Előfizetés

Lemond oszlopos vendégeiről az Echo TV, miután "burkoltan" lezsidóztak egy jobbikost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.15. 15:16
Fotó: Népszava
A műsor, amelyben Jakab Péter Jobbik-szóvivőt "Jákob Péternek" nevezték, még január 1-jén került adásba, de másfél hónapig nem igazán érdekelt senkit. Amint híre ment, már kénytelenek voltak lépni.
"Az ECHO TV 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívásától" - jelent meg ma az Echo TV honlapján. A közlemény értelmében a csatorna a jövőben nem hívja meg Megadja Gábort (888), illetve Vésey Kovács Lászlót és Ambrózy Áront (Pesti Srácok).

Az ügy előzménye, hogy Jakab Péter a Jobbik szóvivője és országgyűlési képviselője közzétett a Facebook-oldalán egy videót az említett adásból, ahol a vendégek többször is "Jákob Péternek" nevezik őt, amit burkolt(?) zsidózásnak tart. "Az Auschwitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?" - írta a felvétel mellé a politikus.

Az eset "érdekessége", hogy a szóban forgó adás január 1-jén ment le a televízióban, mégis csak azután lett következménye, hogy Jakab posztja nyomán a média felkapta az ügyet.
A műsor felvétele alatt és után - bár garantáltan látta a beszélgetést a csatorna számos munkatársa - senkit nem zavart a "jákobozás" az Echo TV-nél.

Emellett, ahogy azt az Index cikke megjegyzi, az Echo TV és 888.hu, amelynek képviseletében a műsorban Megadja Gábor szerepelt, a "Zsidó Olimpiaként" emlegetett Maccabi Európa Játékok médiapartnerei, ami még kellemetlenebbé tehette a dolgot.

Ami persze már enélkül is épp elég "kínos" a kormánypárti propagandagépezetnek, hiszen miközben mindent megtesznek, hogy rásüssék a náci és antiszemita bélyeget a Jobbikra - ezzel aláásva a baloldali pártokkal való együttműködését -, addig a szintén a fideszes médiamonstrumhoz, azaz a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó csatornán pont egy zsidó származású jobbikos képviselőn gúnyolódtak.

Úgyhogy ezt a néhány ember most "be kellett áldozni". 

Bocsánatot kért és magába száll a műsor egyik vendége

Megadja Gábor a Facebook-oldalán tett közzé nyilvános bejegyzést az üggyel kapcsolatban, amelyben bejelentette, egy ideig most tartózkodik a közszerepléstől:

"Hibáztam.Tudnom kellett volna hogy a viccnek és a másokon való gúnyolódásnak is van egyértelmű határa. Én ezt a határt átléptem. Bocsánatot kerek a pellengérre állított politikustól a nézőktől és mindenkitől, aki kijelentésem hatására bántva érzi magát. De a bocsánatkérés önmagában nem elég. Az embernek tanulnia kell a hibáiból. Ilyenkor mindenkinek aki hibát követ el, magába kell szállnia. Én is ezt fogom tenni. Az elkövetkező időkben tartózkodni fogok mindennemű közszerepléstől" - írta a 888.hu munkatársa.

Meghalt Kapronczi Mihály, volt országgyűlési képviselő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.15. 15:01

Fotó: Shutterstock
Életének 73. évében, 2019. február 6-án elhunyt Kapronczi Mihály, agrármérnök, volt országgyűlési képviselő - olvasható az Országgyűlés honlapján.
Kapronczi Mihály 1994-ben került az Országgyűlésbe kisgazdapárti politikusként Hajdú-Bihar megye listájának első helyéről. A megye lakossága a Kárrendezési Hivatalnál végzett munkájáról ismerhette. 1995. márciusáig volt az FKGP képviselője, azt követően független, majd 1998-tól a MIÉP parlamenti frakciójának alapítójaként és az országgyűlés jegyzőjeként folytatta parlamenti munkáját. Az aktív politizálással 2002-ben felhagyott, ezután családjának és mezőgazdasági szakmai tevékenységének élt.

Napsütéses, kora tavaszi időnk lesz a hétvégén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.15. 14:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Akár 13 fokot is mérhetünk szombaton és vasárnap.
Szombaton is folytatódik a csendes, tavaszias idő: az éjszaka képződő köd feloszlását követően az ország nagy részén többnyire gyengén felhős, napos idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Csapadék nem várható, és gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.
Vasárnap éjszaka többfelé köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben feloszlik. Túlnyomóan a hét utolsó napján is derült időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, a délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de ahol lassan szűnik meg a köd, néhány fokkal hidegebb lesz.