helyreigazítás;Figyelő;Nagy Blanka;

Hazugságot írt a Figyelő Nagy Blankáról - helyreigazító közleményt tettek közzé

Még a Ripostnak, az Origonak és a Lokálnak kell hasonlóan tennie, különben már indulhat is ellenük a sajtó-helyreigazítási per.

A Nagy Blankáról terjesztett álhíreik miatt helyreigazítást tett közzé kedden a kormánybarát Figyelő. Azt írják: "a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz".

Múlthéten kapta meg a sajtó-helyreigazítási kérelmet a Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál - nyilatkozta a Népszavának korábban a diáktüntetőt védő Litresits András. A hazugságok először a Ripostban jelentek meg ugyanis, és onnan vette át azonnal a többi. Ezzel öt napot kaptak megjelentetni egy-egy helyreigazító közleményt.

Ám a Ripost, az Origó és a Lokál még nem tett közzé ilyet, ennek hiányában pedig per indulhat ellenük. 2018-ban 109 helyreigazítási pert vesztett a kormánysajtó; ha így folytatják, akkor ez a szám idén sem lesz kevesebb.