Gyerekeknek is árulták a körömlakklemosóval készített drogot

Publikálás dátuma
2019.02.12. 11:42
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
A kicsik ötszáz forintot fizettek egy herbálos cigiért, nagyobbaknak 4500 forintért adták a pszichoaktív szert.
Kiskorúak drogellátásával is vádol a Miskolci Nyomozó Ügyészség két férfit: a hatvan és huszonnyolc éves vádlottak a hatóság közleménye szerint 2017 nyarán találták k, hogy herbál nevű pszichoaktív droggal fognak kereskedni. Az idősebbik férfi ehhez beszerzett valamilyen porállagú koncentrátumot, amit hatónak nevezett, hozzá pedig zsályaként emlegetett növényi törmeléket kavart. A port otthoni vegykonyhájában körömlakklemosóban, vagyis acetonban oldotta fel, aztán bepermetezte a növényi szálakat. Az így összeállított, cigarettába sodorható herbált társával pakettenként 3 000 , illetőleg 4 500 forintért árulták. Gyerekeknek is adtak el belőle , cigarettánként 500 és 1 000 forintot kértek a kábítószerért.  
A két férfit most „kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés” miatt vádolják.  Az ügyészség börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért esetükben az illetékes bíróságtól. 
Szerző

Saját hányásában, élettelenül feküdt a rab, a börtönőröknek nem tűnt fel, hogy heteken át kínozzák társai

Publikálás dátuma
2019.02.11. 20:57

Fotó: Shutterstock
Tele volt sérülésekkel és az összes bordája eltört annak a rabnak, akit saját hányásában fekve találtak a börtönőrök a cella padlóján, számolt be az RTL Klub híradója. Egyik zárkatársa tagadta, hogy részt vett volna a kínzásában, és állította? csak a többiek öntöttek hamut a szájába, és térdepeltek a mellkasán. A börtön alkalmazottai kitartóan állították, hogy nem vettek észre semmit, például akkor, amikor takarított. Az ügyészség az esetben érintett mindhárom vádlottat élete végéig börtönben tartaná.  
Szerző
Témák
rab börtön

Kiderült, mi okozta Sala halálát

Publikálás dátuma
2019.02.11. 20:55

Fotó: LOIC VENANCE / AFP
A 28 éves futballista holttestét az ujjlenyomata alapján azonosították.
A fejét és a törzsét ért sérülések miatt halt meg Emiliano Sala – írja a Guardian. A Cardiff 28 éves játékosát szállító kisrepülő még január 21-én zuhant a La Manche-csatornába. A bournemouthi városházán, hétfőn tartott meghallgatáson az is kiderült, hogy Sala holttestét az ujjlenyomata alapján azonosították. A futballistán kívül a pilóta is a fedélzeten volt, őt továbbra sem találják.   Az argentin futballista klubrekordot jelentő 17 millió euróért szerződött a francia Nantestól az angol Premier League-ben szereplő Cardiffhoz. Épp új csapatához tartott január 21-én, amikor az őt szállító kisrepülőgépnek nyoma veszett a La Manche csatorna felett.
Szerző