„Valóság-kampány”: adományokból plakátolna a Momentum

Publikálás dátuma
2019.02.22 12:07

Fotó: Momentum
„Képzelt ellenségek helyett a valódi problémákról kellene beszélnünk” – üzente a párt.
„Valóság-kampányt” indítana a Momentum: a párt a Facebook-oldalán közölte, a Momentum egyetért a kormánnyal abban, hogy minden magyar embernek joga van tudni, mik azok a ügyek, amik alapjaiban veszélyeztetik Magyarországot.
„A kormány újabb milliárdos költségű plakátkampányt indít, szerintünk azonban képzelt ellenségek helyett a valódi problémákról kellene beszélnünk: az orvos- és tanárhiányról, a tömeges elvándorlásról, vagy éppen arról, hogy a miniszterelnök lett Magyarország leggazdagabb embere”
– fogalmazott a párt.
A Momentum adományokból finanszírozná kampányát. A közösségi oldalon közzétett fotó alapján az egyik plakáton például Orbán Viktor és Rogán Antal szerepelne.
Frissítve: 2019.02.25 17:01

Jövő vasárnaptól változik a repülőtéri buszok menetrendje

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vasárnapi forgalom kiugróan magas, így a járatok sűrítéséről döntöttek.
Az eddiginél sűrűbben, tízpercenként jár március 31-től vasárnap napközben a repülőtéri 100E járat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írják, a járat kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is. „A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba” – olvasható a közleményben.

Megint éheztettek egy családot a tranzitzónában a magyar hatóságok, közbelépett Strasbourg

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:25
A tompai tranzitzóna a 2017-es átadáskor - illusztráció
Fotó: AFP/ ATTILA KISBENEDEK
A Helsinki Bizottság közölte, hogy a házaspár – akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban – március 19. óta nem kapott enni.
Fél órája kaptuk meg a strasbourgi bíróság legújabb azonnali intézkedését, amiben utasítják a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni a tranzitzónában fogvatartott iraki ügyfeleinknek” – közölte a Magyar Helsinki Bizottság a Facebook-oldalán. Mint írják, a házaspár, akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban, március 19. óta nem kapott enni. „Reméljük, hogy most, péntek este, már kapnak végre vacsorát” – teszik hozzá. A jogvédő szervezet kiemeli, hogy 2018 augusztusa óta ez a kilencedik eset, amikor azért kell Strasbourgig menniük, hogy fogvatartottak enni kapjanak.