Gyerekeknek is árulták a körömlakklemosóval készített drogot

Publikálás dátuma
2019.02.12 11:42
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
A kicsik ötszáz forintot fizettek egy herbálos cigiért, nagyobbaknak 4500 forintért adták a pszichoaktív szert.
Kiskorúak drogellátásával is vádol a Miskolci Nyomozó Ügyészség két férfit: a hatvan és huszonnyolc éves vádlottak a hatóság közleménye szerint 2017 nyarán találták k, hogy herbál nevű pszichoaktív droggal fognak kereskedni. Az idősebbik férfi ehhez beszerzett valamilyen porállagú koncentrátumot, amit hatónak nevezett, hozzá pedig zsályaként emlegetett növényi törmeléket kavart. A port otthoni vegykonyhájában körömlakklemosóban, vagyis acetonban oldotta fel, aztán bepermetezte a növényi szálakat. Az így összeállított, cigarettába sodorható herbált társával pakettenként 3 000 , illetőleg 4 500 forintért árulták. Gyerekeknek is adtak el belőle , cigarettánként 500 és 1 000 forintot kértek a kábítószerért.  
A két férfit most „kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés” miatt vádolják.  Az ügyészség börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért esetükben az illetékes bíróságtól. 

Hét körözés volt érvényben az 50 éves nő ellen

Publikálás dátuma
2019.02.23 13:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A budapesti nyomozók elfogták azt a középkorú nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 22-én 14 óra 50 perckor igazoltatták egy autó utasát Budapest XX. kerületében. Az igazoltatás során a nő nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára - közölte a police.hu.   A nyomozók megállapították, hogy az 50 éves budapesti L. Rózsát több budapesti rendőrkapitányság, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság is több bűncselekmény miatt körözte. A nyomozók a nőt előállítását követően átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg. ​  

Villamosmegállóban landolt egy autós a Nagykörúton (fotó)

Publikálás dátuma
2019.02.23 11:38

Fotó: BKK / Facebook
Baleset történt a budapesti Nagykörúton a Király utcánál, közölte közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési központ szombat reggel. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
A balesetről részleteket ugyan nem tettek közzé, de egy képet igen. Ezen az látszik, hogy egy autós valahogy a villamosmegállóba hajtott, és ott félig az utasoknak szánt részen, félig a sínen megállt.
Frissítve: 2019.02.23 12:04