Elítélték a kollégáit kíváncsiságból mérgező ápolónőt

Publikálás dátuma
2019.02.11. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő heti rendszerességgel öntött nyugtatókat, gyógyszereket munkatársai kávéjába, hogy megnézze, milyen tüneteket produkálnak.
Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel. A vádlottat öt rendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben találták bűnösnek, ezért két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól. A pénteken meghozott, jogerős ítélet szerint próbaidőre elrendelték a nő pártfogói felügyeletét, valamint a több mint négymillió forintos bűnügyi költségből egymillió forint megtérítésére is kötelezték.

Látni akarta, hogyan lesznek rosszul

A nő 2015. novembertől dolgozott ápolónőként a pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán.
2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett - heti rendszerességgel, hetente akár többször is - öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, „hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz”

 -áll a bírósági közleményben. Az adagolt szerek hatására az érintetteknél feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki, a tünetek aztán órákon, illetve pár napon belül megszűntek. Az ápolónő a nyomozati szakaszban beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban nem tudott érdemi magyarázatot adni.  A dolgozók rosszullétéről először avaly számolt be baranyai megyeszékhely klinikáit fenntartó Pécsi Tudományegyetem: az intézményben és neurorehabilitációs osztályon belső vizsgálat indult, ami nagyon gyorsan feljelentéshez vezetett, a rendőrök pedig napokon belül elfogták a gyanúsítottat.
Szerző

Ülésekben rejtettek el 11 kiló fűt, lebukott a drogfutár

Publikálás dátuma
2019.02.11. 09:39
illusztráció
Fotó: AFP
Több mint 20 millió forintos marihuánaszállítmányt kapcsoltak le a NAV röszkei pénzügyőrei.
Mintegy tizenegy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában elrejtve Röszkén – jelentette be hétfőn a NAV szóvivője.  Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén, és „kockázatelemzés alapján” a jármű  átvizsgálása mellett döntöttek.
Az ellenőrzés nem maradt eredmény nélkül: az ülések háttámlájából 13 csomagban összesen 10 843 gramm növényi törmelék – a gyorsteszt szerint marihuána – került elő. A pénzügyőrök a több mint 21 millió forint feketepiaci értékű drogot valamint a sofőrt is átadták a rendőrségnek, az ügyben pedig feljelentést tettek. 
Szerző

Kunyhó lángolt Kőbányán, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.02.11. 09:07
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hajléktalantáborban ütött ki tűz Kőbányán, a tűzoltók holttestet találtak a helyszínen.
Haláleset történt a vasárnap éjjel a kőbányai Gyakorló utcában: egy viskó kapott lángra, majd égett le teljesen. A tűzoltók egy sugárral oltották a tüzet, a romok között pedig halottat találtak – írja a közleményében a Fővárosi Katasztrófavédelem.
A viskó környezetében felállított sátrak egyikében még egy ember feküdt, ő azonban szerencsére nem sérült meg a tűzben.
Szerző