Szívbetegsége okán szabadon mozoghat Pest megyében és a fővárosban M. Richárd

Publikálás dátuma
2019.02.11 17:08

Fotó: Draskovics Ádám
A halálos gázolással vádolt férfinak az orvos-szakértői vélemény szerint műtétre van szüksége.
A bíróság megszüntette a a Dózsa György úti gázolásos baleset ügyében halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd  letartóztatását, és bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére. Ez, írja a 444.hu, ügyvédje szerint ez lényegében azt jelenti, hogy M. Richárd Budapesten és a megyében szabadon mozoghat. Emlékeztetőül: M. Richárdot még tavaly év végén tartóztatták le, miután többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak az orvoshoz ugrott be, hanem például egy bevásárlóközpontba és a saját éttermébe is. Most a bíróság elfogadta M. Richárd érvelését, miszerint nehezen viseli a letartóztatást, mert szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet. Ezt a mondást támasztja alá az orvosszakértői vizsgálat, mely szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved, és emiatt szívbillentyű-cserére van szüksége. Az orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet.

A sofőr kergette el a kamionokból olajat leszívó tolvajokat

Publikálás dátuma
2019.02.22 11:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A siófoki bíróság egy év, két hónap, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte a párost.
Több rendbeli lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a siófoki ügyészség azt a 23 éves balatonszabadi férfit és 21 éves siófoki társát, akik több tehergépkocsiból loptak gázolajat. A páros tavaly decemberben éjszakánként félreeső helyeken, gyártelepeken leállított kamionokat keresett Siófokon, ahonnan zavartalanul tudnak üzemanyagot lopni. Az első éjjel két kamiont törtek fel, de csak 75 liter olajat tudtak leszívni a tankjából, másodjára viszont már 300 litert zsákmányoltak. Negyedik kísérletüknél viszont lebuktak, a kiszemelt kamionban ugyanis bent aludt a sofőr, aki felébredt, amikor feszegetni kezdték a tanksapkát, és elkergette őket, ám a rendőrség csakhamar a nyomukra bukkant. A siófoki bíróság a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő vádlottakat egy év, két hónap, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte. A vádlottak és védőik fellebbeztek a verdikt ellen, így a per a kaposvári Törvényszéken folytatódik.
Szerző

Fegyházra ítélték a kecskeméti muskátlirablót

Publikálás dátuma
2019.02.22 11:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi több társasházból is lopott, az egyik helyszínen pedig bántalmazta az őt tetten érő lakókat.
A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás és többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat egy 30 éves kecskeméti férfival szemben, aki tavaly áprilisban virágokat lopott egy társasházból, majd bántalmazta az őt tetten érő lakókat azért, hogy a növényeket magával vihesse. Az ügyészség közleménye szerint a férfi alig egy hónapja szabadult korábbi börtönbüntetéséből, amikor Kecskeméten, a Rávágy téren bement egy társasházba és az emeleti lépcsőfordulóban ellopta a lakók által kihelyezett kaktuszt, pálmát és jukkát. A férfit két ott lakó nő felszólította, hogy adja vissza a virágokat, azonban nem hallgatott rájuk. Fél óra múlva visszatért a lépcsőházba, hogy az ott lévő két faládába ültetett, 3-3 tő muskátlit is ellopja. Akkor egy 86 éves férfi szólt rá, ám a rabló a könyökével félrelökte a lakót, aki emiatt elvesztette az egyensúlyát és a csuklóját a lépcsőkorlátba ütötte. A történteket egy nő is látta, aki a lépcsőházi bejárati ajtót megpróbálta zárva tartani, de a rabló őt is félrelökte és a muskátlikkal együtt kimenekült az utcára. Ott letette a virágokat a földre, szembe fordult a még mindig őt üldöző idős férfival és megpróbálta ököllel arcon ütni. Az ütést a férfi kivédte, de a rabló erőszakos fellépése és fenyegetőzése miatt nem üldözte tovább a támadót. A rabló aznap reggel már több környékbeli lépcsőházba is bement, és a függőfolyosókról bakancsot, horgászasztalt, ruhaneműket, sőt gáztűzhely rózsafejet és edényrácsot is lopott. „A többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség kétrendbeli rablás bűntettével és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazat és a vádlott előélete miatt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság a korábban próbaidőre felfüggesztett büntetésének végrehajtást is rendelje el. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni” – közölte az ügyészség.