Bálint gazda;díszpolgár;Cserdi;Zugló;

2019-02-16 13:18:35

Cserdi és más települések is díszpolgárrá avatnák Bálint gazdát

Miután saját kerületében a fideszes többség visszautasította a kinevezést, országszerte több település is megkereste a leghíresebb magyar gazdát.

Nem maradt válasz nélkül, hogy a XVI. kerületben elkaszálták Bálint gazda díszpolgári kinevezését: az idén századik életévét betöltő Bálint Györgyöt – a közismert és kedvelt – kertészmérnököt információink szerint a fővárosból és vidékről is megkeresték azzal, hogy legyen az adott kerület, település díszpolgára. 

Úgy tudjuk, más városok fontolgatják, hogy díszpolgári címet adjanak az ismert kertészmérnöknek. Bálint gazda a ugyan fővárosból még nem kapott megkeresést, de elmondta, hogy a Bogdán László vezette, mezőgazdasági termelésével kitűnő, Baranya megyei Cserdi község már jelezte neki:, örülnének, ha vállalná a kinevezést. Bálint György úgy tudja, hogy egy Somogy megyei községben is fontolgatják a cím felajánlását – egyébként mindkét helyszínen többször járt már, adott tanácsokat a helyi gazdáknak.

A megkereséseket Bálint gazda egy érdekes folyamat részének látja:

A kérdésre, hogy elvállalná a felkéréseket, hangsúlyozta, még nem tett konkrét ígéretet;  de azért válaszolni fog mindenkinek, és minden jelölő települést meglátogat. „Amit tudok megteszek, de hát egy századik évemet töltő vénember vagyok, kenyeret is kell keresnem, írnom is kell, minden héten egy legalább egy előadást tartok vidéken” - fejtegette Bálint György. 

Nagy békével fogadta visszautasítását

XVI. kerületi visszautasítását – erről itt írtunk bővebben – elmondása szerint nagy békével fogadta, és korábban sem tett lépéseket azért, hogy lakhelyén díszpolgárrá válasszák.