Szívbetegsége okán szabadon mozoghat Pest megyében és a fővárosban M. Richárd

Publikálás dátuma
2019.02.11. 17:08

Fotó: Draskovics Ádám
A halálos gázolással vádolt férfinak az orvos-szakértői vélemény szerint műtétre van szüksége.
A bíróság megszüntette a a Dózsa György úti gázolásos baleset ügyében halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd  letartóztatását, és bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére. Ez, írja a 444.hu, ügyvédje szerint ez lényegében azt jelenti, hogy M. Richárd Budapesten és a megyében szabadon mozoghat. Emlékeztetőül: M. Richárdot még tavaly év végén tartóztatták le, miután többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak az orvoshoz ugrott be, hanem például egy bevásárlóközpontba és a saját éttermébe is. Most a bíróság elfogadta M. Richárd érvelését, miszerint nehezen viseli a letartóztatást, mert szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet. Ezt a mondást támasztja alá az orvosszakértői vizsgálat, mely szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved, és emiatt szívbillentyű-cserére van szüksége. Az orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet.
Szerző

Fenyegette, majd mellkason szúrta ismerősét a drégelypalánki nő (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.11. 15:55

Fotó: police.hu
A rendőrök kihallgatták és őrizetbe vették az 55 éves gyanúsítottat.
Emberölés kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást egy 55 éves drégelypalánki nő ellen a rendőrség – írja a police.hu. A jelenlegi adatok alapján a nő vasárnap a kora esti órákban a Nógrád megyei Drégelypalánkon, a lakóhelye előtt, az utcán megöléssel fenyegette meg férfi ismerősét, majd egy nála lévő késsel mellkason szúrta. A rendőrök a nőt előállították a rendőr-főkapitányságra, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság a nő letartóztatásának indítványozására előterjesztést tett az illetékes ügyészségen. 
Szerző

Elítélték a kollégáit kíváncsiságból mérgező ápolónőt

Publikálás dátuma
2019.02.11. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő heti rendszerességgel öntött nyugtatókat, gyógyszereket munkatársai kávéjába, hogy megnézze, milyen tüneteket produkálnak.
Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel. A vádlottat öt rendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben találták bűnösnek, ezért két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól. A pénteken meghozott, jogerős ítélet szerint próbaidőre elrendelték a nő pártfogói felügyeletét, valamint a több mint négymillió forintos bűnügyi költségből egymillió forint megtérítésére is kötelezték.

Látni akarta, hogyan lesznek rosszul

A nő 2015. novembertől dolgozott ápolónőként a pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán.
2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett - heti rendszerességgel, hetente akár többször is - öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, „hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz”

 -áll a bírósági közleményben. Az adagolt szerek hatására az érintetteknél feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki, a tünetek aztán órákon, illetve pár napon belül megszűntek. Az ápolónő a nyomozati szakaszban beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban nem tudott érdemi magyarázatot adni.  A dolgozók rosszullétéről először avaly számolt be baranyai megyeszékhely klinikáit fenntartó Pécsi Tudományegyetem: az intézményben és neurorehabilitációs osztályon belső vizsgálat indult, ami nagyon gyorsan feljelentéshez vezetett, a rendőrök pedig napokon belül elfogták a gyanúsítottat.
Szerző