Szívbetegsége okán szabadon mozoghat Pest megyében és a fővárosban M. Richárd

Publikálás dátuma
2019.02.11 17:08

Fotó: Draskovics Ádám
A halálos gázolással vádolt férfinak az orvos-szakértői vélemény szerint műtétre van szüksége.
A bíróság megszüntette a a Dózsa György úti gázolásos baleset ügyében halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd  letartóztatását, és bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére. Ez, írja a 444.hu, ügyvédje szerint ez lényegében azt jelenti, hogy M. Richárd Budapesten és a megyében szabadon mozoghat. Emlékeztetőül: M. Richárdot még tavaly év végén tartóztatták le, miután többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak az orvoshoz ugrott be, hanem például egy bevásárlóközpontba és a saját éttermébe is. Most a bíróság elfogadta M. Richárd érvelését, miszerint nehezen viseli a letartóztatást, mert szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet. Ezt a mondást támasztja alá az orvosszakértői vizsgálat, mely szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved, és emiatt szívbillentyű-cserére van szüksége. Az orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet.

Harminckét millió forintot csalt ki három embertől egy kisvárdai férfi

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:58

Fotó: Shutterstock
A férfi Szlovákiába járt sportfogadásokat kötni, de általában nem volt szerencséje.
Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol a Kisvárdai Járási Ügyészség egy kisvárdai férfit, aki egy nem létező szlovákiai pénznyereményre hivatkozással kért a sértettektől több mint 32 millió forintot, és a pénzt nem fizette vissza - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta:
a szintén csalás miatt kapott börtönbüntetéséből 2012-ben kiszabaduló vádlott rendszeresen kijárt Szlovákiába, ahol sportfogadásokat kötött, de nem nyert sokat.
Szabadulása után két évvel ismerkedett meg egy szintén kisvárdai lakossal, akinek azt hazudta, hogy Szlovákiában nagyobb összeget nyert, de a lehívásához pénzre van szüksége. A sértettől - 92 millió forintot ígéretével - 2017 májusáig részletekben több mint 26 millió forintot csalt ki a vádlott, aki ezt a pénzt fogadásokra és egyéb célokra elköltötte - ismertette a főügyész. 
Másik két sértettől ötmillió és másfél millió forintot kért a nem létező nyereményre hivatkozva, és azt a pénzt is elköltötte.
A bűncselekmények elkövetését tagadó vádlottra az ügyészség börtönbüntetést kiszabását érte a bíróságtól.
Szerző
Témák
csalás

A mentők nem akarták hazavinni, ezért megtámadott egy nőt a kórház parkolójában

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfinek nem volt pénze hazautazni Tállyára, így elhatározta, hogy kirabol egy ismeretlen nőt.
Rablás kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen. A férfit december végén mentővel vitték be a kórházba, ahol egészségügyi ellátásban részesült. Ezt követően hazaengedték, de nem volt pénze, hogy hazautazzon Tállyára. 
A férfi a mentők közül többeket arra kért, hogy szállítsák őt haza, ők azonban ezt visszautasították.
A délutáni órákban a kórház egyik parkolójában észrevett egy nőt, aki az autója hátsó ülésére csomagokat pakolt, és elhatározta, hogy tőle fog pénzt szerezni. Ekkor áldozata mögé lépett, az
egyik kezével befogta a száját, a másik kezével pedig megragadta a nyakát és szorítani kezdte.
A nő ellenállt és megpróbált megfordulni, ekkor a férfi levette az egyik kezét levette a szájáról, majd ököllel több esetben is arcon ütötte, miközben pénzt követelt tőle. A nő kiszabadult a fogásból, és segítségért kiabálva az egyik épület felé szaladt, azonban megcsúszott és elesett. A férfi utána ment, de a segélykiáltást többen meghallották és feléjük indultak. A 25 éves férfi ezt követően elfutott a parkolóból, viszont a közbeavatkozók utolérték, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.  
Az áldozat a bántalmazás következtében az arcán, a nyakán, valamint elesése miatt a térdén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.
Az ügyészség börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira.
Frissítve: 2019.04.24 09:48