Késsel fenyegettek gyerekeket egy iskola udvarán Pécsett

Publikálás dátuma
2019.02.16. 19:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több késes fenyegetés is történt az utóbbi időben a baranyai megyeszékhelyen. Az RTL Klub híradója szerint egy iskola udvarán is fenyegettek késsel gyerekeket.
A kereskedelmi csatorna arról adott hírt, egy iskola udvarán két fiatal először trágárságokat kiabált, majd egy bicskát elővéve gyerekeket fenyegetett. Az igazgató értesítette a rendőrséget, de a hatóság nem talált jogszabálysértésre utaló nyomot. Néhány napja egy belvárosi ATM-nél vett fel pénzt egy 15 éves fiú, akihez egy 19 éves fiatal lépett oda pénzt követelve. Nem járt sikerrel, ezért ő is késsel fenyegetőzött.  A harmadik esetben egy másik iskolánál pedig egy férfi követett egy diáklányt késsel, a rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben. Mindezekről az RTL hírét átvevő hvg.hu is beszámolt.
Szerző
Témák
Pécs rendőrség

Zebrán, kislányával együtt gázolták el Párbeszéd képviselőjét

Publikálás dátuma
2019.02.16. 14:39
Kovács Márton nyilatkozik a baleset után (jobbra), mellette Őrsi Gergely a kerületi ellenzéki szövetség frakcióvezetője
Fotó: Facebook/Szövetség a II. kerületért
Kovács Mártont fényes nappal, gyerekével együtt sodorta el egy autó a Hűvösvölgyi úton. A kerületi ellenzéki szövetség követeli a leromlott állapotú gyalogátkelők felújítását.
Lehorzsolt arccal állt kamera elé Kovács Márton, a Párbeszéd II. kerületi képviselője: helyi politikust pénteken kislányával együtt sodorta el egy autó, miközben a Hűvösvölgyi út Akadémia előtti zebráján keltek át – mindezt fényes nappal, reggel kilenc körül.
A baleset a rossz látási viszonyok mellett annak is betudható, hogy a zebra katasztrofális állapotban van, festése teljesen megkopott – mondta Kovács, aki a Szövetség a II. kerületért tagjaként is javasolja a helyi gyalogátkelők felújítását.
Ennél keményebben fogalmazott Őrsi Gergely (MSZP), a szövetség frakcióvezetője. Mint elmondta, a szervezet eddig más, lepusztult zebránál is tett ki átkelő zászlót, amivel a gyalogos jobban felkeltheti a sofőrök figyelmét – most viszont már követelik a BKK-tól a tarthatatlan állapotú zebrák felújítását. Ha pedig a BKK nem tesz semmit, akkor a kerülettől várják ugyanezt – folytatta Őrsi.
Az ellenzéki képviselőket tömörítő szervezet azért is küzd, hogy jelzőlámpát tegyenek ki az átkelőbe, ahol Kovácsot elütötték; nem konkrétan az eset miatt, hanem azért, mert a környéken több iskola, bölcsőde is található. Míg lámpa nem kerül a zebra mellé, az ellenzéki képviselők az Akadémia előtti helyszínre is zászlókat tettek. 

Olcsó, és életet ment

Azt Őrsiék is elismerik, hogy a zászlózás nem lehet végleges megoldás, de a Nyugat-Európából átvett, filléres módszer már máshol is bevált. A hvg.hu tavaly januári cikkében arról írt, hogy Magyarországon 15 településen, 33 átkelőben használnak zászlós rendszert, a szám pedig azóta emelkedhetett is. Bagon az önkormányzat támogatta a gyalogosok biztonságát fokozó zászlós átkelést  - ellenpélda lehet Szentendr, ahol viszont titokban, az éj leple alatt szereltették le azokat a zászlókat, amiket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái helyeztek ki.
Szerző

Meghalt egy égő házban talált ember Nagyszakácsiban

Publikálás dátuma
2019.02.16. 12:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Meghalt egy ember, akit égő házból hoztak ki a tűzoltók Nagyszakácsiban szombaton - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Mint írták, a férfira egy Vörösmarty utcai hetven négyzetméteres házban találtak rá a tüzet oltó marcali tűzoltók, kivitték az épületből, a mentők próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét.
Szerző