Előfizetés

Zsoltok, ha találkoznak: Semjén a Bayer showban osztotta ki a kormányt kritizálókat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.18. 08:55

A KDNP elnöke többek közt a "beteg" és az "aberrált" jelzővel illette azokat, akik bírálják az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervet. És akad olyan is, akit pszichiáterhez küldene.
Az Echo TV-n futó Bayer show vendége volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ahol alaposan kiosztotta mindazokat, akik az utóbbi egy hétben bírálni merészelték az Orbán Viktor évértékelőjében bejelentett családvédelmi akciótervet - írja a 24.hu.

A KDNP elnöke szerint "A helyzet az, hogy a természet rendje szerint az ember családban él és egy nő nőiességéhez tartozik az anyaság. Az, hogy segítjük a nőket anyává válni, a természet rendjének való megfelelés.
Aki ezt kétségbe vonja, az beteg."

Arról, hogy Annika Strandhäll svéd miniszter nácizmust emlegetett a gyermekvállalást segítő magyar intézkedések miatt, úgy vélekedett, ez jelzi az aberráltságot, ahová a politikai korrektség őrületében jutottak. De nem járt jobban Korózs Lajos MSZP-s képviselő sem, akivel - Semjén szerint - pszichiáternek  kellene foglalkozni, miután azt mondta, a kormányfő programja a kiváltságosoknak kedvez.

A műsorban szó esett a Jobbik-MSZP összefogásról is, amelyet a miniszterelnök-helyettes, utalva az Orbán által szintén a már említett évértékelőben használt kifejezésre, nemcsak politikai, hanem erkölcsi pornográfiának és abszurditásnak nevezett.

Hatalmasat kaszál a polgármester azzal, hogy az ő földjein épül az ipari park

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.18. 07:55
Képünk illusztráció
Óriási szerencséje van Szigetszentmiklós első emberének: pont ott épül ipari park a városban, ahol neki és családjának földjeik vannak, amelyeket így sokszoros áron tudnak eladni. Vagy ez már több mint mázli?
A meglévő kettő mellé egy harmadik ipari park is lesz Szigetszentmiklóson, méghozzá annak Sáméhegyként ismert részén - írja a 24.hu. A projekt kapcsán az önkormányzat igyekszik azt hangsúlyozni, hogy ezáltal lesz még egy le- és felhajtó az M0-sra, de helyi ellenzékiek és civilek szerint az új csomópontot - éppen az ipari park miatt - inkább kamionok használják majd, a lakosság kevésbé.

A valódi mögöttes okként néhányan sokkal inkább a fideszes polgármester érdekeit sejtik:
Szabó Józsefnek és családtagjainak ugyanis pont ott vannak földjeik, ahol a majdani ipari park és a sztrádafelhajtó lesz.

A portál szerint ezek eddig szántóföldek (a földhivatali nyilvántartás szerint nagyrészt kivett beépítetlen területek) voltak, de átminősítik, belterületbe vonják őket, amihez az önkormányzat már meg is adta az engedélyt - így pedig már a többszörösüket érik. Helyi forgalmi adatok alapján 1 négyzetméternyi termőföld ára 1000-2000 forint, tehát 1 hektár 10-20 millió forint körül alakul, míg a belterületek, fejleszthető ingatlanok ára elérheti ennek óvatos becslések szerint is 4-10-szeresét, de akár 10-15 szeresét is.

Az új ipari park kialakítását és az új felhajtót magába foglaló beruházás összesen 50 hektárt érint, ebből 16 hektár a közeli bevásárlóközpont melletti terület, amely az áruházlánc érdekeltségébe tartozik. Hogy a fennmaradó 34 hektárból pontosan mennyi a polgármesteré és közeli hozzátartozóié, azt Szabó József nem árulta el a 24.hu-nak, válasza arra szorítkozott, hogy közhiteles nyilvántartásokból ez kiderül. A portál ekkor véletlenszerűen lekérdezte 10 érintett telek adatait, amelyből

minden második teleknél kizárólagos vagy résztulajdonosként találták Szabó Józsefet, feleségét, Szabó Józsefnét, illetve nővérét, Szabó Esztert.

És bár ez nem teljes körű becslés, de ha abból indulunk ki, hogy az egész környékre hasonló tulajdonviszonyok jellemzőek, akkor a fentebb említett árakkal felszorozva arra juthatunk, hogy
több száz millió forint is ütheti a polgármester famíliájának markát.

A jelentős érintettséget egyébként maga a polgármester is elismerte, hiszen egy tavalyi képviselő-testületi ülésen, ahol a szóban forgó fejlesztés volt a téma, kivonta magát a szavazás alól.
Az ügyről korábban a Magyar Narancs című hetilap is írt, megemlítve, hogy a városban régóta közismert, hogy a polgármesternek és rokonainak jelentős érdekeltségei vannak helyben. A lap cikke szerint Szabó József nagyapja már a Horthy-rendszerben is Szigetszentmiklós vezetője volt,
apja pedig TSZ-elnök, akinek komoly szerepe lehetett abban, hogy a településen és környékén a privatizáció után kinek hol és mennyi föld jusson.

Annak is van már nyoma, jegyzi meg a cikk, hogy Szabóék elkezdték eladni telkeiket az ipari parkot kialakító társaságnak. Az ügy "különös" szála továbbá, hogy Pongrácz Gábor személyében akad egy szereplő, aki az ügylet mindkét oldalán megjelenik. A szigetszentmiklósi önkormányzatnál megbízott főépítészként dolgozó férfi egyben az ipari parkok fejlesztésével megbízott állami cég, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) műszaki igazgatója, és a cég egyik leányvállalatának ügyvezetője. A portál kereste őt is, de nem válaszolt, és az ő szerepét illetően az önkormányzat és a polgármester sem szolgált információkkal.

Egyik fő szövetségeséhez utazik Orbán Viktor

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.18. 07:44
MTI Fotó: Mohai Balázs
A visegrádi országok (V4) és Izrael csúcstalálkozójára Jeruzsálembe utazik hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.
A magyar delegációban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vesz. Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Izrael vezetőinek megbeszélését a jeruzsálemi King David szállodában tartják, ahol a tárgyalások után közös sajtótájékoztatót is terveznek. A csúcstalálkozót megelőzően kétoldalú egyeztetést folytat egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő - közölte Havasi Bertalan.