rövidpályás gyorskorcsolya;Liu Shaoang;FTC;

2019-02-14 14:28:50

Liu Shaoang: Törött kézzel, töretlen motivációval

Liu Shaoang nem csügged. A magyar váltó tagjaként tavaly olimpiai bajnoki címet nyert 20 éves rövid pályás gyorskorcsolyázónak nemrég hat csavarral kellett rögzíteni a bal kézfejét, miután február 1-jén, a drezdai Világkupa-versenyen három helyen is eltört a kézközépcsontja, így a március 8. és 10. között Szófiában sorra kerülő világbajnokságot is nélküle rendezik. Lelkesedése azonban a régi.

Aligha kék kötést kér a gipszére, ha előre tudja, hogy hamarosan a Ferencvároshoz igazol.

Ez nem az én ötletem volt, nem én akartam ilyen színűre, de szerintem most a színek annyira nem is számítanak.

Hogy van a keze?

A kezem abszolút jól van, köszönöm. Ha minden jól megy, akkor 18-án fogok kapni egy kicsit mobilabb merevítőt, azzal könnyebben tudok majd edzeni. 

Alig néhány héttel a műtétje után miben tud segíteni a vb-re készülő társaknak?

Ha hamarosan újra jégre tudok lépni, akkor nyilván nem a gyors edzéseket fogom segíteni, nem volna jó újra elesni. A lassabb iramú köröknél leszek csak ott mellettük, inkább az állóképességi edzéseken lehetek a segítségükre.

Megviseli, hogy nem vehet részt a szezon főversenyén, a vb-n?

Sajnos az bármikor benne van ebben a sportágban, hogy valaki kilök és megsérülök. Egyébként már nem szomorkodok a történtek miatt, a motivációm pedig nem veszett el. Ez a sérülés nem fog meggátolni abban, hogy a következő szezonban újra a csúcsra törjek.

Testvérével, Liu Shaolin Sándorral, edzőjükkel, Bánhidi Ákossal és több más sportolóval együtt igazoltak át a Ferencvároshoz. Miben nyújt többet az új klubjuk?

Karrierünk fontos állomása, hogy a Fradihoz szerződtünk. A testvéremmel mi ketten mindig azon voltunk, hogy a fejlődés útjára lépjünk, de nem csak kettőnkre gondoltunk, amikor a klubváltás gondolata megfogalmazódott, hanem a teljes utánpótlásra is, akik velünk együtt átigazoltak. Fontos, hogy nekik is meglegyen ugyanaz a támogatás a jövőben, ami nekünk is jó lesz.