képviselők;juttatások;

2019-02-20 07:42:50

Így keresnek a képviselők - és így halmozhatják jogtalanul a juttatásokat

Többen nem csak személyautót, de üzemanyagkártyát is kérnek az államtól, amire az Országgyűlésről szóló törvény szerint nem lenne módjuk. A Mentelmi Bizottság hallgat.

A parlamenti képviselők átlagot többszörösen is meghaladó fizetésük mellé többféle nagy összegű juttatásban is részesülhetnek. Ezeket összegezve az mfor.hu azt találta,

A parlamenti képviselők fizetése egyébként bruttó 891 ezer és 1,7 millió forint között mozoghat attól függően, hogy képviselői pozíciójuk mellett vállalnak-e tisztséget frakciókon belül, illetve bizottságokban. A pénz mellé telefonok, laptopok és más elektronikai napi használatú cikkek is járnak, de ha igénylik, kaphatnak még bérelt lakást, bérelt irodát, benzinkártyát és egyes pozíciókhoz autóhasználati jog is jár.

A vagyonnyilatkozatban feltüntetett juttatások összegzése alapján a 199 képviselő körében

Bérletet az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Varga László, valamint a fideszes Varga Mihály, pénzügyminiszter igényelt.

Üzemanyagkártyát 30 olyan képviselő is igényelt, akinek a tulajdonában nincs autó. Az ellentmondást az oldja fel, hogy ezt egy képviselő kérheti a hozzátartozója tulajdonában lévő autóhoz is, illetve helyi és helyközi bérletet is lehet finanszírozni belőle.