Gyerekeknek is árulták a körömlakklemosóval készített drogot

Publikálás dátuma
2019.02.12 11:42
Képünk illusztráció
AFP
A kicsik ötszáz forintot fizettek egy herbálos cigiért, nagyobbaknak 4500 forintért adták a pszichoaktív szert.
Kiskorúak drogellátásával is vádol a Miskolci Nyomozó Ügyészség két férfit: a hatvan és huszonnyolc éves vádlottak a hatóság közleménye szerint 2017 nyarán találták k, hogy herbál nevű pszichoaktív droggal fognak kereskedni. Az idősebbik férfi ehhez beszerzett valamilyen porállagú koncentrátumot, amit hatónak nevezett, hozzá pedig zsályaként emlegetett növényi törmeléket kavart. A port otthoni vegykonyhájában körömlakklemosóban, vagyis acetonban oldotta fel, aztán bepermetezte a növényi szálakat. Az így összeállított, cigarettába sodorható herbált társával pakettenként 3 000 , illetőleg 4 500 forintért árulták. Gyerekeknek is adtak el belőle , cigarettánként 500 és 1 000 forintot kértek a kábítószerért.  
A két férfit most „kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés” miatt vádolják.  Az ügyészség börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért esetükben az illetékes bíróságtól. 

Karácsony óta nem találják a 80 éves angyalföldi férfit

Publikálás dátuma
2019.02.19 16:09

police.hu
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Kámán András eltűnése ügyében.
police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi még december 24-én távozott ismeretlen helyre angyalföldi lakóhelyéről, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig nem vezettek eredményre. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Kámán Andrást felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.

Tizenkét évet is kaphat a gyerekekre lövöldöző székesfehérvári férfi

Publikálás dátuma
2019.02.19 14:12
A begyógyszerezett "orvlövész" akár komoly sérüléseket is okozhatott volna
Shutterstock
Fegyházbüntetést kérnek a vádlottra, aki távcsöves légpuskával öt járókelőt, köztük négykiskorút is megsebesített.
Az ügyészség azt is súlyosbító körülménynek tartja, hogy a vádlott Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjában lövöldözött melynek közelében egészségügyi és oktatási intézmények, valamint egy bevásárlóközpont is található – mindezzel „a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”
Ha az illetékes bíróság is a legsúlyosabb szankciót javasolja a vádlott akár 12 éves szabadságvesztésre is számíthat majd.