Soros György;jóvátétel;Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem;antiszemizimus;

2019-02-19 10:36:55

Iskolai és rendőrségi tananyag lesz az antiszemitizmus jelentése

Még a bírók és az ügyészek képzésében is tétel lehet a zsidóellenesség definíciója.

Ki az antiszemita? A pontos meghatározást hamarosan a történelemtanár is számon kérheti, sőt, osztályozhatja. Egy kormányhatározat ugyanis hamarosan kerettantervbe illesztené a a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség antiszemitizmus-definícióját - derül ki a hétfői Magyar Közlönyből.

Az határozat indokolja is a döntést: e szerint az Orbán-kabinet kiemelt feladatnak tartja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a zsidóság történelmét, hagyományait, valamint az antiszemitizmus jelentését és az ehhez kapcsolódó történelmi tényeket – persze a megelőzés és a zéró tolerancia szellemében.

Az utasítás ennél tovább is megy, a kormány azt is kezdeményezi, hogy az NHMSZ által létrehozott definíció bekerüljön a leendő rendőrök, ügyészek, sőt, bírók képzési programjába. Magyarán, a rendészeti alapvizsgához is kötelező lesz tudni, mi is az a zsidóellenesség. A döntéstől, annak szellemiségétől nyilván nem független, hogy a kabinet hétfőn 50 milliós támogatást ítélt meg az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem karbantartására. 

A bizonygatás is gyanús

Mint ebből is látszik, a kormány hatalmas energiákat fordít arra, hogy az antiszemitizmus látszatát is elkerülje, ezt üzenik az izraeli látogatások, Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu renszdszeresnek mondható találkozói.

A törekvés persze hitelesebb lenne, ha nem komoly hibák utáni jóvátételnek számítana: