Több mint egy hete nem találják a 15 éves újpesti fiút

Publikálás dátuma
2019.02.11 18:32

Fotó: police.hu/
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Erdélyi Domonkos Levente eltűnése ügyében.
police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a fiú még február 2-án távozott ismeretlen helyre újpesti lakhelyéről, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig nem vezettek eredményre. Erdélyi Domonkos Levente körülbelül 175 centiméter magas, vékony testalkatú. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható fiút felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést. 
2019.02.11 18:32
Frissítve: 2019.02.11 18:44

Autózott és füvezett a két barát, majd egyikük elaludt, a másik pedig kést állított a mellkasába

Publikálás dátuma
2019.02.18 16:52
Fotó: Thinkstock
Fotó: /
Abszurd bűntény, életveszélyes sérüléssel.
A gyanúsított és a sértett közel hat éve állnak baráti kapcsolatban. Együtt töltötték a múlt péntek estét is, derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből. Autóztak, közösen elszívtak egy „füves cigit”, majd az autóval éjfélhez közeledve a gödi Duna-partra mentek.
A sértett az autóban ülve elaludt, a gyanúsított pedig – minden előzmény nélkül – egy fekete műanyag nyelű, 11,5 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta.
A sértett a szúrástól felébredt. Amikor a kést meglátta a mellkasában, kinyitotta a jármű ajtaját, kiszállt a járműből, kihúzta a kést a mellkasából, majd levette a kabátját, a pulóverét és a pólóját, és elszorította a vérzést. Ekkor a gyanúsított arra utasította, hogy szálljon vissza a kocsiba, és elindultak a Váci Jávorszky Ödön Kórházba. Útközben a kést a gyanúsított a sértett kérésére kidobta az autóból. A sértettet a kórházból mentővel továbbszállították a budapesti Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
Sérülései életveszélyesnek minősültek.
A gyanúsított a cselekmény elkövetése után a sértett szüleinek a lakására ment. Azt mondta nekik, hogy fiukat egy ismeretlen személy szúrta meg.
A nyomozási bíró az ügyészi indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta: a letartóztatás általános oka, a szabadságvesztéssel is büntetendő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított a nyomozás során a gyanút ismeretlen személyre kísérelte terelni, megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a bizonyítást veszélyeztetné. Mivel a gyanúsított rendezett hátterű, és büntetlen előéletű, vele szemben elegendő nyomkövető technikai eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet elrendelése az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb június közepéig. A végzés hétfőn véglegessé vált.
2019.02.18 16:52

Megmutatták a videót, amelyen a szökött rabot üldözik, meglövik és elkapják

Publikálás dátuma
2019.02.18 13:12

Fotó: police.hu/
A felvételen az is látszik, hogyan távozott az őrhöz pisztolyt szegező a rab a Fővárosi Törvényszékről.
Eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra a rendőrség a múlt pénteken megszökött fegyveres rab elfogásáról - írja az Index. A portál által közzétett videón látszik, ahogy egy civil sofőr puszta kézzel harcba száll a fegyveres szökevénnyel, akire később a rendőrök több lövést is leadnak, így végül összeesik. Egy rövid bejátszás pedig arról is szerepel, amint a fogoly az őrhöz pisztolyt szorítva megszökik a Fővárosi Törvényszékről:
2019.02.18 13:12
Frissítve: 2019.02.18 13:33