécsi Tudományegyetem: az intézményben és neurorehabilitációs osztályon belső vizsgálat indult, ami nagyon gyorsan feljelentéshez vezetett, a rendőrök pedig napokon belül elfogták a gyanúsítottat.

Baleset miatt lezárták a Budaörsi út egy szakaszát

Publikálás dátuma
2019.04.18 13:04

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A karambolban ketten megsérültek
 Teljes szélességében lezárták a XI. kerületi Budaörsi út egy szakaszát csütörtök kora délután, mert két autó karambolozott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján. A közleményben azt írták, hogy a balesetben ketten megsérültek. A forgalmat az Egér útra és a Kőérberki útra tereli.
Szerző
Témák
baleset

Kigyulladt egy VIII. kerületi társasház tetőszerkezete

Publikálás dátuma
2019.04.17 19:36
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzesethez nagy erőkkel érkeztek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók.
Egy többemeletes társasház tetőszerkezete ég Budapest VIII. kerületében, a Baross utcában – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzesethez nagy erőkkel érkeztek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.