Könyvpárbajba bonyolódtak az MTV meleggyógyítós műsorának vendégei a kiadóval

Publikálás dátuma
2019.02.11. 16:58

Fotó: MTV
Szőnyi Szilárd és Hodász András kapott egy kiadványt, mire hasonló küldeményt postáztak. „A kihívás elfogadva” – üzente az Athenaeum Kiadó.
Joseph. J. Nicolosi Szégyen és kötődésvesztés - A helyreállító terápia a gyakorlatban című könyvével ragált Szőnyi Szilárd és Hodász András arra, hogy az Athenaeum Kiadó korábban elpostázta nekik Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című regényét. A kiadó eredetileg azért küldte el nekik (valamint Trombitás Kristófnak) az alkotást, mert a köztévé műsorában a melegek gyógyításának lehetőségeiről értekeztek – erről itt írtunk bővebben. Az Athenaeum Kiadó egy levelet is mellékelt a műhöz, melyben az állt:
Szeretettel ajánljuk értő figyelmébe Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című művét. A szerzű a Rhode Island Főiskola docense, kreatív írást és irodalmat tanít. Miles Cityben, Montanában született, ahol a Cameron Post… története is játszódik. Egyetemi évei alatt „bújt elő”, vállalta fel leszbikusságát. A regény a címben is szereplő tizenkét éves lány sorsáról szól, aki elveszíti a szüleit egy autóbalesetben, azon a napon, amikor először csókolózik a legjobb barátnőjével, Irene-nal. Cameron a mássága miatt kirótt isteni büntetésként éli meg szülei elvesztését, a bűntudat évekig kíséri őt. De nem csak a lelkiismeretével kell megküzdenie. Nevelőszülője egy szexuális átnevelő programba utalja, amellyel, legalábbis ő úgy gondolja, lehetőséget biztosít számára, hogy ne kelljen egész életében homoszexuálisként élnie. Ez persze a lány számára kényszer, a kép pedig, amivé formálni akarják, csak született természete megerőszakolása árán valósítható meg.
Mint a kiadó friss közleményéből kiderül, kézhez kapták Szőnyi Szilárd és Hodász András válaszküldeményét, melyben – a már említett könyvön kívül – a következő üzenet is szerepelt:
Tisztelt Athenaeum Kiadó! Irodalomszerető emberként örömmel fogadtuk Cameron Post rossz nevelése című kötetüket, melyet az M5 tévécsatorna homoszexualitással foglalkozó műsorának vendégeiként ajánl »értő tanulmányozásra«. Engedjék meg, hogy figyelmességüket mi is könyvvel, Joseph J. Nicolosi Szégyen és kötődésvesztés című munkájával viszonozzuk, melyet a mai napon postára adtunk önöknek. Ezzel a gesztussal egy baráti kihívásra invitáljuk önöket: mi elolvassuk Emily M. Danforth regényét, önök pedig Nicolosi professzor úr munkáját. Ez utóbbiból kiderül: a néhai amerikai szakember nevével fémjelzett pszichológiai irányzat képviselői kizárólag olyan, a homoszexualitásukkal megbékélni nem tudó/akaró személyeknek kínálnak (tudományosan megalapozott) segítséget, akik önkéntesen fordulnak hozzájuk. Ilyenformán nem tudunk másra gondolni, mint hogy az önök levelét közlő sajtóhír, miszerint a tévéműsor »a könyv témáját is adó szexuális átnevelő táborokról« szólt, csupán jóindulatú tévedés lehet, amit annak tudunk be, hogy önök vagy nem látták a műsort, és/vagy még nem olvasták Nicolosi professzor korszakalkotó munkáját. Sőt, úgy tűnik, ez utóbbit maga Emily M. Danforth sem, aki az alább linkelt interjúban elismeri, hogy a cselekmény nagy része a képzeletének terméke, ugyanis nem volt alkalma elmélyedni a reintegratív terápia részleteiben. Saját elmondása alapján ami tapasztalatot viszont szerzett, abból azt szűrte le, hogy az általa megismert »átnevelőtáborok« a valóságban az Anonim Alkoholisták találkozóihoz hasonló meghitt közösségi alkalmak, melyek szervezőiben jószándékú embereket ismert meg, és gyűléseiken semmiféle félelmet nem tapasztalt. Munkájukhoz jó egészséget kívánva, üdvözlettel: Hodász András plébános Szőnyi Szilárd újságíró
Az Athenaeum Kiadó közleményében azt üzente Hodásznak és Szőnyinek, hogy
„a kihívás elfogadva”.

