Életveszélyes sérüléseket okozott a zárkatársának egy elítélt Szegeden

Publikálás dátuma
2019.02.21. 12:23

Fotó: Kállai Márton
Csak akkor kért orvosi segítséget, amikor a fájdalmai már elviselhetetlenné váltak.
Vádat emelt az ügyészség egy fogvatartottal szemben, aki életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta a zárkatársát – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, hogy a főügyészség a férfit, mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A több mint tízéves fegyházbüntetését töltő vádlott a közeledő szabadulása miatt reintegrációs zárkába került a későbbi sértettel együtt. A kezdetben baráti kapcsolatuk alá- és fölérendeltségi viszonnyá alakult, a vádlott igyekezett a sértettet kontroll alatt tartani, meghatározva számára azt is, hogy hová mehet, kivel beszélhet. Miután a sértett másokkal is beszélgetett, a vádlott 2017. január 5-én kérdőre vonta, majd súlyosan bántalmazta. A sértett bár a hasát ért nagy erejű ütésektől rosszul érezte magát, a történtekről nem értesítette a fegyőröket, orvosi segítséget is csak akkor kért, amikor fájdalmai már elviselhetetlen mértéket öltöttek. A kórházban megállapították, hogy a férfinak több napos lépsérülése van, ezért életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A sikeres beavatkozásnak köszönhetően lépét nem kellett eltávolítani – tudatta a csoportvezető ügyész. 
Szerző

Tiltott teljesítményfokozókkal kereskedtek – Több városban csapott le a rendőrség és a TEK

Publikálás dátuma
2019.02.21. 10:37

Fotó: police.hu
Tizenegy helyszínen, köztük edzőtermekben tartottak kutatásokat.
Több városban tartott összehangolt akciót hétfőn és kedden a rendőrség: összesen 11 helyszínen, többek között lakásokban, illetve edzőtermekben tartottak kutatásokat, és végül több mint 10 millió forint értékben 450 darab vélhetően teljesítményfokozó szert tartalmazó ampullát, közel 14 ezer szem vélhetően teljesítményfokozó szer tartalmú tablettát, és több mint 6000 szem Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszert foglaltak le – írja a police.hu. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei Szegeden, illetve Derecskén, míg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai Budapesten és Kabán fogtak el gyanúsítottakat.
A nyomozás adatai szerint a berettyóújfalui lakos és a 44 éves szegedi férfi rendszeresen árult tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket az ország több városában. A nyomozó hatóság a Derecskén elfogott 38 éves férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A rendőrök elfogták azt a 33 éves budapesti és 32 éves kabai férfit is, akik a megalapozott gyanú szerint a berettyóújfalui lakostól vásárolt tiltott szert továbbértékesítették. A rendőrség teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat az eljárást.
Szerző
Frissítve: 2019.02.21. 10:38

Maszkos férfiak raboltak ki egy régiségkereskedőt Zuglóban (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.21. 10:00

Fotó: police.hu
Hagyatéki eladás ürügyén találkoztak a sértettel, aki a bántalmazás és a fenyegetés miatt végül több mint félmillió forintot adott át nekik.
police.hu oldalon azt írják, hogy egy 23 éves budapesti nő, R-né R. Cintia múlt szombaton felhívott egy budapesti régiségkereskedőt, és hagyatéki eladás ürügyén találkozót beszélt meg vele Zuglóban. Aznap délután a nő két társa, a 23 éves Sz. Julien és a 25 éves P. Olivér jelent meg a találkozón. Arcukat fekete maszkkal takarták el, és Sz. Julien megütötte a sértettet, majd a nála lévő pénz átadására szólította fel. A férfi a bántalmazás és a fenyegetés hatására több mint félmillió forint készpénzt adott át az elkövetőknek. A két férfit egy – elöl rendszám nélküli, hátul egy kartonlappal eltakart rendszámú – autóval várta a nő, majd együtt elhajtottak a helyszínről. A zuglói nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésénél használt autót és az elkövetőket. A rendőrök végül kedd reggel Budapest XIV. kerületében, a Tábornok utcában elfogták a nőt és Sz. Julient, a férfi kőbányai lakásában pedig megtalálták az elvitt pénz egy részét. A rendőrök még aznap a harmadik elkövetőt, P. Olivért is elfogták a Bosnyák téren. A nyomozók az elkövetőket rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Szerző
Témák
Zugló rablás