Sokkolta az EU-t az újabb gyűlöletkampány

Publikálás dátuma
2019.02.19 19:31

Fotó: Facebook/ European Commission
Kemény választ adott az Európai Bizottság a kormány legújabb, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert gyalázó plakátkampányára. Továbbra is az a kérdés, mit lép az Európai Néppárt.
Judith Sargentini és Guy Verhofstadt EP-képviselők után Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök is felkerült az Európai Uniót gyalázó kormányzati propagandaplakátokra, ami az eddigieknél hevesebb reakciókat váltott ki Brüsszelben. Megkérdeztük Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét: várja-e, hogy előbb-utóbb ő is egy magyar poszter szereplője legyen. - Már kétszer szerepeltem Orbán Viktor beszédeiben. Micsoda megtiszteltetés! Valószínűleg túl csúnya vagyok ahhoz, hogy plakátra kerüljek — tette hozzá némi gúnnyal.
A kormányzati kampányra az Európai Bizottság keményen válaszolt, és “sokkolónak” nevezte, hogy “egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen szinten eluralta a közgondolkodást”. A testület alternatív plakátot is készített, amelyen tételesen megcáfolta a kormány állításait. Leszögezte, hogy az EU támogatja a tagállamok határvédelmét, nem tervezi humanitárius vízumok bevezetését és nem szól bele abba, hogy az egyes országok támogatják-e a legális migrációt. A bizottságihoz hasonló álláspontot tett közzé a Twitteren Joseph Daul, a Fidesz és a KDNP pártcsaládjának, az Európai Néppártnak az elnöke. - Mélységesen elítélem a magyar kormány EP-választásokat megelőző kampányát, és Juncker bizottsági elnök megrágalmazását — írta. Megismételte, hogy a Juncker elleni támadások és az összeesküvés-elméletek minden alapot nélkülöznek. Hegedűs Dániel, az amerikai German Marshall Fund közép- és kelet-európai szakértője szerint a Bizottság korábban, például az “Állítsuk meg Brüsszelt!” konzultáció alatt is próbálta már ellensúlyozni a magyar kormány manipulatív és tényeket nélkülöző üzeneteit, ez azonban a magyar nyilvánosság és médiarendszer struktúrája miatt nyilván nem lehetett sikeres. - A mostani keménynek tűnő reakció a Bizottság arcának a megőrzését szolgálja, egy fél lábbal már az ajtón kilépő Bizottság részéről nincsen komolyabb súlya. Az EP választási kampányra tekintettel nyilvánvalóan az Európai Néppárt reakciói lehetnek fajsúlyosak és jelezhetnek esetleges Magyarországgal kapcsolatos elmozdulást. Bár Joseph Daul, a Néppárt elnöke egyértelműen elítélte a magyar lépést, ennél keményebb fellépésre álláspontom szerint nem kell a magyar kormánynak számítania. A Néppárton belül is tudják, hogy Juncker vélhetően nem lesz sehol hat hónap múlva, Orbán azonban igen. Üzenetértékű az is, hogy Daul, nem pedig az Európai Bizottság elnöki székére pályázó Manfred Weber figyelmeztette Orbánt, aki nem érdekelt abban, hogy elidegenítse magától a magyar miniszterelnököt. Mindig kell egy utolsó csepp a pohárba, de hogy a Juncker-affér lesz-e az, azt vélhetően csak a most beinduló háttéregyeztetések és az azon képviselt magyar álláspont fogják eldönteni — nyilatkozta lapunknak a szakértő. A Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló plakát téma volt az EU-ügyi miniszterek ülésén is, ahol a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás keretében tárgyaltak a jogállam helyzetéről. Frans Timmermans kétszer is szóba hozta a témát, és forrásaink szerint a német kormány képviselője is “erősen reagált”. A vitában 12 tárcavezető szólalt fel. Többségük szorgalmazta, hogy a közeljövőben kerüljön sor a magyar kormány hivatalos meghallgatására, ami az eljárás következő állomása. Varga Judit Európai ügyekben illetékes államtitkár felszólalásában hangsúlyozta, hogy a folyamatnak tényeken és bizonyítékokon kell alapulnia. Néhány résztvevő furcsának találta, hogy ez épp akkor hangzott el, amikor a magyar kormány elindította álhíreken alapuló Brüsszel elleni kampányát.
Frissítve: 2019.02.19 21:55

Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:51
A Mercedes-gyár belülről. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Orbán kormánya egy percig sem maradhatna életben uniós lóvé nélkül: ha szuverenitást akarnak, akkor jöjjenek ki a saját pénzükből - üzent a német köztévé kabaréműsora.
Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg – írja a 444.hu. Mint a konfliktus forrásai, Oliver Welke műsorában szóba kerültek a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták. Plusz szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
- tette hozzá Welke. Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: 
"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."
A műsorban azzal is elviccelődnek, hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 
"Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni" - jegyezték meg.

A neonáci tüntetést Soros szervezte - Trump begőzölt támogatójával akarja naggyá tenni a kormány a családokat

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:24

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Több ominózus díszvendége is volt annak a "Makig Families Great Again!" (Tegyük újra naggyá a családokat!) elnevezésű rendezvénynek, amit március közepén tartottak Magyarország Washingtoni nagykövetségén, írja a 444.hu.
Egyrészt megjelent Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka. Másrészt ott volt Trump tanácsadója, Kathryn Talento, abortuszellenes aktivista, aki szerint a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.
És a "családvédő csapatot" erősítette egy republikánus képviselő is. Akit kilenc testvére annyira utál, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.
De ez csak a Gosar-jéghegy csúcsa, a mélyben sokkal durvább dolgok rejtőznek. Például:
  • Gosar bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug.
  • A republikánus állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.