Szerző
Frissítve: 2019.02.11. 17:12

Megszűnt a VS.hu is

Publikálás dátuma
2019.02.11. 16:32

Fotó: Népszava
Nem frissül tovább a 2013 óta működő portál – értesült a Népszava.
Megszűnik a VS.hu, holnaptól már nem frissül tovább a híroldal, bár az eddigi cikkek elérhetőek lesznek a tulajdonosok ígérete szerint – értesült a Népszava. A hírt hétfőn kora délután közölték a szerkesztőség tagjaival. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány megalakulásával a korábbi tulajdonos New Wave Media Kft. is „felajánlotta” a VS-t az alapítványnak, értesüléseink szerint a portál munkatársai akkortól már komolyan aggódtak az online lap jövőjéért. A 2013-ben indult VS.hu első főszerkesztője Kerényi György volt, őt 2014-ben Lebhardt Olivér váltotta. A hírportál meg tudta vetni a lábát a médiapiacon, de 2016-ban, amikor kiderült, hogy az MNB alapítványai jelentős támogatásban részesítették a VS-t, a szerkesztőség nagy része távozott, Lebhardt Olivér is lemondott tisztségéről.
Témák
média online
Frissítve: 2019.02.11. 16:52

Az ellenzék a túlóratörvényről beszélt, a fideszes alpolgármester takonyról, bajszos szarról, meg észak-koreai tanulmányútról

Publikálás dátuma
2019.02.11. 16:22
A Pest megyei városban, Érden egyre közelebb a teljes ellenzéki összefogás
Fotó: H. Szabó Sándor / MTI
Érden mérsékelten békések a politikai hétköznapok.
Az érdi közgyűlés ellenzéki frakció három képviselője, Csőzik László, Szűcs Gábor és Havasi Márta rövid felszólalásokban szorgalmazta, hogy Érd önkormányzata ne alkalmazza a „hasztalan, erkölcstelen lehetőséget” a 400 túlóra bevezetésre, írja a 24.hu. Válaszra Bács István emelkedett, és nem érdemes mondatokat kiemelni válaszából, ugyanis ritkán találkozni a mocskosszájú demagógia ilyen míves darabjával. Íme:
Nekem önökről, négyükről az a véleményem, hogy egy képmutató, álszent, aljas banda tagjai. Az, hogy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli, ez nagyon felháborító, ugye? És fekve hány az egész balliberális sajtó ezen. Az, hogy bajszos szar meg az, hogy geci, az teljesen rendben van, ugye, Havas Márta képviselőtársam? Ha azt mondom, hogy csőcselék, ezért a kedves párttársával egyből vonaglanak a bíróságra, de ha azt mondom, hogy bűnöző, huligán, söpredék, akkor pedig örömükben vonaglanak. Igazam van? Szó szerint önöktől idézek. Ha valaki azt mondja, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyon ütök, ez baromi jó vicc, ugye? Ezen röhögünk, röhög az egész társaság. És ha valaki azt mondja, jöhetnek a zsidók, én mindenkit agyonütök, az is ugyanolyan vicces lenne? (…) Maguk csak kétfajta kormányzást ismernek, és ez a kettő lehet ugyanaz is, a kommunizmus és a diktatúra. Ha nincs kommunizmus, önök diktatúrát kiáltanak. Én elküldeném önöket, mind a négyüket nagyon hosszú időre mondjuk Észak-Koreába vagy Fehéroroszországba, hogy nézzék meg, milyen az a kommunizmus, milyen az a diktatúra, és milyen az a kommunista diktatúra. És remélem, hogy ezt tanulmányozzák. És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda. Köszönöm szépen.

Aki pedig inkább az élőszó híve, az a videóból tájékozódhat.
Szerző