Előfizetés

Nem büntette a médiahatóság a 18 éves lányt "kretén barom állatnak" nevező Bayert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.14. 10:39

Fotó: Vajda József
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság azért megállapította, hogy a publicista Echo TV-ben elmondott szavai valóban sértőek voltak Nagy Blankára nézve, de ez még nem elég a bírság kiszabásához.
Állampolgári bejelentések nyomán vizsgálta ugyan, de nem indít eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Echo TV-n futó Bayer show egyik januári adása miatt - írja a 24.hu. Ez volt az az ominózus műsor, amelyben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett publicista a 18 éves diáktüntetőt, Nagy Blankát "kretén barom állatnak", valamint "szerencsétlen, nyomorult, ócska kis prolinak" nevezte.

A bejelentők beadványaikban az emberi méltóság, a személyiségi jogok – így a jó hírnév – megsértését vélelmezték, a Médiatanács viszont azt állapította meg, hogy a bejelentésekben vitatott tartalom
egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely, bár valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve, önmagában alkalmatlan arra, hogy a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető.

A nagy port felvert ügyben akkor Bayer mellett a teljes kormánymédia is rászállt a diáklányra, az ellenzéki képviselőnők a védelmükbe vették, míg Gulyás Gergely a Kormányinfón úgy reagált Bayer szavaira, hogy "a reakció arányban volt az akcióval" - utalva arra, hogy Nagy Blanka egy korábbi tüntetésen trágárul beszélt, de "elfelejtve" azt, hogy az egyik oldalon egy gimnazista lány, a másikon pedig a kormánygépezet kedvenc újságírója állt.

Vasárnapig lehet jelentkezni az ősszel induló felsőoktatási képzésekre

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.14. 10:12
Fotó: Vajda József
Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - hangzott el csütörtökön az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.
Az eredeti, pénteki jelentkezési határidőt üzemzavar miatt tolták ki két nappal, ahogy azt a jogszabály is előírja. A jelentkezéseket csak elektronikus úton lehet benyújtani a www.felvi.hu oldalon. A vasárnapi jelentkezési határidő lejárta után február 22-ig kell hitelesíteni a jelentkezést, ami történhet elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül, vagy a szükséges nyomtatványok postázásával. Egy diák legfeljebb hat felsőoktatási intézménybe jelentkezhet, érdemes minél több lehetőséget megjelölni. 

Megköszönte Karácsony bocsánatkérését a Mazsihisz

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.14. 09:12

Fotó: Draskovics Ádám
„Nagyra értékeljük, ha vezető politikus nyilvánosan elismeri saját hibáját” – írta Heisler András.
Nyilatkozatodat, benne bocsánatkérésedet köszönettel vettük, az ügyet a magunk részéről lezártuk” – írta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Karácsony Gergelynek. „Nagyra értékeljük, ha vezető politikus nyilvánosan elismeri saját hibáját, és meggyőződésem, hogy a magyar társadalomnak nagy szüksége lenne a kritikus önreflexiókra” – tette hozzá.
A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje kedden a Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Egyetértek a Mazsihisszel, súlyos hibát követtem el. Ismételten bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam. Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását.”  Emlékeztetőül: a Hír TV egy interjúban lényegében azt kérdezte, nácizmus-e lajstromba venni a zsidó származású képviselőket, ahogy ezt a Jobbik politikusa Gyöngyösi Márton javasolta a múltban. 
Kapcsolódó
Karácsony: Súlyos hibát követtem el