Börtönben marad Magda Marinko

Publikálás dátuma
2019.02.19. 13:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem engedélyezték a sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását. A végzés nem jogerős, az elítélt védője fellebbezést jelentett be.
A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája kedden hozott végzésével nem engedélyezte Magda Marinko sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a fogvatartottat a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel, melyből legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság feltételes szabadságra bocsátást mellőző döntésekor figyelembe vette az elítéltet fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet véleményét, a rendelkezésre álló egyéb iratokat és meghallgatta a terheltet későbbi életvezetésével kapcsolatos szándékáról. A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy figyelemmel az elítélt által elkövetett bűncselekmény jellegére, az elítélt büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartására, illetve arra is, hogy az elítélt semmiféle megbánást nem tanúsít, nyilvánvalóan nem vonható le az a következtetés, hogy a kiszabott büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető. A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően rendelkezett a bíróság arról, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2021-ben újra megvizsgálja. A bíróság végzésével szemben az elítélt védője fellebbezést jelentett be az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának engedélyezése érdekében, így a végzés nem jogerős. A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet keltettek az országban. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a vádlott bűnösségét. Szerbiában a bíróság a férfit távollétében – a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt – halálbüntetéssel sújtotta, melyet a halálbüntetés eltörlése után 40 év szabadságvesztésre változtattak át, ennek letöltését magyarországi szabadulását követően kezdheti meg.
Szerző
Frissítve: 2019.02.19. 13:58

Holttestet találtak egy kecskeméti ház udvarán a tűzoltók

Publikálás dátuma
2019.02.19. 13:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gaz gyulladt meg a Bódog soron található épületnél.
Meggyulladt a gaz egy családi ház udvarán Kecskemét külterületén, a Bódog soron – közölte honlapján a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egység az oltási munkálatok közben egy holttestet talált.
Szerző
Témák
Kecskemét tűz

Húsz év után ítélték el a férfit, aki kútba fojtotta a feleségét

Publikálás dátuma
2019.02.19. 12:05

Fotó: Shutterstock
Tizenhárom év fegyházat kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől. A döntés nem jogerős.
A Budapest Környéki Törvényszék kedden folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a 20 évvel ezelőtt a feleségét kútba fojtó férfi ügyében. A Törvényszék közleményéből kiderül, hogy a férfi 1982-ben kötött házasságot a sértettel, aki közös gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken át krónikus alkoholizmussal is kezelték. Többek között emiatt a férfi és a nő házassága megromlott, a vádlott többször bántalmazta a feleségét. 1999. február elején a férfi eldöntötte: úgy öli meg a feleségét, hogy az udvaron álló kútba löki és a bűncselekményt balesetnek álcázza. 1999. február 11-én bort vett a feleségének, amitől a nő súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került, majd a kúthoz hívta azzal az indokkal, hogy mutatni akar neki valamit. A kúthoz érve megfogta felesége lábait és fejjel lefelé a kútba lökte, melyből előzőleg eltávolította a vödröt.  A vádirat szerint a férfi előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, aki a fulladás bekövetkezte előtt több mint egy órát szenvedett. A férfi tettét követően befedte a kutat, követ helyezett a tetejére, majd másnap értesítette a tűzoltókat, hogy a felesége a kútba fulladt. Tettére 2017 decemberében derült fény, amikor megfenyegette a második feleségét, hogy úgy jár mint az első. Ezt követően az asszony feljelentést tett a férje ellen a rendőrségen. A bíróság a vádlottra a bűncselekmény elkövetésének idején hatályos büntető törvénykönyv alapján szabta ki büntetését, így 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott a tényállás megalapozatlansága miatt védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős. 
Szerző