Halálra vertek egy nőt a Belvárosban

Publikálás dátuma
2019.02.14. 15:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az asszonyt élettársa bántalmazta, a kiérkező mentők sem tudtak már rajta segíteni.
Holtan találtak egy nőt szerda este az V. kerületi Alkotmány utca egyik társasházában – a halálesetről a mentőszolgálat munkatársai értesítették a rendőrséget. Az 52 éves asszonyt olyan brutálisan bántalmazták, hogy életét vesztette, a rendőrök pedig még a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt – az áldozat 56 éves élettársát.
A kaposvári férfit kihallgatása után őrizetbe vették, és halált okozó testi sértés gyanújával indult ellene eljárás. A rendőrség kéri letartóztatásának elrendelését is – írja a police.hu.
Szerző

Tíz évet ért a Röszkén talált egymilliárdos fűszállítmány

Publikálás dátuma
2019.02.14. 15:13
A kép illusztráció
Fotó: police.hu
A közel fél tonna marihuánával lebuktatott vádlottat nem jogerősen ítélték el, és ki is utasították az országból.
 Első fokon tíz év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék azt a szerb férfit, aki még két éve, 2017 decemberében bukott le a röszkei határátkelőben, egy rendkívüli méretű marihuánaszállítmánnyal. A vádlott egy kamion pótkocsiján, két ponyva közé rejtve próbálta becsempészni a 450 kiló füvet és a 1,3 kilónyi hasist, de a pénzügyőrök röntgenvizsgálat alá vetették szerelvényt, és gyorsan kiszúrták az illegális szállítmányt. 
A közel fél tonna drog feketepiaci, fogyasztói ára meghaladta az 1,1 milliárd forintot is, ilyen nagy tételben, egyszerre csak ritkán próbálnak kábítószert behozni Magyarországra.

A B. D. kezdőbetűkkel emlegetett férfit tíz évre ki is utasították az ország területéről a törvényszék előkészítő ülésén. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, azért, hogy vádlott ne börtönben, hanem fegyházban töltse le büntetését, a vádlott és védője viszont elfogadta a nem jogerős ítéletet. A szerb csempész letartóztatásban marad a másodfokú eljárás végéig – írja közleményében a törvényszék.
Szerző

Hármas karambol az M5-ösön: több kilométeres a torlódás

Publikálás dátuma
2019.02.14. 13:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A forgalom egy sávon halad Kecskemét felé.
Összeütközött egy személygépkocsi, egy kisteherautó és egy nyerges vontató az M5-ös autópálya 35-ös kilométerszelvényénél, Inárcs térségében, a Kecskemét felé vezető oldalon – írja honlapján a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A balesetben senki nem sérült meg. A dabasi tűzoltók áramtalanították a járműveket. A forgalom egy sávon halad Kecskemét felé. Az Útinform tájékoztatása szerint 5 kilométeres a torlódás, ezért aki teheti a gyáli csomópontnál letérhet az 5-ös főútra, majd Dabast érintve Újhartyánnál térhet vissza.
Szerző